2016. április 6. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a mai nap folyamán Mikóújfaluban tartják az örökös szentségimádási napot. A húsvéti időben is járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, hálánkat és imádatunkat.

10 éves a Mária Rádió
Április 8-án, pénteken, egésznapos ünnepi rendezvény keretében ünnepeljük rádiónk tíz éves évfordulóját Nagyváradon. A zarándokokat a székesegyházhoz várjuk, ahol annak bemutatása után, délelőtt tizenegy órától ünnepélyes szentmisét celebrál Böcskei László megyéspüspök. Ezt követően alkalom lesz a püspöki palota és kápolna, valamint a nagyváradi stúdió látogatására. A rendezvény következő helyszíne a Szigligeti Színház, ahol délután három órától kulturális műsorokkal, ünnepi beszédekkel folytatódik a program. Ünneplésünk Érdi Tamás, budapesti zongoraművész jótékonysági koncertjével zárul, mely este hét órakor kezdődik szintén a Szigligeti Színházban. Várjuk hallgatóinkat, legyen ez a nap a Mária Rádió nagy családjának közös ünnepe, hálaadása.

Zarándoklat a Mária Rádió 10 éves születésnapjára
Még van pár hely az egynapos zarándoklatra Nagyváradra. Az autóbusz Székelyudvarhelyről indul, majd az ünnepi program után vissza is indul. Jelentkezni Székelyudvarhelyen a 0266-212 686-os, illetve a 0740-617 687-es telefonszámokon.
A három napos zarándoklatra a Scorpio trans autóbusza Székelyudvarhelyen holnap reggel hat órakor veszi fel a zarándokokat a Patkóból, majd a Kis Szent Teréz templom elől. Hét órakor Csíkszeredában a Kaufland előtti buszmegállóból és úgy mennek tovább Csíkszentdomokos és Gyergyószentmiklóst érintve Szamosújvár irányába.  Várjuk és hívjuk hallgatóinkat, ünnepeljünk együtt!

Sokarcú irgalmasság – könyvbemutató az Irgalmasság vasárnapján
Bereczki Silvia szerkesztésében a Verbum Kiadó újabb kötetet jelentetett meg, a Jubileumi év tematikáját követve. A Sokarcú irgalmasság című könyv olyan vallomásokat, interjúkat és tanulmányokat tartalmaz, amelyeken keresztül az olvasó még közelebb kerülhet  az irgalmas Istenhez. A kötetet, amely az Irgalmasság vasárnapjára jelent meg, Erzsébetbányán mutatták be először, a Gyulafehérvári Főegyházmegye egyetlen Isteni Irgalmasság-titulusú templomában, a búcsús szentmisét követően. A soron következő könyvbemutatókról hírműsorainkban tájékoztatjuk hallgatóinkat.

40 napos csíksomlyói zarándoklat
20 főből álló csapat indult el tegnap reggel Budapestről, akik gyalog zarándokolnak a pünkösdi búcsúra Csíksomlyóra. Több száz települést érintve, a csoport a Mária Út mentén halad, annak önkéntesei szervezésében és vezetésével. A negyvennapos zarándoklat, mely több mint 900 kilométert jelent, hosszú és nehéz, viszont a zarándokok számítanak az út mentén élő emberek rokonszenvére, segítségére, különösen pedig Isten erejére. A zarándoklathoz lehet csatlakozni, akár rövidebb időre, egy-két napra is. Bővebb információkat a napi szakaszokról a www. mariaut.hu honlapon találhatnak.

Keresztút Áron püspökkel - hangverseny Kolozsváron
A Márton Áron emlékév alkalmával 2016. április 12-én, este hét órától a kolozsvári Szent Mihály templomban rendkívüli hangversenyt tart a Szent Cecília kórus. A hangverseny műsorának vezérfonalát a keresztút stációi képezik, a boldogemlékű püspök úr tollából származó elmélkedésekkel, a Verbum Kiadó által megjelentetett „Imádkozzunk, Áron püspökkel!” című imafüzetből. Narrátor: Laczkó Vass Róbert. Vezényel: Potyó István.

Tavaszi jegyeskurzus
A Katolikus Családpasztorációs Iroda szervezésében április 12-én, kedden újabb jegyeskurzus indul Marosvásárhelyen. A jegyeskurzus egyházi és szakmai segítség fiataloknak, akik házasságra készülnek, lehetőség a párkapcsolat elmélyítésére, egyben ismerkedési lehetőség más párokkal, közösségben való felkészülés a szentségi házasságra és a keresztény családi életre. A kurzus nyolc hétig tart és június 7-én ér véget.  A találkozók kedd esténként vannak este hét  és kilenc  óra között. Lelkész, orvos, pszihológus szakemberek és keresztény házaspárok a meghívottak.
Elsősorban mindazok jelentkezését várják, akik 2016-os év folyamán szeretnének összeházasodni, de jelentkezhetnek olyan párok is, akik szeretnék jobban megismerni önmagukat és kapcsolatukat.  Jelentkezni április 9-ig lehet Szénégető Istvánnál: szenegetoi@gmail.com e-mail címen vagy a  0743-138.784 telefonszámon.

Öröm, boldogság, humor és vidámság a lelkiéletben
„Azért jöttem, hogy örömötök legyen…” mottóval, lelkigyakorlatra hívnak és várnak fiatalokat, felnőtteket, házaspárokat a kézdivásárhelyi Boldog Özséb plébánián.
A lelkigyakorlat időtartama 10 hét, heti egy alkalommal való találkozással és napi egyéni otthoni rövid elmélkedéssel. A cél megérteni, hogy az öröm vallása a miénk, az evangélium valóban örömhír, és a humor, a vidámság szorosan együtt jár a keresztény élettel. Ez a tíz hét élet átalakító, lelket megújító, szemléletváltoztató lehet. Bővebben a www.romkat.ro. oldalon olvashatnak a lelkigyakorlatról.

Időjárás: Ma már erőteljesebbé válhat a gomolyfelhő-képződés. Inkább csak az erdélyi medencében fordulhatnak elő záporok, helyenként zivatarok. Enyhék lesznek a hajnalok 3-11, délután pedig 21-27 C fok körüli értékekre kell számítani.

MRE - Hírszolgálat, 2016. április 6.

About the author

maradmin

Leave a Comment