2016. április 30. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében holnap Zeteváralján tartják az örökös szentségimádási napot. Használjuk ezt a lehetőséget a húsvéti időben is, szenteljünk időt a hálaadásra, a kenyér színe alatt rejtőző Krisztus imádatára.

Hármas ünnep Zeteváralján
Holnap déli tizenkét órától ünnepi búcsús szentmise lesz Zeteváralján, mely ebben az évben több szempontból is különleges. Bérmaútja során ezen a napon Jakubinyi György érsek is Zeteváraljára látogat és a szentmise keretében 64 személynek szolgáltatja ki a keresztény nagykorúság szentségét. Az ünnep alkalmával egyben megáldják a közelmúltban a templomban elvégzett jelentős munkálatokat is. A kibővített templomot és a Székelyudvarhelyen, Pap Zoltán orgonaépítő műhelyében készült új orgonát Kiss-Rigó László, szeged-csanádi megyéspüspök áldja meg. Az ünnepséget rádiónk élő adásban közvetíti.

Templomszentelés Gyergyószentmiklóson
Holnap délután öt órától kezdődő szentmise keretében Tamás József püspök felszenteli a Szent József, a munkás tiszteletére épített felszegi templomot.

Édesanyák hete Csíkszeredában
A Csíki Anyák Egyesülete szervezésében május 2-7. között tartják az Édesanyák hete rendezvénysorozatot, amely idén ünnepli ötéves évfordulóját. A rendezvény fővédnöke Böjte Csaba ferences szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója. A programról bővebben a www.romkat.ro weboldalon olvashatnak.

Szépkorúak VIII. találkozója
A Gyulafehérvári Caritas Szociális Ágazatán belül működő Maros megyei Családsegítő Szolgálat VIII. alkalommal szervezi meg az Idősek Találkozóját. Az idei rendezvény Szovátán lesz megtartva május 3-án, kedden, amikoris lehetőséget kínálnak a kilenc éve folyamatosan bővülő szépkorú-csoportoknak a személyes találkozásra. Az esemény délelőtt tíz és délután öt óra között zajlik, melynek keretében változatos kulturális programokkal várják a csoportokat.

Felvételi a gyulafehérvári kisszemináriumba
A gyulafehérvári Gróf Majláth Gusztáv Károly Római Katolikus Teológiai Líceum felvételit hirdet a 2016/2017-es tanévben induló IX. osztályának 28 helyére olyan fiúk számára, akik sikerrel elvégzik/elvégezték a VIII. osztályt, magaviseletük 10-es, és 2016. szeptember 15-ig nem töltik be a 18. életévüket. Várják azok jelentkezését, akik papi hivatást éreznek lelkükben, kántori oklevelet akarnak szerezni, vagy katolikus iskolában szeretnének továbbtanulni. Az I. szesszióban felvételizni szándékozók május 10-ig jelentsék szándékukat plébánosuk vagy iskolai hitoktatójuk által a Kisszeminárium igazgatóságán. Bővebb információ az iskoláról a www.gmgkliceum.ro honlapon található.

Regionális Taizé találkozó Nagyváradon
Lakhatóvá tenni a Földet címmel második alkalommal szerveznek regionális Taizé találkozót a nagyváradi római katolikus püspökség közreműködésével, május 6-8. között Nagyváradon, a Posticumban. A találkozóra előzetes bejelentkezés szükséges. Egyéb részleteket a püspökség hírpotálján, a hirek.varad.org oldalon találhatnak.

Hivatástisztázó hétvége fiataloknak
A dési ferences kolostorban, május 6-8. között kerül sor a Keresem az utam elnevezésű hivatástisztázó hétvégére. „Mindenkinek van egy ajándékba kapott hivatása, amelyet ha felismer, és válaszol rá, kiteljesedik az élete, megtalálja az igazi öröm forrását” – vallják a szervezők, akik hivatásukat kereső, tisztázni vágyó fiatalok számára kínálják ezt a programot. További részletekről érdeklődni és jelentkezni Pantea Tibor ferences szerzetesnél lehet a 0746-774701-es telefonszámon vagy a frtibi@gmail.com e-mailcímen.

Szentségimádás Csíkszeredában
Szentsegimádást tartanak a Szent Kereszt plebánia Millenniumi templomában május 6-án, az esti hét órás szentmise után. Az ima célja, hogy a városban levő katolikus közösségek együtt imádkozzanak városukért, katolikus közösségeikért és a városba érkező zarándokokért, hogy minél nyitottabbak legyenek a Szentlélek befogadására, ahogyan nyitott volt a Boldogságos Szűzanya és szentéletű püspökünk Márton Áron is, akiknek közbenjárását kérik imaszándékukhoz. Ez a szentségimádás egyben a Szentlélek kilenced megnyitója. Várják a helyi katolikus közösségeket e szép imaalkalomra.

Hétvégi szentmise közvetítések
Holnap déli tizenkét órától Zeteváraljáról, majd este hat órától a nagyváradi Székesegyházból közvetítünk szentmisét.

Időjárás: Vasárnap napközben többfelé erősen megnövekedhet a felhőzet, a déli tájakon és az erdélyi medencében eső, zápor is kialakulhat. Sokfelé feltámad a keleti, északkeleti szél. Ugyanakkor a legmelegebb órákban 16 és 21 fok közötti értékekre kell számítani.

MRE - Hírszolgálat, 2016. április 30.

About the author

maradmin

Leave a Comment