2016. december 28. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Örökös szentségimádási nap 
A gyulafehérvári főegyházmegyében a holnapi nap folyamán Marosvásárhelyen, a Szent Imre plébánián tartják az örökös szentségimádási napot. Töltsünk időt Krisztus jelenlétében, csendesedjünk el, és fogadjuk be Őt szívünkbe, életünkbe!

Boldogasszony kiállítás Nagyváradon 
Január 8-ig látogatható Nagyváradon az a vándorkiállítás, melyet a magyarországi Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-haza Galériája tavaly indított útjára. A Kárpát-medence és a szórványvidék kiemelkedő magyar művészeinek Szűz Mária-ábrázolásait tartalmazó tárlatot a Püspöki Palotában lehet megtekinteni hétköznapokon  reggel nyolc és délután négy óra között. 

Szent Család búcsú Marosvásárhelyen
A Marosvásárhely – remeteszegi Szent Család-plébániatemplom búcsúját december 30-án, pénteken déli egy órától ünneplik. A szentbeszédet László Attila, a Székelyudvarhely-Szombatfalvi Szent György egyházközség plébánosa tartja. A szentmisét rádiónk élő adásban közvetíti.

Ferences szilveszter Kolozsváron 
A ferencesek szilveszterezni hívják az érdeklődőket. A program szombaton december 31-én, 12.30-tól kezdődik Kolozsváron, a Ferences kolostor dísztermében. További információk a ferencesprogramok33@gmail.com e-mail címen, valamint a 0749-993.285 és 0746-774.701-es telefonszámokon kaphatók. 

Évvégi hálaadás
December 31-én, szombaton, Szent Szilveszter pápa napján, a polgári év utolsó napján Böcskei László nagyváradi megyéspüspök délután hat órakor mutatja be az évvégi hálaadó szentmisét a székesegyházban. Ugyanezen a napon este tizenegy órától szentségimádás lesz, majd éjféltől ünnepi szentmisével adnak hálát az új esztendőért. A szentségimádást és a szentmisét rádiónk élő adásba közvetíti.
Szintén december 31-én, szombaton,  délután hat órakor Roos Márton megyés püspök celebrálja az év végi hálaadó szentmisét a temesvári székesegyházban. Este tizenegy órai kezdettel Laus Nikola kanonok, püspöki irodaigazgató mutat be szentmisét  a székesegyházban. 
 
Gyűjtés a Családpasztoráció javára
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében december 30-án, Szent Család ünnepén, a szentmiséken - a hagyományhoz híven, gyűjtést tartanak a családpasztoráció támogatására. 

Idősgondozó képzés indul Gyergyószentmiklóson
A Gyulafehérvári Caritas idősgondozó képzést indít Gyergyószentmiklóson azoknak, akik elhivatottságot éreznek a szakma iránt, és akinek a családjában van rászoruló idős vagy beteg személy. Jelentkezni  2017. január 10-ig lehet, hétköznaponként 8:00-16:00 óra között a 0732-830-162-es telefonszámon vagy a terez.hompoth@caritas-ab.ro e-mail címen. 

Kontemplatív lelkigyakorlatos hétvégét szervez a Szatmári Püspökség világiak irodája januárban
A 2017-es évet csenddel, elmélkedéssel, imával kezdeni vágyókat hívja kontemplatív lelkigyakorlatos hétvégére a Szatmári Püspökség világiak irodája, január 13. és 15-e között, a nagyszokondi „Szent Ignác” lelkigyakorlatos házba.
A hétvége elemei a bevezetés, 25 perces meditációs „ülések”, a tapasztalatok megosztása egyénileg és csoportban, valamint a csend. A részvételt segíti a résztvevők személyes imára, hallgatásra való készsége, valamint a nyitottság a kontemplatív imaformára. A lelkigyakorlatra január 10-ig lehet jelentkezni a 0757-050 923-mas telefonszámon.

MRE - Hírszolgálat, 2016. december 28.

About the author

maradmin

Leave a Comment