2016. augusztus 5. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Nyári önkéntes-találkozók
Ma délelőtt tíz órától Gyergyószentmiklósón, a Szent Miklós plébániára várjuk önkénteseinket, majd szombaton Csíksomlyón délután négy órakor kezdődik a találkozó, a régi nyomda épületében. A további helyszínekről hírműsorainkban értesítjük hallgatóinkat. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a nyári szünetre való tekintettel ebben a hónapban elmaradnak a találkozók Kézdivásárhelyen, Kolozsváron és Sepsiszentgyörgyön. Megértésüket köszönjük.

Havas Boldogasszony napi búcsúk
Ma, augusztus 5-én, Havas Boldogasszony napján tartják a kolozsvári ferences templom búcsúünnepét. A szentmisét délután hat órakor Guia Laurean fr. Hugó újmisés mutatja be.
Augusztus 7-én, vasárnap tartják a Havas Boldogasszony tiszteletére szentelt szalacsi plébániatemplom búcsúünnepét. A déli tizenkét órakor kezdődő szentmise főcelebránsa és szónoka Rencsik István lesz.
 
A Szent Király Szövetség XX. találkozója
Augusztus 5-7. között Csíkszentkirályon találkoznak a Szent Király Szövetség tagjai és megünneplik alakulásuk 20. évfordulóját. A rendezvény zárónapján augusztus 7-én, vasárnap délelőtt tíz órától Tamás József püspök mutatja be a szentmisét a helyi plébániatemplomban. Az esemény programjáról bővebben a www.romkat.ro honlapon olvashatnak.

Zarándoklat a székesegyházhoz
A temesvári Szent György székesegyház alapkövét báró Adalbert von Falkenstein püspök 1736. augusztus 6-án helyezte el. Roos Márton megyés püspök meghívására a 280. évforduló alkalmából augusztus 6-án, szombaton a szeged-csanádi és a nagybecskereki testvéregyházmegyéből érkeznek zarándokok, hívek és lelkipásztorok a dómhoz. Az ünnepi szentmise délelőtt tizenegy órakor kezdődik. Ezt követően, illetve a délután folyamán a résztvevők megtekinthetik a székesegyházban, valamint a Teréz bástyában megrendezett kiállítást, a dóm kriptáját, továbbá ismerkedhetnek Temesvár nevezetességeivel.

Szakrális Maraton a Keresztény Értékekért, a Békéért!
Első alkalommal szervez Szakrális Maratont a csíksomlyói Erdélyi Mária Út Egyesület 2016. augusztus 14-én, a keresztény értékek és a testi egészség megőrzése érdekében. A nyolc megyét átívelő megmozdulásnak a tervek szerint kilenc érkezési pontja lesz: Csíksomlyó, Perkő, Zajzon, Mikháza, Torda, Füzesmikola, Kaplony, Szentjobb és Máriaradna.A maratonon szaladva, illetve kerékpárral lehet résztvenni, a kiindulási ponttól egészen a célig, de rövidebb szakaszokra is lehet kísérőnek szegődni, mindenki a képességeihez, lehetőségeihez mérten. Részletes útbaigazításokat, leírásokat a www.szakralismaraton.ro oldalon találnak.

Utógondozói tábor
A Bonus Pastor Alapítvány augusztus 20–27. között utógondozói tábort szervez a Bucsinon, amelyre legalább hat hónapja vagy az éppen befejezett terápiájuk óta józanon, szermentesen élő szenvedélybetegeket és családjukat várják. Ugyancsak részt vehetnek hozzátartozók, akik maguk vagy párjuk, családtaguk számára keresnek segítséget. Gyerekek számára külön foglalkozásokat biztosítanak. A tábor témája: Öröm-e a józanságom? Jelentkezni és érdeklődni Szakács Elődnél lehet augusztus 15-ig, a 0752-243-649-es telefonszámon vagy az elod.szakacs@bonuspastor.ro e-mail címen.

CSIT 2016
„Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmat nyernek.” mottóval augusztus 16-20 között idén is megszervezik a Csíksomlyói Ifjúsági Találkozót vagyis az Erdélyi Krakkót. Legyen Csíksomlyó minden Istennel és barátival találkozni vágyó erdélyi fiatal találkozási helye.  Részletek a www.csitinfo.ro honlapon találhatók.

Időjárás: Ma is sok napsütésre, nagyrészt csapadékmentes időre készülhetünk. Késő délután, kora estétől azonban északnyugat felől záporokkal, zivatarokkal, feltámadó északnyugati széllel hidegfront közelít hazánk felé. Délután 29-35 fok várható. 

MRE - Hírszolgálat, 2016. augusztus 5.

About the author

maradmin

Leave a Comment