2016. augusztus 24. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a mai nap folyamán a széki plébániatemplomban tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra és használjuk az egyház által felkínált lehetőségeket, melyek erősítik és elmélyítik Krisztussal való személyes kapcsolatunkat.

XII. Nemzetközi Bibliodráma Konferencia és Európai Bibliodráma Hálózat találkozó
A Romániai Bibliodráma Egyesület szervezésében  augusztus 24-28. között a kolozsvári Manréza Lelkigyakorlatos Központban 12 ország bibliodráma vezetői és kiképzői osztják meg munkájuk tapasztalatait. A konferencia keretében holnap este hét órától Ilyés Zsolt csíkszentléleki plébános tart előadást A só és a világosság teológiája témában. Az előadás mindenki számára nyitott és díjmentes.

Ferences foci tábor
Az erdélyi ferencesek egy egészen új dologgal várják a 9-12. osztályos fiúkat, augusztus 31 – szeptember 4. között Gyergyószárhegyen ferences foci tábort szerveznek. Minden nap lesz színvonalas edzés, mérkőzés, a futballozás mellett pedig – természetesen – még szentmise, közös túrázás-kirándulás, közösségépítő és lelki programok. További információkat Pantea Tibor testvérnél lehet kapni a 0746-774.701-es telefonszámon, illetve a frtibi@gmail.com e-mailcímen.

Egyetemes imanap Csinódon
Szombaton augusztus 27-én, Csíkszentgyörgy filiájában, a csinódi Gyümölcsoltó Boldogasszony kápolnánál először tartanak egyetemes imanapot, melynek témája a család lesz.
A program délelőtt tíz órakor a rózsafüzér elimátkozásával kezdődik. Jelentkezni és a részletekről érdeklődni a 0760-779835-ös telefonszámon vagy a bioversum@gmail.com e-mail címen lehet. Bővebben az imanapról mai Déli magazinban hallhatnak, ahol Nagy Balázzsal és Erikával beszélgetünk.

V. Márton Áron-konferencia Csíkszentdomokoson
Csíkszentdomokoson, a Márton Áron Múzeum és a Márton Áron Emlékév programbizottsága augusztus 27-28. között megemlékezést és konferenciát tart Márton Áron tiszteletére. Bejelentkezés (zarándokcsoportok esetén szükséges) és részletes tájékoztatás a 0741-484716-os telefonszámon vagy a lazarb_csilla@yahoo.com e-mailcímen lehetséges.

III. felvételi lehetőség a Kisszeminárium IX osztályába
A gyulafehérvári Gróf Majláth Gusztáv Károly Római Katolikus Teológiai Líceumban III. felvételi szesszióra kerül sor az ősztől induló IX. osztály még fennmaradt 10 helyére. A vizsgaszesszió programja:
 augusztus 28-án – beiratkozás a képességvizsgára, augusztus 29-én – képességvizsga, eredmények kifüggesztése, felvett tanulók beírása. Bővebb információt a 0258-819.869-es telefonszámon, vagy a gmgkdirector@gmail.com e-mail címen lehet kapni.

Erdélyi Nőszövetségek XVII. őszi fóruma
„A világ csak így szép és változatos, ahogy Isten teremtette. S én is úgy és ott vagyok a helyemen, ahová, vagy ahogy ő helyezett el.” Ezzel a mottóval tartják meg az Erdélyi Római Katolikus Nőszövetségek Egyesületének XVII. őszi fórumát Szatmárnémetiben, augusztus 29-31 között, tudtuk meg a gyulafehérvári érsekség honlapjáról. Az országos lelkivezető, Kovács Sándor kolozsvári főesperes és Fábián Mária elnök asszony, valamint a helyi szervezők az örömteli találkozás reményében várják az elnök asszonyok és lelkivezetők jelentkezését, a www.romkat.ro oldalon megtalálható címekre.

Kántorvizsga Székelyudvarhelyen
Az Egyházzenei Bizottság ebben az évben is kántorvizsgát szervez azok részére, akik a szükséges ismeretek elsajátítása után kántori oklevelet szeretnének szerezni. A kántorvizsga folyó év augusztus 29–30. között lesz a székelyudvarhelyi Szent Miklós plébánián. Jelentkezni lehet a Segédpüspöki Hivatalban a 0266-372.223-as vagy a 0740-898.667-es telefonszámokon, illetve a jozsef.tamas@romkat.ro e-mail címen. A vizsga díja 100 lej. Kántorvizsgára csak XII. osztályt végzett abszolválási diplomával rendelkező személyeket fogadnak.

Sikkesen sikeres, avagy bevágódni Istennél? – lelki hétvége fiúknak és lányoknak
A szociális testvérek szeptember 9-11. között lelki hétvégére hívnak és várnak 18-30 év közötti fiúkat és lányokat a marosfői hétvégi házukba. Érdeklődni és jelentkezni augusztus 31-ig lehet a 0740-430666-os telefonszámon vagy a szocialis.testverek@gmail.hu e-mail címen. A helyek száma korlátozott.

Időjárás: Ma legfeljebb csak az erdélyi medencében, valamint délen lehet kisebb csapadék. Sokfelé már jelentősen felszakadozik a felhőzet, és hosszabb időszakokra kisüt a nap. Még élénk, helyenként erős lesz a szél. Délutánra 25-29°C közé alakul a hőmérséklet. Nem várható fronthatás.

MRE – Hírszolgálat, 2016. augusztus 24.

About the author

maradmin

Leave a Comment