2016. augusztus 2. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Fiatalok nemzetközi imatalálkozója Medjugorjéban
„Legyetek irgalmasok!” mottóval a tegnap este kezdetét vette a 27. Ifjúsági fesztivál Medjugorjéban. Az idei programban is szerepelnek a napi katekézisek, tanúságtételek, rózsafüzér imák és szentmisék. Rádiónk élő közvetítéssel jelentkezik a helyszínről a találkozó teljes időtartama alatt. Tartsanak velünk!

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében  a  mai napon a gelencei felső templomban  tartják az örökös szentségimádási napot. Szemléljük, engeszteljük és imádjuk Krisztust, a legméltóságosabb Oltáriszentségben!

Angyalos Boldogasszony, Porciunkula ünnepe
Ma Angyalos Boldogasszony, Porciunkula ünnepe. Az Irgalmasság Évében kiemelt jelentősége van ennek az ünnepnek. 800 éve, hogy Szent Ferenc megkapta az engedélyt a Szentatyától, hogy Assisiben, a Porciunkula kápolnában teljes búcsút lehessen nyerni. A ferences templomokban és minden plébániatemplomban teljes búcsú nyerhető.
A csíksomlyói kegytemplomban a szentmisék reggel fél nyolctól és este hét órától lesznek. Az esti szentmise a kegytemplom előtti téren kezdődik az irgalmasság kapuján való átvonulással.

Engesztelő imavirrasztás Székelyudvarhelyen
Az erdélyi Mária Rádió székelyudvarhelyi stúdiójának kápolnájában minden hónap első szerdáján egész éjjel virrasztást tartanak, éjjel tizenegy órától szentmisét mutatnak be. Augusztus 3-án hívnak együtt imádkozni mindenkit, aki Jézussal szeretne időt tölteni. A virrasztást városukért, egyházközségeikért, a fiatalok testi-lelki tisztaságáért, a családokért, egyedülállókért, a jegyesekért, gyermeket vágyó és váró szülőkért, betegekért, elhunyt szeretteikért, saját magukért és egyéni szándékokra ajánlják az udvarhelyiek. A kápolnában minden reggel nyolc órától este nyolc óráig állandó, egész napos szentségimádás van. Várják az Istent imádni, engesztelni vágyókat.

Elsőpénteki keresztút a Székely Kálvárián
Augusztus 5-én, délután öt órától keresztúti ájtatosságot tartanak a szejkefürdői Ugron-kápolna felé vezető Székely Kálvárián. Várják a székelyudvarhelyieket és környékbelieket, akik családjainkért felajánlanak egy keresztútjárásnyi időt és imát. Időjárástól függetlenül minden alkalommal megtartják a szabadtéri ájtatosságot – ajánlatos ennek megfelelő lábbelit és öltözéket viselni.

Szakrális Maraton a Keresztény Értékekért, a Békéért!
Első alkalommal szervez Szakrális Maratont a csíksomlyói Erdélyi Mária Út Egyesület 2016. augusztus 14-én, a keresztény értékek és a testi egészség megőrzése érdekében. A nyolc megyét átívelő megmozdulásnak a tervek szerint kilenc érkezési pontja lesz: Csíksomlyó, Perkő, Zajzon, Mikháza, Torda, Füzesmikola, Kaplony, Szentjobb és Máriaradna.
A maratonon szaladva, illetve kerékpárral lehet résztvenni, a kiindulási ponttól egészen a célig, de rövidebb szakaszokra is lehet kísérőnek szegődni, mindenki a képességeihez, lehetőségeihez mérten.
Részletes útbaigazításokat, leírásokat a szakralismaraton.ro oldalon lehet találni.

Kolping gyermektábor Ivóban
„Legyetek tehát irgalmasok, amint a ti Atyátok is irgalmas” mottóval hittantábort szerveznek a Brassó-bolonyai „Szent József” Kolping család és a Gyulafehérvári Egyházmegye Kolping Családok Szervezete augusztus 6-12 között az ivói Kolping Táborban. Várnak minden kisiskolást, előkészítő osztályostól negyedikesekig, akik szívesen töltenének néhány napot szép környezetben, a Mennyei Atya jelenlétében, ahol lehetőség nyílik új barátságokat kötni, együtt énekelni, játszani, kirándulni. Érdeklődni a 0746 045622-es telefon számon lehet Acél Barninál.

Utógondozói tábor
A Bonus Pastor Alapítvány augusztus 20–27. között utógondozói tábort szervez a Bucsinon, amelyre legalább hat hónapja vagy az éppen befejezett terápiájuk óta józanon, szermentesen élő szenvedélybetegeket és családjukat várják. Ugyancsak részt vehetnek hozzátartozók, akik maguk vagy párjuk, családtagjuk számára keresnek segítséget. Gyerekek számára külön foglalkozásokat biztosítanak. A tábor témája: Öröm-e a józanságom? Jelentkezni és érdeklődni Szakács Elődnél lehet augusztus 15-ig, a 0752-243-649-es telefonszámon vagy az elod.szakacs@bonuspastor.ro e-mail címen.

Zarándoklat Budapestre
Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek felhívásának eleget téve, az Erdélyi Mária Rádió zarándoklatot szervez augusztus 20-ára Budapestre, Szent István király ünnepére. Várjuk a hallgatók jelentkezését stúdióink irodai telefonszámain, melyeket a kéthavonta megjelenő magazinunk hátoldalán találnak. Zarándokoljunk együtt, vegyünk részt minél többen az ünnepi szentmisén és az azt követő körmeneten!

Időjárás: Ma napközben egyre inkább kell számítani záporok, zivatarok kialakulására, néhol továbbra is előfordulhat felhőszakadás. A ország nagy részén élénk, helyenként erős lesz a szél. Hajnalban 13-17, délután 24-29 fokra számíthatunk.

MRE - Hírszolgálat, 2016. augusztus 2.

About the author

maradmin

Leave a Comment