2016. december 2. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Örökös szentségimádási nap 
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a holnapi nap folyamán Radnalajosfalván tartják az örökös szentségimádási napot. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, hálánkat és imádatunkat. 

Virrasztás Sepsiszentgyörgyön
A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-plébániatemplomban elsőpénteken, azaz ma este tíz órától éjszakai virrasztás lesz, mely a reggel hat órakor kezdődő roráté szentmisével ér véget. Az advent a virrasztásban eltöltött Krisztus várás ideje. Hívnak mindenkit, hogy minél többen kapcsolódjanak bele a közös imába. A virrasztást rádiónk élő adásban közvetíti.

Elsőszombati ünnepélyes Mária-köszöntő
A csíksomlyói kegytemplomban december 3-án, elsőszombaton a szentmise délután hat órakor kezdődik. Ezt megelőzően, délután öt órától az engesztelő imaórát a csíksomlyói hívek végzik. A szentmise után szintén ők vezetik a rózsafüzér imádkozását és ők viszik a Szűzanya kegyszobrának a másolatát a templom előtti téren. Mindazok, akik nem tudnak elzarándokolni a kegyhelyre, a szentmisébe bekapcsolódhatnak a csiksomlyo.ro honlapon követhető élő közvetítés révén vagy rádiónk hullámhosszán.

Keresztény Agora Szatmárnémetiben 
Folytatódik a Keresztény Agora Kulturális Kör előadás-sorozata a Székesegyházi Plébánia szervezésében.  Holnap délelőtt tizenegy órákor Dr. Jitianu Liviu, a kolozsvári  Babeș-Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus Teológia Kar előadótanára, egy figyelmet keltő, izgalmas és óvásra intő témát dolgoz fel: „Démonok a huszadik században” címmel. Az előadás helyszíne a szervező székesegyházi plébánia díszterme, ahová minden érdeklődőt várnak.

Adventi Vásár Nagyváradon
A nagyváradi Püspökség idén is megszervezi a Jótékonysági Adventi Vásárt holnap délután három órától a székesegyház előtti téren. Újabb tagokkal bővülve családoknak, gyermekeknek, szülőknek, nagyszülőknek kínálnak a szervezők sokszínű, érdekes vásári termékeket, finom, házi készítésű karácsonyi süteményeket, ötletes díszeket, lélekemelő adventi és karácsonyi muzsikát, kézműves foglalkozásokat. A felkínált termékeket adomány ellenében lehet elvinni, mely összeget a püspökség jótékonysági célra fordít. A vásár este hét órakor szabadtéri gyertyagyújtással zárul. A rendezvény egész ideje alatt meleg teát kínálnak a Caritas Catolica munkatársai.

Csík körzeti ifjúsági nap
Úton vagyunk-várakozás címmel holnap csík körzeti ifjúsági napot tartanak Csíkszeredában, a Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium kollégiumának dísztermében. Meghívott előadó Majoros Tibor, az Emmausz Egyesület munkatársa. Várják a 14-25 év közötti fiatalokat.

Adventi gyertyagyújtás a székesegyház előtt 
Advent szombatjain a nagyváradi Püspökség idén is ünnepélyes gyertyagyújtást szervez a székesegyház előtti téren, a Szent László szobor mellett. A két méter átmérőjű koszorú második gyertyáját holnap este hét órai kezdettel a Caritas Catolica munkatársai által előkészített szertartás keretében lobbantják lángra a szervezők. 

Könyvbemutató Kolozsváron
Bodó Márta Nőszirom – Beszélgetés keresztény nőkkel c. könyvét mutatják Kolozsváron december 6-án, kedden délután öt órakor. A helyszín a Szent Mihály Nőszövetség Szentegyház utcai díszterme. Az est házigazdája Kovács Sándor főesperes-plébános. A szerzővel és a jelenlevő interjúalanyokkal – Gábor Csillával és Zamfir Korinnával -  Mares Sándor beszélget. Szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Hétvégi szentmise közvetítések a Mária Rádióban
Holnap reggel hat órától, roráté szentmisét közvetítünk Gyergyóremetéről, majd este hat órától az ünnepélyes Mária-köszöntő kezdődik. 
Vasárnap két szentmisét közvetítünk Gyergyóremetéről délelőtt tizenegy és délután öt órától.
Emlékeztetjük a kedves hallgatókat, hogy  a rádióban közvetített szentmisék nem helyettesítik a személyes részvételt a vasárnapi szentmisén, mindazok  esetében, akik nem ágyhoz vagy házhoz kötött betegek, és nem ütköznek komoly akadályba.

Időjárás: A meteorológusok erős szélre és havazásra vonatkozó sárga jelzésű figyelmeztetést bocsájtottak ki az ország egész területére. Ez a figyelmeztetés szombat hajnali 2 óráig tart. A hegyvidéki térségekben kitart a havazás, időnként viharossá fokozódik a szél, felkavarva a havat és 50 méter alá csökkentve a látótávolságot.  Országszerte fagyni fog a minimumok -12 és -4 fok között alakulnak, napközben pedig -2 és +3 fokot mérhetünk. Balesetmentes közlekedést kívánunk!.  

MRE - Hírszolgálat, 2016. december 2.


H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap 
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében ma Szászfaluban tartják az örökös szentségimádási napot. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, hálánkat és imádatunkat. 

