2015. szeptember 22. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Mosollyal megpakolt iskolatáska – második alkalommal
A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet immár második alkalommal, általános iskolás, Szatmár megyei gyermekek számára oszt ki iskolatáskákat a „Mosollyal megpakolt iskolatáska” nevet viselő akciója keretén belül. A Németországból és Ausztriából kapott iskolatáskákat az elkövetkezendő időszakban a megye több településén osztják ki a rászoruló gyerekek között.
Az iskolakezdést követő napokban már több mint 200 iskolatáska került kiosztásra, Krasznabélteken, Géresen, Szakaszon valamint további 100 táska talált gazdára a szervezet erdődi, túrterebesi, nagybányai intézmények illetve a szatmárnémeti „Barátság Háza” Nyitott Szociális Központ gyermekei között.  Tegnap, szeptember 21-én a szervezet képviselői 120 iskolatáskát adtak át a szatmárnémtei Kisegítő Iskola gyermekeinek.  
A következő időszakban az akció folytatódik, további 25 táska kerül majd kiosztásra a nagykárolyi Stella Maris központ kedvezményezettei számára.

Ünnepi vesperás a temesvári dómban
Szent Gellért napjának előestéjén, szeptember 23-án, szerdán délután fél hat órai kezdettel a temesvári Székeskáptalan tagjainak jelenlétében Roos Márton megyés püspök ünnepi vesperást tart a székesegyházban az egyházmegye első főpásztora és védőszentje tiszteletére.

Szent Pio ünnepe Székelyudvarhelyen
Holnap, Szent Pio ünnepén, a székelyudvarhelyi  Mária Rádió és Szent Pio Lelkigyakorlatos ház kápolnájában este hat órától ünnepi szentmisét tartanak, melyet előadás követ. Várják a híveket a közös ünneplésre.

Élet a Lélekben szemináriumok
Holnap délután fél öt órakor rózsafüzér imával kezdik el a kilenc hetes Élet a Lélekben szemináriumot Csikszentmihályon. Az előadásokat a sepsiszentgyörgyi Élet a lélekben közösség tagjai tartják. A szemináriumon a fő munkát Isten Lelke végzi, de elvégzéséhez szükséges, a kitartás, az őszinteség, a bátorság, és a hajlandóság a közösségi életre.  
Sepsiszentgyörgyön a Krisztus Király templomban szeptember 28-án indul a szeminárium. Az előadások 9 egymást követő hétfőn este hét órától kezdődnek.

Egyházmegyei zarándoklat Nagycsanádra
Szeptember 24-én, csütörtökön, Szent Gellért ünnepén délelőtt tizenegy órai kezdettel a nagycsanádi templomban szentmisét celebrálnak. A liturgiára érkező zarándokcsoportok nem csak soknemzetiségű tájegységünket képviselik, Szent Gellért oltalmát kérni a határon túlról is érkeznek lelkipásztorok és hívek.

Előadás és könyvbemutató Székelyudvarhelyen
Homa Ildikó pszichológus, szociális testvér, rádiónk önkéntes munkatársa Árnyjátékaink a fényben címmel előadást tart  a székelyudvarhelyi Márton Áron Ifjúsági Házban, szeptember 24-én, csütörtökön, este fél hét órai kezdettel. Az előadás után az „Evangéliumi lélektan. Önismeret mindenkinek” című könyv dedikálással egybekötött bemutatójára kerül sor, a Corvina Könyvesbolt és a Verbum Keresztény Kulturális Egyesület szervezésében. A könyv a Mária Rádióban elhangzott előadások alapján készült.

Medjugorjei imaest
Imaestet tartanak Csíkszeredában a Segítő Mária Gimnázium bentlakásának dísztermében szeptember 25-én, pénteken, délután hat órától. Az imaprogram rózsafüzérrel kezdődik, szentmisével folytatódik és szentségimádással zárul. Szeretettel hívnak és várnak mindenkit a közös ünnepi imaestre!

II. Családi Vándor Kupa
Szeptember 26-án második alkalommal rendezik meg a Családi Vándor Kupát a Szatmárnémeti Szentlélek plébánián. Ez egy családi ügyességi vetélkető, amelyben szülő és gyermek egy csapatot alkot és versenybe száll a Családi Vándor Kupáért, ami a győztes család otthonát díszíti egy éven keresztül.  A vetélkedő mottója: „Ahol a család együtt játszik, nevet, küzd és győz!”

Kápolna megáldása Csinódon
Gyümölcsoltó Boldogasszony tiszteletére épült új kápolna megáldására kerül sor szeptember 26-án, szombaton,  délelőtt tizenegy órától Csinódon. A kápolnát Sepsiszéki Nagy Balázs építette csodás felgyógyulásáért.  A szentmisét Tamás József segédpüspök celebrálja.

25 éves jubileumi Caritas-zarándoklat
A Gyulafehérvári Caritas negyedszázados évfordulóját ünneplik október 4-én egy közös zarándoklattal a gyulafehérvári Szent Mihály székesegyházban. A délelőtt tizenegy órakor kezdődő ünnepi szentmisét Jakubinyi György érsek celebrálja. Az eseményre meghívást kap a Gyulafehérvári Caritas minden jelenlegi és volt munkatársa, önkéntese, partnere és támogatója, szeretnének köszönetet mondani a múltért és kérni a jó Isten áldását a következő időszakra.

Az időjárásról: Ma változó időjárásra készülhetünk. A kialakuló gomolyfelfelhőzet mellett többé-kevésbé napos időre van kilátás. Csapadék inkább az erdélyi medencében valószínű. A hűvös hajnalt követően kellemes, 19-23 fok közötti maximumokra számíthatunk.

MRE - Hírszolgálat, 2015. szeptember 22.

About the author

maradmin

Leave a Comment