2016. augusztus 4. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai napon a sepsiszentgyörgyi Szent József templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Szemléljük, engeszteljük és imádjuk Krisztust, a legméltóságosabb Oltáriszentségben!

Nyári önkéntes-találkozók
Ma kezdődnek el a soron következő önkéntes-találkozók. Délelőtt tizenegy órától Marosvásárhelyen, a Deus Providebit Házba várjuk önkénteseinket, majd délután négy órakor Székelyudvarhelyen, a Szent Pió házban találkozunk. Holnap délelőtt tíz órától Gyergyószentmiklósón, a Szent Miklós plébániára várjuk önkénteseinket, majd szombaton Csíksomlyón délután négy órakor kezdődik a találkozó, a régi nyomda épületébe. A további helyszínekről hírműsorainkban értesítjük hallgatóinkat. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a nyári szünetre való tekintettel ebben a hónapban elmaradnak a találkozók Kolozsváron, Kézdivásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön. Megértésüket köszönjük.

Csendes szentségimádás más időpontban
Az erdélyi Mária Rádió nagyváradi stúdiójának kápolnájában a szokásos elsőcsütörtöki csendes szentségimádás elmarad. Helyette jövő héten, augusztus 11-én lesz megtartva. Várjuk mindazokat, akik szivesen áldoznak időt az imára és az engesztelésre.

Szentévi Zarándoklati Nap Nagyváradon
Az Irgalmasság Évében a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye zarándoklatra hívja a híveket a Székesegyházhoz, hogy a megnyitott Szent Kapun átlépve Isten irgalmasságára tekintsenek, és maguk is a megújulás útjára lépjenek. Az összeállított programnak megfelelően a ma délután hat órakor kezdődő ünnepi szentmisére Szilágysomlyóról, Kárásztelekről, Krasznáról, Selymesilosváról, Sülelmedről, Szilágycsehből, Zilahról és Zsibóról érkeznek a zarándokok. A szentmise főcelebránsa Böcskei László megyéspüspök, az ünnepi szónok pedig Nagy Jácint kárásztelki plébános lesz. A Zarándoklati Napon Nagyvárad többi templomában elmaradnak az esti szentmisék.

Havas Boldogasszony napi búcsúk
Holnap, augusztus 5-én, Havas Boldogasszony napján tartják a kolozsvári ferences templom búcsúünnepét. A szentmisét délután hat órakor Guia Laurean fr. Hugó újmisés mutatja be.
Augusztus 7-én, vasárnap tartják a Havas Boldogasszony tiszteletére szentelt szalacsi plébániatemplom búcsúünnepét. A déli tizenkét órakor kezdődő szentmise főcelebránsa és szónoka dr. Rencsik István lesz.
 
A Szent Király Szövetség XX. találkozója
Augusztus 5-7. között Csíkszentkirályon találkoznak a Szent Király Szövetség tagjai és megünneplik alakulásuk 20. évfordulóját. A rendezvény zárónapján augusztus 7-én, vasárnap délelőtt tíz órától Tamás József püspök mutatja be a szentmisét a helyi plébániatemplomban. Az esemény programjáról bővebben a www.romkat.ro honlapján olvashatnak.

Zarándoklat a székesegyházhoz
A temesvári Szent György székesegyház alapkövét báró Adalbert von Falkenstein püspök 1736. augusztus 6-án helyezte el. Roos Márton megyés püspök meghívására a 280. évforduló alkalmából augusztus 6-án, szombaton a szeged-csanádi és a nagybecskereki testvéregyházmegyéből érkeznek zarándokok, hívek és lelkipásztorok a dómhoz. Az ünnepi szentmise délelőtt tizenegy órakor kezdődik. Ezt követően, illetve a délután folyamán a résztvevők megtekinthetik a székesegyházban, valamint a Teréz bástyában megrendezett kiállítást, a dóm kriptáját, továbbá ismerkedhetnek Temesvár nevezetességeivel.

Zarándoklat Budapestre
Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek felhívásának eleget téve, az Erdélyi Mária Rádió zarándoklatot szervez augusztus 20-ára Budapestre, Szent István király ünnepére. Várjuk a hallgatók jelentkezését stúdióink irodai telefonszámain, melyeket a kéthavonta megjelenő magazinunk hátoldalán találnak. Zarándokoljunk együtt, vegyünk részt minél többen az ünnepi szentmisén és az azt követő körmeneten!

Időjárás: Egyre több napsütésre számíthatunk, melyet főként fátyolfelhők szűrhetnek, de csapadék sehol sem valószínű. Északnyugaton megélénkül a szél. Melegszik az idő, a legmelegebb órákban már 25-30 fok közötti maximumokat mérhetünk.

MRE - Hírszolgálat, 2016. augusztus 4.

About the author

maradmin

Leave a Comment