2016. augusztus 3. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Véget ért a Márton Áron nyomában a doberdói harctéren tartott zarándoklat
Mintegy 25 településről érkezett zarándokok járták be a harcteret Márton Áron nyomában július 28. és augusztus 2. között. A legidősebb zarándok a 85. életévében jár, a legfiatalabb nemrég töltötte be a 18-at, s négy pap: Csíki Dénes, a nagy püspök egykori titkára, Karácson Tibor, Tifán Lajos és Kovács Gergely posztulátor. A többségében katolikus zarándokok mellett Áron püspök több másvallású tisztelője is csatlakozott a csoporthoz, magyarországiak is. A Karszti Barlangász Csoport szakszerű vezetésével két teljes napot töltöttek a doberdói fennsíkon a katona Márton Áron és bajtársai nyomdokain. Felkeresték az egykori harctér emlékeit, sírjait, a ma is látható lövészárkokat. Sírás fojtogatta a csoportot a nagyapák, dédapák vére által öntözött földön járva.  Sokan megfogalmazták a hazafelé úton, hogy Isten óvó keze mellett Áron püspök jelenlétét is érezték - tudtuk meg a gyulafehérvári érsekség honlapjáról.

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai napon a sepsiszentgyörgyi Szent Gellért templomban  tartják az örökös szentségimádási napot. Szemléljük, engeszteljük és imádjuk Krisztust, a legméltóságosabb Oltáriszentségben!

Elmarad az engesztelő imavirrasztás Székelyudvarhelyen
Az erdélyi Mária Rádió székelyudvarhelyi stúdiójának kápolnájában ma elmarad az éjszakai virrasztás. A kápolnában felújítási munkálatok folynak. A virrasztás következő időpontjáról értesítjük a kedves hallgatókat.

Elsőpénteki keresztút a Székely Kálvárián
Augusztus 5-én, délután öt órától keresztúti ájtatosságot tartanak a szejkefürdői Ugron-kápolna felé vezető Székely Kálvárián. Várják a székelyudvarhelyieket és környékbelieket, akik családjainkért felajánlanak egy keresztútjárásnyi időt és imát. Időjárástól függetlenül minden alkalommal megtartják a szabadtéri ájtatosságot – ajánlatos ennek megfelelő lábbelit és öltözéket viselni.

A Szent Király Szövetség XX. találkozója
Augusztus 5-7. között Csíkszentkirályon találkoznak a Szent Király Szövetség tagjai és megünneplik alakulásuk 20. évfordulóját. A rendezvény zárónapján augusztus 7-én, vasárnap délelőtt tíz órától Tamás József püspök mutatja be a szentmisét a helyi plébániatemplomban. Az esemény programjáról bővebben a www.romkat.ro honlapján olvashatnak.

CSAKIS - Családos Keresztény Fesztivál
2016. augusztus 11-14. között Kézdivásárhelyen Családos Keresztény Fesztivál lesz. Szervezői nyári pihenési és töltekezési lehetőséget szeretnénk biztosítani a családoknak: koncertek, dicsőítés, példaértékű családokkal fórumbeszélgetések, élményszínház és egyéb alternatív programok által. A gyerekek, ifjak részére külön rendezvényeket szerveznek, ahol ki-ki a korosztályának megfelelő tevékenységekbe kapcsolódhat be.
A fesztivál fő előadója: Dr. Komlósi Piroska családterapeuta, nagycsaládos, professzornő és családgondozó. Emellett előadást, műhelybeszélgetést vezet a marosvásárhelyi Pataki Zsolt és Zsuzsa, a Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ önkéntesei, zenei élményt szolgáltat Csiszér László, a Reménység és a Kármel együttesek. Bővebb információk a gyulafehérvári érsekség honlapján találhatók.

Kolping gyermektábor Ivóban
„Legyetek tehát irgalmasok, amint a ti Atyátok is irgalmas” mottóval hittantábort szerveznek a Brassó-bolonyai „Szent József” Kolping család és a Gyulafehérvári Egyházmegye Kolping Családok Szervezete augusztus 6-12 között az ivói Kolping Táborban. Várnak minden kisiskolást, előkészítő osztályostól negyedikesekig, akik szívesen töltenének néhány napot szép környezetben, a Mennyei Atya jelenlétében, ahol lehetőség nyílik új barátságokat kötni, együtt énekelni, játszani, kirándulni. Érdeklődni a 0746 045622-es telefon számon lehet Acél Barninál.

Zarándoklat Budapestre
Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek felhívásának eleget téve, az Erdélyi Mária Rádió zarándoklatot szervez augusztus 20-ára Budapestre, Szent István király ünnepére. Várjuk a hallgatók jelentkezését stúdióink irodai telefonszámain, melyeket a kéthavonta megjelenő magazinunk hátoldalán találnak. Zarándokoljunk együtt, vegyünk részt minél többen az ünnepi szentmisén és az azt követő körmeneten!

Időjárás: Változóan felhős-napos időre van kilátás, napsütés inkább nyugaton várható. Kisebb eső, egy-egy zápor délelőtt még keleten, délután már csak elszórtan alakulhat ki. Ismét élénk lesz az északi-északkeleti szél. A reggeli órákban 10-16 fok várható délután 23-29°C között alakul a hőmérséklet.

MRE - Hírszolgálat, 2016. augusztus 3.

About the author

maradmin

Leave a Comment