2016. december 16. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében holnap Györgyfalván tartják az örökös szentségimádási napot. Töltsünk időt Krisztus jelenlétében, csendesedjünk el, készítsük elő a szívünket és fogadjuk be Őt!

Betlehemi láng átadása a csíkszéki templomokban
A betlehemi Születés Temploma örökmécseséről meggyújtott békelángot a csíkszéki cserkészek közreműködésével az alábbi program szerint lehet átvenni: holnap, december 17-én, a csíksomlyói kegytemplomban a hajnali szentmisén, míg délután öt és hét óra között a Gyimesekben. December 18-án, vasárnap Csíkszentmiklóson a reggel nyolc órakor kezdődő szentmisén, kilenc órától Csíkajnádon, tíz órától pedig Csíkvacsárcsiban lehet átvenni a lángot. Tizenegy órától Csíkrákoson és Csíkmadarason, fél tizenkettőtől Csíkszentmihályon és Csíkdánfalván. 12.15-kor Balánbányán, délután három órától Csíkszentdomokoson, négy órától Csíkkarcfalván, míg öt órától Madéfalván. Csíkszeredában vasárnap reggel kilenc órakor a Szent Kereszt plébánián tartanak lángátadást, tíz órától már Csíkszentmártonban, tizenegytől Csíkszentkirályon, délután öt órától Csíkkozmáson és Csíkszentgyörgyön, végezetül pedig hat órától Csíkmenaságon vehető át, és vihető haza a betlehemi láng – tudtk meg a romkat.ro oldalról.

Ifjúsági lelkinap Marosvásárhelyen
Holnap, december 17-én tartják a marosi főesperesség adventi ifjúsági lelkinapját a Deus Providebit Házban. A programban, mely délelőtt tíz órakor kezdődik, lesz majd előadás, közös szentírás olvasás, dicsőités, gyónás és szentmise. A találkozó délután négy órakor ér véget.

Lelkinap Gyergyószentmiklóson
„A gyászomban ragyogó betlehemi csillag…” mottóval gyászlelkinapot tartanak Gyergyószentmiklóson, a Szent István Plébánia szervezésében. A program holnap reggel fél kilenc és délután fél kettő között zajlik. Lelkivezető: Hajlák Attila-István kézdivásárhelyi segédlelkész. A lelkinap célja, hogy az adventi sötétségben vegyük észre a betlehemi csillagot, mely a jászolhoz vezet.

Adventi körúton az Exultate énekkar
A temesvári székesegyház Exultate énekkara koncert körütat tart. Holnap délután négy órakor a máriaradnai kegytemplomban, december 18-án, vasárnap este hét órakor pedig a temesvári székesegyházban lép fel adventi és karácsonyi énekekkel. Karvezető Bajkai-Fábián Róbert orgonista.

Családok adventje
4. alkalommal szervezik meg a Családok Adventje nevű rendezvényt Csíkszeredában a holnapi nap folyamán. Lehetőség nyílik kezműveskedésre, illetve a játéksarokban légcsúzda és arcfestés is várja a gyerekeket. A programot kis karácsonyváró műsorok színesítik, délután öt órakor pedig Angyaljárásra lehet számítani. A rendezvény ingyenes. Várnak minden érdeklődő családot!

Családos lelkinap Gyergyószentmiklóson
A Szent Miklós egyházközségben holnap családos lelkinapot tartanak. A program déli tizenkét órakor ünnepi szentmisével kezdődik a Szent Miklós-plébániatemplomban, amelynek keretében megáldják a családokat.

Karácsonyi Kavalkád Szentegyházán
A szentegyházi Szent Gellért Alapítvány, a helyi önkormányzat és az Ifjúsági Fórum december 18-án, vasárnap közösen szervezik az idei Karácsonyi Kavalkádot a szentegyházi piactéren. A program déli tizenkét órakor kezdődik. Lesz élő Betlehem, kultúrális programok, kézműves foglalkozások, angyalvárás és ajándékozás is. Várják a helybéli- és környező települések lakosait, készüljenek, hangolódjanak együtt a közelgő ünnepre.

Jótékonysági Novák Gála
Második alkalommal szervezik meg a Novák Gálát Csíkszeredában, a térség legszínvonalasabb karácsonyi koncertjét. December 21-én este hét órától áriák csendülnek fel a legnépszerűbb operákból és operettekből, világhírű bukaresti pánsípművészt is hallhatnak, a közelgő ünnepre való ráhangolódás jegyében pedig karácsonyi énekek hangzanak el. A hangverseny teljes bevételét három mozgássérült gyermeknek ajánlják fel a szervezők, akik hisznek abban, hogy az összefogás ereje képes emberi sorsokon változtatni.

Hétvégi szentmiseközvetítések
Holnap reggel hat órától rórate szentmisét hallhatnak Altorjáról. Vasárnap két szentmisét is közvetítünk: délelőtt fél tizenegy órától, a hét plébániájáról,Altorjáról, majd este hat órakor Hagymádfalváról.

Időjárás: Holnap reggel pára, köd, zúzmarás köd kialakulására kell számítani. Napközben főként nyugaton lehetnek ködös, alacsony szintű rétegfelhőzettel borított tájak. Gyenge lesz a légmozgás. Hajnalban csípős hideg, délután -2, +2 fokot mérhetünk. 

MRE - Hírszolgálat, 2016. december 16.


H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében ma Kidén, Kisbács oldallagosan ellátott plébániáján tartják az örökös szentségimádási napot. Töltsünk időt Krisztus jelenlétében, csendesedjünk el, készítsük elő a szívünket és fogadjuk be Őt!

