2016. április 16. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Megújult a bétai templom orgonája
Holnap a déli tizenkét órakor kezdődő szentmise keretében Dániel Ernő András nyikómalomfalvi plébános szenteli fel a bétai templom felújított orgonáját, melyet Jakab Lajos plébános kezdeményezésére, illetve Hargita Megye Tanácsának segítségével restauráltak. A munkálatokat a székelyudvarhelyi Pap Zoltán orgonaépítő végezte.

Jó Pásztor-búcsú Székelyudvarhelyen
A Katolikus Egyházban a húsvétot követő negyedik vasárnapot Jó Pásztor vasárnapjának nevezik, mely egyben a hivatások világnapja is. Vasárnap a szentmiséken világszerte a papokért és új hivatásokért imádkoznak a hívek. Holnap délután fél egy órakor kezdődik a székelyudvarhelyi Jó Pásztor Papok és Idősek Otthona kápolnájának búcsúja. A szentmise fő celebránsa és szónoka Tamás József püspök lesz.

Népemért vállalom a Gyimesekben
A marosvásárhelyi Mustármag Énekegyüttes holnap, két helyszínen mutatja be a Népemért vállalom című zeneművet. Gyimesbükkben, a déli tizenkét órakor kezdődő szentmise után, illetve a gyimesfelsőloki templomban, este hét órától.

Lelkigyakorlat Székelyudvarhelyen
Április 22-24 között a székelyudvarhelyi Szent Pio lelkigyakorlatos házban Béri László Renátó, rádiónk műsorából jól ismert kármelita atya tart lelkigyakorlatot. A hétvége témája a Belső várkastély és annak tanítása lesz, avagy, hogyan éljük mindennapjainkat Krisztussal? Meghosszabították a jelentkezési határidőt, így április 18-ig, hétfőig  lehet bejelentkezni személyesen a Szent Pio lelkigyakorlatos háznál, vagy telefonon a 0755-489743-as telefonszámon. Várják mindazokat, akik szeretnék elmélyíteni és bennsőségessé tenni kapcsolatukat Istennel.

Előadás a székely Nemzeti Múzeumban
Április 18-án, hétfőn a Műemlékvédelmi Világnap alkalmából Sebestyén József építész és műemlékvédelmi szakember tart előadást este hat órától a Székely Nemzeti Múzeum Bartók Termében Gondozd műemlékedet annak idejében! címmel. A belépés ingyenes, várják az érdeklődőket!

Szent Antal nagykilencedek
A csíksomlyói kegytemplomban június 7-ig keddenként reggel nyolckor, délelőtt fél tizenegykor és este hét órakor lesznek a szentmisék.
A reggel 8-kor kezdődő szentmise szónoka felváltva fr. Bőjte Mihály csíksomlyói ferences házfőnök és fr. Urbán Erik, a csíksomlyói kegytemplom igazgatója lesz. A fél 11-es szentmisén Bilibók Géza tusnádfördői plébános prédikál.
Az este 7-kor kezdődő szentmise keretében P. Bátor Botond pálos szerzetes, hargitafürdői plébános mond szentbeszédet, amelybe a rádiónkon keresztül és a csiksomlyo.ro honlapon is bekapcsolódhatunk.
Székelyudvarhelyen a ferences templomban, a jubileumi esztendőben a szentbeszédek az irgalmasság testi-lelki cselekedeteiről szólnak. A szentmiséket délelőtt 10 órakor a környék papjai végzik. Második alkalommal Bajkó Norbert szovátai segédlelkész prédikációjában A betegeket látogatni témáról beszél.
Szárhegyen a ferences kolostor templomában a szentmisék délelőtt fél 11 és délután 5 órakor lesznek. A nagykilenced alatt az elmélkedéseket a gyergyói főesperesi kerület más-más papja tartja.
Esztelneken is a kilenced elmélkedéseinek témája az irgalmasság testi-lelki cselekedetei lesznek, amit más és más pap fog tartani a Kézdi-orbai főesperesi kerületből. A szentmisék minden kedden délután 6 órakor kezdődnek.
Marosvásárhelyen a Szent Antal kilenced az egyetemi lelkészség templomában, vagyis a Páduai Szent Antal-templomban délután 5 órakor kezdődik. Április 19-én Papp László atya szentbeszédének témája:A bűnösöket irgalommal meginteni.

Időjárás: A hétvégén szeles, de napos, tavaszi idő várható. A mai naphoz hasonlóan holnap is sokfelé számíthatunk napsütésre, csapadék a késő délutáni, esti óráktól várható az erdélyi medencében és a keleti tájakon. Marad a szeles idő, a délnyugati szelet erős lökések is kísérhetik. A maximumok 22-27 fok körül alakulnak.

MRE – Hírszolgálat, 2016. április 16.

About the author

maradmin

Leave a Comment