2016. december 29. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Örökös szentségimádási nap 
A gyulafehérvári főegyházmegyében a holnapi nap folyamán Maroscsesztvén tartják az örökös szentségimádási napot. Töltsünk időt Krisztus jelenlétében, csendesedjünk el, és fogadjuk be Őt szívünkbe, életünkbe!

Szent Család búcsú Marosvásárhelyen
A Marosvásárhely – remeteszegi Szent Család-plébániatemplom búcsúját holnap déli egy órától ünneplik. A szentbeszédet László Attila, a Székelyudvarhely-Szombatfalvi Szent György egyházközség plébánosa tartja. A szentmisét rádiónk élő adásban közvetíti.

Ferences szilveszter Kolozsváron
A ferencesek szilveszterezni hívják az érdeklődőket. A program szombaton december 31-én, 12.30-tól kezdődik Kolozsváron, a Ferences kolostor dísztermében. További információk a ferencesprogramok33@gmail.com e-mail címen, valamint a 0749-993285 és 0746-774701-es telefonszámokon kaphatók. 

Gyűjtés a Családpasztoráció javára
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében december 30-án, Szent Család ünnepén, a szentmiséken - a hagyományhoz híven, gyűjtést tartanak a családpasztoráció támogatására.

Istennel egy óra az óévben – Krisztussal egy óra az újévben
A szociális testvérek szeretettel várnak mindenkit aki imádságban szeretné tölteni az óév utolsó óráját és az újév első óráját a kolozsvári piarista templomban. A résztvevőket megkérik pontosan érkezzenek, mert a templomot biztonsági okokból bezárják az ima elkezdése után. Énekekkel, zsoltárokkal és a Szentírás olvasásával dicsőítik Istent és várják az új esztendőt jelző harangok megkondulását.

Szilveszter imában és böjtben
A sepsiszentgyörgyi Krisztus király templomban szilveszteri virrasztást tartanak. Várnak mindenkit este kilenc órára az altemplomba aki imában és dicsőítésben szeretne hálát adni az elmúlt év kegyelmeiért és kérni Isten áldását az új évre.

Idősgondozó képzés indul Gyergyószentmiklóson
A Gyulafehérvári Caritas idősgondozó képzést indít Gyergyószentmiklóson azoknak, akik elhivatottságot éreznek a szakma iránt, és akinek a családjában van rászoruló idős vagy beteg személy. Jelentkezni  2017. január 10-ig lehet, hétköznaponként 8:00-16:00 óra között a 0732-830-162-es telefonszámon vagy a terez.hompoth@caritas-ab.ro e-mail címen. 

Kontemplatív lelkigyakorlatos hétvégét szervez a Szatmári Püspökség világiak irodája januárban
A 2017-es évet csenddel, elmélkedéssel, imával kezdeni vágyókat hívja kontemplatív lelkigyakorlatos hétvégére a Szatmári Püspökség világiak irodája, január 13. és 15-e között, a nagyszokondi „Szent Ignác” lelkigyakorlatos házba.
A hétvége elemei a bevezetés, 25 perces meditációs „ülések”, a tapasztalatok megosztása egyénileg és csoportban, valamint a csend. A részvételt segíti a résztvevők személyes imára, hallgatásra való készsége, valamint a nyitottság a kontemplatív imaformára. A lelkigyakorlatra január 10-ig lehet jelentkezni a 0757-050 923-mas telefonszámon.

Időjárás: Holnap napos, de hideg időre van kilátás. Megerősődik a szél, így hajnalra elsősorban északon, északnyugaton pára-, ködfoltok képződhetnek. Csípős hidegre kell számítani, napközben  pedig -8, -1 fokot mérhetünk. A leghidegebb az erdélyi medence térségében lesz. 
Szilveszterkor többfelé képződhet pára, köd, mely néhol napközben is megmaradhat. Erősen felhős, borongós időjárás várható. Helyenként hószállingózás, zúzmaralerakódás is előfordulhat. Gyenge lesz a légmozgás. Újév első napján is túlnyomóan felhős, ködös idő lehet jellemző, helyenként hószállingózás, zúzmaralerakódás kíséretében. Hideg, sokfelé napközben is fagyos időre van kilátás.

MRE - Hírszolgálat, 2016. december 29.

About the author

maradmin

Leave a Comment