Adventi koncertek Temesváron
A temesvár-józsefvárosi plébániatemplomban ma este fél hat órától a kikindai fiatalok koncertet tartanak.
A temesvári székesegyház Exultate énekkara koncert körütat tart. December 16-án, maeste hét órakor a temesvári piarista templomban, 17-én, szombaton, délután négy órakor a máriaradnai kegytemplomban, december 18-án, vasárnap este hét órakor pedig a temesvári székesegyházban lép fel adventi és karácsonyi énekekkel. Karvezető Bajkai-Fábián Róbert orgonista.

Karácsonyi hangverseny Székelyudvarhelyen
Ma este hét órától a Voce Vita énekegyüttes Karácsonyváró hangversenyt tart a székelyudvarhelyi ferencesek templomában. Várnak minden érdeklődőt!

Lelkinap Gyergyószentmiklóson
„A gyászomban ragyogó betlehemi csillag…” mottóval gyászlelkinapot tartanak december 17-én Gyergyószentmiklóson, a Szent István Plébánia szervezésében. A program reggel fél kilenc és délután fél kettő között zajlik. Lelkivezető: Hajlák Attila-István kézdivásárhelyi segédlelkész. A lelkinap célja, hogy az adventi sötétségben vegyük észre a betlehemi csillagot, mely a jászolhoz vezet.

Családok adventje
December 17. -én, szombaton, Csíkszeredában 4. alkalommal rendezik meg a Családok Adventje nevű rendezvényünk. Lehetőség nyílik kezműveskedésre, ill. játéksarokban légcsúzda és arcfestés is várja a gyerekeket. A programot kis karácsonyváró műsorok színesítik, ill. 17:00 órakor Angyaljárásra lehet számítani. A rendezvény ingyenes. Szeretettel várnak minden érdeklődő családot!

Karácsonyi koncert Sepsiszentgyörgyön
Szombaton, december 17-én, este hét órától kerül sór a Plugor Sándor Művészeti Líceum hagyományos Karácsonyi koncertjére a központi Szent József templomban. Fellépnek: a DoReMi gyerekkórus (vez. Sebestyén-Lázár Enikő), a Reménység és a Szerenád kamarazenekar (vez. Sebestyén Lajos), a Campanella Gyermekkar (vez. Lőfi Gellért), valamint az Eufónia Ifijusági Vegyeskar (vez. Sipos Zoltán). A koncert idelye alatt megtekinthető a képzőművész tagozat karácsonyi tárlata. A belépés díjtalan, minden érdeklődőt várnak!

Családos lelkinap Gyergyószentmiklóson
A Szent Miklós egyházközségben december 17-én, szombaton családos lelkinapot tartanak. A program déli tizenkét órakor ünnepi szentmisével kezdődik a Szent Miklós-plébániatemplomban, amelynek keretében megáldják a családokat.

Adventi lelkigyakorlat fiataloknak
December 16-18. között Székelyudvarhelyen a ferences kolostorban adventi lelkigyakorlatot tartanak fiataloknak. Bővebben az eseményről a www.romkat.ro oldalon lehet olvasni. További információk a ferencesprogramok33@gmail.com e-mail címen, vagy a 0749-993.285/ 0746-774.701-es telefonszámokon igényelhetők.

Karácsonyi hangverseny Kolozsváron
A kolozsvári Piarista templomban december 18-án, advent 4. vasárnapján az este hét órakor kezdődő szentmisén zenei szolgálatot teljesít a kolozsvári Visszhang kórus, majd a szentmisét követően karácsonyi koncertet tartanak. Várnak minden érdeklődőt, aki a zene szárnyain szeretne ráhangolódni Jézus Krisztus születésének ünnepére.

Karácsonyi Kavalkád Szentegyházán
A szentegyházi Szent Gellért Alapítvány, a helyi önkormányzat és az Ifjúsági Fórum december 18-án, vasárnap közösen szervezik az idei Karácsonyi Kavalkádot a szentegyházi piactéren. A program déli tizenkét órakor kezdődik. Lesz élő Betlehem, kultúrális programok, kézműves foglalkozások, angyalvárás és ajándékozás is. Várják a helybéli- és környező települések lakosait, készüljenek, hangolódjanak együtt a közelgő ünnepre.

II. Márton Áron zarándoklat Doberdóba
Boldogemlékű püspökünk doberdói frontszolgálata 1916. július 19-én ér véget, amikor első ízben sebesül meg. Megsebesülésének 100. évfordulóján szervezett első zarándoklat után, második alkalommal szervez és vezet zarándoklatot a katona Márton Áron nyomdokain az egykori doberdói harctérre Kovács Gergely posztulátor és Ferencz Kornélia, az Erdélyi Mária Rádió munkatársa. A hatnapos zarándoklat a doberdói fennsíkra 2017. január 26-31. között zajlik: két nap odaút; két nap a San Martino del Carso-i egykori harcmezőn, Áron szakaszvezető/zászlós nyomdokain, végül két nap hazaút. Az érdeklődők a 0726-107.002-es telefonszámon jelentkezhetnek.

Időjárás: Ma hajnalban ismét többfelé képződik pára, köd. Napközben sok lesz a napsütés, csupán délnyugaton lehetnek felhősebb tájak, de csapadék nem valószínű. Nagyon hideg volt a reggel és napközben is fagypont alatti értékekre kell számítani.

MRE - Hírszolgálat, 2016. december 16.

About the author

maradmin

Leave a Comment