2016. április 1. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Előljárókat választottak a ferencesek
A Szent Istvánról nevezett Erdélyi Ferences Rendtartomány 2016. március 29. és április 2. között a csíksomlyói ferences kolostorban, hét év után választókáptalant tart, amelynek keretében tartományfőnököt és rendi elöljáróságot, vagyis definitóriumot választanak. A választások eredménye: miniszter provinciális: Fr. Orbán Szabolcs, helyettese Fr. Páll Léó, definitorok testülete: Fr. Böjte Mihály, Fr. Kovács Antal, Fr. Nagy Károly és Fr. Urbán Erik.

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a mai napon a baróti templomban tartják az örökös szentségimádási napot. A húsvéti időben is járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, hálánkat és imádatunkat.

Mária rádiós önkéntestalálkozók
Folytatódnak az önkéntestalálkozók. Ma délelőtt Gyergyószentmiklóson  tizenegy órától kezdődik a találkozó a Szent Miklós plébánián. Holnap, elsőszombaton, Csíksomlyón várjuk az önkénteseket délután három órára. Április 3-án, vasárnap Baróton lesz egy rövid közönség-találkozó a fél tizenegy órás szentmise végén, majd Sepsiszentgyörgyön lesz önkéntestalálkozó délután három órától a Krisztus Király plébánia hittantermében. Az utolsó állomás Kézdivásárhely, ahol hétfőn, április 4-én, délután egy órára várjuk önkénteseinket.

Emberi életünk – felnőtt ifi Medgyesen
Újabb felnőtt ifi lesz Medgyesen ma este hét órakor a plébánia nagytermében. Ferenc pápa szavaiból kiindulva, miszerint minden keresztény „Khrisztoforosz” vagyis Krisztus-hordozó, az emberi élet témaköréről folyik majd a beszélgetés, melyre minden érdeklődőt várnak.

Népemért vállalom Szentkeresztbányán
A marosvásárhelyi Mustármag Énekegyüttes ma este hét órától a szentkeresztbányai templomban mutatja be a Népemért vállalom című Márton Áron püspökről szóló zeneművet.

Zarándoklat a Mária Rádió 10 éves születésnapjára
Még vannak helyek az egynapos zarándoklatra, melyet körzeti stúdióink szerveznek Nagyváradra, a rádió tizedik születésnapja alkalmából. Az autóbuszok Székelyudvarhelyről, valamint Kolozsvárról indulnak, majd az ünnepi program után vissza is indulnak. Jelentkezni Székelyudvarhelyen a 0266-212686-os, illetve a 0740-617687-es telefonszámokon, míg Kolozsváron a 0264-439495-ös irodai számon lehetséges. Várjuk és hívjuk hallgatóinkat, ünnepeljünk együtt!

Iskolabemutatkozó Csíkszeredában
A csíkszeredai Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium Nyílt Napot szervez, április 4-én hétfőn, délután fél öt órától a Gimnázium dísztermében (Márton Áron utca 80. szám alatt). A Nyílt Nap egyben az iskola bemutatkozója, amelyet ebben az időszakban különös tekintettel a jelenlegi negyedikes, szeptembertől ötödik osztályban tanuló gyerekek számára szerveznek. A bemutatkozó lehetőséget kínál minden, az iskola iránt érdeklődő gyereknek és szüleiknek, hogy megismerkedhessenek az iskola szellemiségével, valamint a majdani 5. osztály osztályfőnökével. Megszemlélhetik az oktatás korszerű helyszíneit és részleteket tudhatnak meg a beiratkozás körülményeiről.

Fülöp kurzus Kézdisárfalván
Április 8-10. között Fülöp kurzust tartanak Kézdisárfalván – tudtuk meg a gyulafehérvári érsekség honlapjáról. Bejelentkezési határidő: április 2. Bővebb információ a Regnum Christi Alapítvány honlapján, a www.regnumchristi.ro oldalon található.

Imafüzet és DVD bemutató Csíkszeredéban
Márton Áron püspökké szentelésének 77. évfordulójára, a kolozsvári Verbum Kiadónál megjelent az Imádkozzunk Áron püspökkel! imafüzet és A Hegy című, háromlemezes DVD összeállítás a püspök életéről. A két kiadványt Csíkszeredában, a Segítő Mária Gimnázium bentlakásának dísztermében április 4-én, hétfőn délután fél hat órakor mutatják be a szerkesztők és a szerzők.

Lelkigyakorlat Székelyudvarhelyen
Április 22-24 között a székelyudvarhelyi Szent Pio lelkigyakorlatos házban Béri László Renátó, rádiónk műsorából jól ismert kármelita atya tart lelkigyakorlatot. A hétvége témája a Belső várkastély és annak tanítása lesz, avagy, hogyan éljük mindennapjainkat Krisztussal? Jelentkezni április 15-ig lehetséges személyesen, a Szent Pio lelkigyakorlatos háznál, vagy telefonon a 0755-489743-as telefonszámon. Várják mindazokat, akik szeretnék elmélyíteni és bennsőségessé tenni kapcsolatukat Istennel.

Időjárás: Ma folytatódik a szeles idő, délutántól egy érkező hidegfront hatására egyre többfelé északira fordul a légmozgás iránya. Változóan felhős-napos időre van kilátás, eső nem valószínű. Enyhe hajnalra ébredünk, délután pedig 20-26 fokra melegszik a levegő hőmérséklete.

MRE – Hírszolgálat, 2016. április 1.

About the author

maradmin

Leave a Comment