Elkezdődtek a decemebri önkéntes-találkozók 
Ma délelőtt tíz órától Gyergyószentmiklóson, a Szent Miklós plébánián várja önkénteseinket Karácson Tibor atya, rádiónk műsorigazgatója. A következő helyszín Csíksomlyó lesz, ahol szombaton délután három órától találkozunk az önkéntesekkel a ferences kolostorban. A további helyszínekről hírműsorainkban tájékoztatjuk hallgatóinkat. 

Elsőpénteki keresztút a Székely Kálvárián
Ma délután öt órától keresztúti ájtatosságot tartanak a szejkefürdői Ugron-kápolna felé vezető Székely Kálvárián. Várják a székelyudvarhelyieket és környékbelieket, akik családjainkért felajánlanak egy keresztútjárásnyi időt és imát. Időjárástól függetlenül minden alkalommal megtartják a szabadtéri ájtatosságot – ajánlatos ennek megfelelő lábbelit és öltözéket viselni. 

Virrasztás Sepsiszentgyörgyön
A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-plébániatemplomban elsőpénteken, azaz ma este tíz órától éjszakai virrasztás lesz, mely a reggel hat órakor kezdődő roráté szentmisével ér véget. Az advent a virrasztásban eltöltött Krisztus várás ideje. Hívnak mindenkit, hogy minél többen kapcsolódjanak bele a közös imába. A virrasztást rádiónk élő adásban közvetíti.

Várom az Urat! adventi keresztény zenefesztivál  Székelyudvarhelyen
Az Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület és a Székelyudvarhelyi Református Egyházmegye Várom az Urat címmel adventi keresztény zenefesztivált szervez december 3-án, szombaton délután négy órától Székelyudvarhelyen, a Stúdió Mozi dísztermében. A fellépők között lesz a Worship_Team, az Amicus Christi, a Szike és a Kis Szent Teréz Egyházközség Hálaluja ének és zenekara. 

Fülöp kurzus Korondon
A korondi plébánia hittantermében december 9-11. között Fülöp kurzus lesz. Jelentkezni a 0723-214.701-es telefonszámon vagy a regnumchristialap@gmail.com e-mail címen lehet december 4-ig.

Búcsú Petrozsényban
A petrozsényi plébániatemplom titulusa Szent Borbála, a bányászok védőszentje. Búcsúját december 4-én ünneplik. A román nyelvű szentmise délelőtt fél tizenkettőkor kezdődik, délután öt órakor pedig a magyar nyelvű szentmisét mutatják be. 

Paraliturgia Farkaslakán és Oroszhegyen
A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és Hargita Megye Tanácsa a Márton Áron Emlékév eseményeinek sorában újra műsorra tűzte a szentes énekeket, népi imákat életre keltő Paraliturgia – szakrális magyar népköltészet a Kárpát-medencéből című, nagy népszerűségnek örvendő előadást. A Paraliturgiát advent 2. vasárnapján, december 4-én, délután négy órától a farkaslaki templomban hallgathatja meg a közönség, majd az oroszhegyi templomban délután hat órától, közvetlenül a szentmise után. Előadók: Nagy Noémi Kriszta népdalénekes, Laczkó-Vass Róbert színművész, Szép András zongorista és Szép Gyula Bálint szólóhegedűs. Minden érdeklődőt várnak! A rendezvényre a belépés ingyenes.

Könyvbemutató Kolozsváron
Bodó Márta Nőszirom – Beszélgetés keresztény nőkkel c. könyvét mutatják Kolozsváron december 6-án, kedden délután öt órakor. A helyszín a Szent Mihály Nőszövetség Szentegyház utcai díszterme. Az est házigazdája Kovács Sándor főesperes-plébános. A szerzővel és a jelenlevő interjúalanyokkal – Gábor Csillával és Zamfir Korinnával -  Mares Sándor beszélget. Szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Jótékonysági koncert Székelykeresztúron
A székelykeresztúri plébániatemplom nagyharangja helyrehozhatatlanul meghibásodott, ezért új harangot kell öntetniük, amely több ezer euróba kerül. A helyi katolikus fiatalok szívükön viselik harangjuk sorsát, ezért jótékonysági koncertet szerveznek december 11-én, szombaton délután öt órai kezdettel a templomban. Várnak minden érdeklődőt! - A rendezvényről bővebben a mai Déli magazinban.

Adventi triduum és lelkinap Kolozsváron
2016. december 9-11 között a kolozsvári ferences templomban adventi lelkigyakorlatot tartanak Páll Leó OFM vezetésével. A szentmisék időpontjai pénteken, szombaton este hat óra, vasárnap délelőtt kilenc és déli tizenkét óra.
December 10-én, szombaton reggel kilenc órától egész napos lelkinapra várják a híveket. Jelentkezni Tibor testvérnél lehet a 0746-774.701-es telefonszámon vagy a frtibi@gmail.com e-mail címen. 

Időjárás:  Ma is sok lesz a felhő fölöttünk. Az ország egész területén várható csapadék, mely havas eső, hó formájában hull le. Erős, viharos lesz az északnyugati szél. Hideg, fagyos lesz a hajnal, napközben -1 és 8 fok között fog alakulni a levegő hőmérséklete. Az ország több mint húsz megyéjére sárga figyelmeztető jelzést bocsájtottak ki az erős szél és havazás miatt. 

MRE - Hírszolgálat, 2016. december 2.

About the author

maradmin

Leave a Comment