2016. december 20. – Hírek és programajánló


H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Megújult templombelső karácsonyra
A templomfelújítás újabb munkaszakaszát zárják le rövidesen Tusnádon – számolt be Csont Ede, a helyi plébános. A  plébános azt is elmondta, hogy befejeződött a teljes mennyezet helyreállítása, s habár még a templomhajó középső részének oldalfalain van tennivaló, pénteken már kivitték az állványzatot, a hétvégén visszaépítették a Szent Anna-kápolna kőoltárát, és elvégezték a nagytakarítást is. A gondnok, Kovács Gábor asztalosmester felvállalta, hogy fából elkészíti a kápolnába kerülő oltárlapot. Az utolsó simítási munkálatokat az ünnepek után végzik el a szakemberek-tudtuk meg a szekelyhon.ro honlapjáról.

Vatikáni jótékonysági koncert
December 17-én a világ legnagyobb hangversenytermében, a zsúfolásig telt vatikáni VI. Pál-teremben állva tapsolt a közönség a népszerű olasz énekesnek, Claudio Baglioninak, aki „Avrai” (Tiéd lesz) című dalát választotta a jótékonysági koncert címéül. A szolidáris belépőkből elérték a megcélzott 500 ezer eurós összeget, melyből a bangui gyermekkórház felújítási munkálatait, illetve a közép-olaszországi földrengés áldozatait támogatják.
A több, mint három órás műsorban 150 olasz zenész lépett fel. Hagyományos karácsonyi énekek és prózai előadások, tanúságtételek is elhangzottak.  
December 21-ig telefonos adományokat is elfogadnak, amelyekkel tovább növelhető az adakozás (A 45523 számon egy hívás 5-10 eurót, egy sms 2 eurót ér)-tudtuk meg a vatikáni rádió honlapjáról.

Együtt, egymásért, szentmiklósiakért!
Gyergyószentmiklóson idén is a meghirdetett tartósélelmiszer-gyűjtési akció Böjte Csaba Adj örömmel, szeress nagylelkűen! –nyíltszívűségre buzdító szavaival indult útjára az adventi időben. Szombaton a záróünnepségen a rászoruló családok és egyedülállók nevében is köszönték az adományokat a szervezők.
140 család és egyedülálló idős részesülhetett élelmiszercsomagban, és ezzel örömteli látogatásban, odafigyelésben az ünnepi előkészületben. Azonban nem csak a megajándékozottak éltek át örömteli pillanatokat hanem azok is, akik részesei voltak ennek az összefogásnak.

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Bonchidán tartják az örökös szentségimádási napot. Töltsünk időt Krisztus jelenlétében, csendesedjünk el, készítsük elő a szívünket és fogadjuk be Őt!

Ifjúsági szentmise Temesváron
A temesvár-józsefvárosi plébániatemplomban december 21-én, szerdán este hat órakor ifjúsági szentmisét mutatnak be. Várják az ifjakat és a lélekben fiatalokat a közös ünneplésre.

Karácsonyváró hangverseny Szombatfalván
Székelyudvarhelyen, a szombatfalvi Szent György plébániatemplomban karácsonyváró hangversenyt tart a Psallite korus. Szólót énekel: András Ildikó és Sövér Benedek Tímea. Zongorán kísér: Sorbán Attila. Hegedűn közreműködik: Bodurian Ágota.

Karácsonyi süteménygyűjtés Csíkszentdomokoson
Süteményeket gyűjtenek rászorulóknak Csíkszentdomokoson december 22-én, déli tizenkettő és délután hat óra között a Szent Margit lelkigyakorlatos ház alsó termében. Várják mindazokat, akik szívesen adakoznak nemes célra.

Karácsonyi tárlat és hangverseny Székelyudvarhelyen
December 22-én, csütörtökön délután öt órától a dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskola Karácsonyi tárlata lesz megtekinthető a Művelődési Ház koncerttermében. Este hat órától a Szent Miklós plébánia templomban, karácsonyi hangversenyt mutatnak be. Az ünnepi hangolóra várják a zenekedvelőket.

Szent Család búcsú Marosvásárhelyen
A Marosvásárhely – remeteszegi Szent Család-plébániatemplom búcsúját december 30-án, pénteken egy órától ünneplik. A szentmise szónoka László Attila, a Székelyudvarhely-Szombatfalvi Szent György egyházközség plébánosa.

Boldogasszony kiállítás Nagyváradon
A magyarországi Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-haza Galériája tavaly indította útjára a Kárpát-medence és a szórványvidék kiemelkedő magyar művészeinek Szűz Mária-ábrázolásait tartalmazó vándorkiállítást. Az 55 kortárs művész munkáit felvonultató tárlatnak jelenleg a nagyváradi Püspöki Palota ad otthont. Az érdeklődők január 8-ig tekinthetik meg a tárlatot, hétköznapokon reggel 8 - 16 óra között.

Időjárás: Ma is borult lesz az ég, napsütés inkább csak a magasabb hegycsúcsokon lehet. Főként a magasabban fekvő tájakon köd, zúzmarás köd is kialakulhat, helyenként ismét ónos szitálás, hószállingózás lehetséges. Hajnalban csípős hidegre ébredtünk, délután -3, +4 fokot mérhetünk. 

MRE - Hírszolgálat, 2016. december 20.

About the author

maradmin

Leave a Comment