2016. december 3. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Adventi Vásár Nagyváradon 
A nagyváradi Püspökség idén is megszervezi a Jótékonysági Adventi Vásárt ma délután három órától a székesegyház előtti téren. Újabb tagokkal bővülve családoknak, gyermekeknek, szülőknek, nagyszülőknek kínálnak a szervezők sokszínű, érdekes vásári termékeket, finom, házi készítésű karácsonyi süteményeket, ötletes díszeket, lélekemelő adventi és karácsonyi muzsikát, kézműves foglalkozásokat. A felkínált termékeket adomány ellenében lehet elvinni, mely összeget a püspökség jótékonysági célra fordít. A vásár este hét órakor szabadtéri gyertyagyújtással zárul. A rendezvény egész ideje alatt meleg teát kínálnak a Caritas Catolica munkatársai.

Decemebri önkéntes-találkozók 
Folytatódnak az önkéntes-találkozók. A következő helyszín Csíksomlyó lesz, ahol ma délután három órától találkozunk az önkéntesekkel a ferences kolostorban. A találkozók Sepsiszentgyörgyön folytatódnak, ahol  december 6-án, kedden délután három órára a stúdióba várjuk önkénteseinket. Ez alkalommal Kézdivásárhelyen nem lesz találkozó. Megkérjük a környékbeli önkénteseket, hogy forduljanak a sepsiszentgyörgyi stúdió munkatársához, ha bármilyen kérdésük adódna. December 7-én, szerdán délután hat órától, Nagyváradon a rádió épületébe várjuk önkénteseinket. A további helyszínekről hírműsorainkban tájékoztatjuk hallgatóinkat. 

Elsőszombati ünnepélyes Mária-köszöntő
A csíksomlyói kegytemplomban a szentmise ma délután hat órakor kezdődik. Ezt megelőzően, délután öt órától az engesztelő imaórát a csíksomlyói hívek végzik. A szentmise után szintén ők vezetik a rózsafüzér imádkozását és ők viszik a Szűzanya kegyszobrának a másolatát a templom előtti téren. Mindazok, akik nem tudnak elzarándokolni a kegyhelyre, a szentmisébe bekapcsolódhatnak a csiksomlyo.ro honlapon követhető élő közvetítés révén vagy rádiónk hullámhosszán.

Adventi gyertyagyújtás a székesegyház előtt 
Advent szombatjain a nagyváradi Püspökség idén is ünnepélyes gyertyagyújtást szervez a székesegyház előtti téren, a Szent László szobor mellett. A két méter átmérőjű koszorú második gyertyáját ma este hét órai kezdettel a Caritas Catolica munkatársai által előkészített szertartás keretében lobbantják lángra a szervezők. 

Örökös szentségimádási nap 
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a mai napon Radnalajosfalván, holnap pedig Désaknán tartják az örökös szentségimádási napot. A nagyváradi egyházmegyében december első vasárnapján, holnap Tasnádon és Barantón lesz a híveknek lehetősége az örökös szentségimádásába bekapcsolódni. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, hálánkat és imádatunkat. 

Búcsú Petrozsényban
A petrozsényi plébániatemplom titulusa Szent Borbála, a bányászok védőszentje. Búcsúját december 4-én, azaz holnap ünneplik. A romány nyelvű szentmise délelőtt fél tizenkettőkor kezdődik, délután öt órakor pedig a magyar nyelvű szentmisét mutatják be. 

Paraliturgia Farkaslakán és Oroszhegyen
A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és Hargita Megye Tanácsa a Márton Áron Emlékév eseményeinek sorában újra műsorra tűzte a szentes énekeket, népi imákat életre keltő Paraliturgia – szakrális magyar népköltészet a Kárpát-medencéből című, nagy népszerűségnek örvendő előadást. A Paraliturgiát advent 2. vasárnapján, holnap délután négy órától a farkaslaki templomban hallgathatja meg a közönség, majd az oroszhegyi templomban délután hat órától, közvetlenül a szentmise után. Előadók: Nagy Noémi Kriszta népdalénekes, Laczkó-Vass Róbert színművész, Szép András zongorista és Szép Gyula Bálint szólóhegedűs. Minden érdeklődőt várnak! A rendezvényre a belépés ingyenes.

Fülöp kurzus Korondon
A korondi plébánia hittantermében december 9-11. között Fülöp kurzus lesz. Jelentkezni a 0723-214.701-es telefonszámon vagy a regnumchristialap@gmail.com e-mail címen lehet december 4-ig.

Hétvégi szentmise közvetítések a Mária Rádióban
Ma este hat órától az ünnepélyes Mária-köszöntő  szentmiséjébe kapcsolódhatnak hallgatóink. Holnap két szentmisét is közvetítünk Gyergyóremetéről délelőtt tizenegy és délután öt órától.
Emlékeztetjük a kedves hallgatókat, hogy  a rádióban közvetített szentmisék nem helyettesítik a személyes részvételt a vasárnapi szentmisén, mindazok  esetében, akik nem ágyhoz vagy házhoz kötött betegek, és nem ütköznek komoly akadályba.

Időjárás: A hegyvidéki térségekben kitart a havazás, időnként viharossá fokozódik a szél, felkavarva a havat és 50 méter alá csökkentve a látótávolságot.  Országszerte fagyni fog a minimumok -12 és -4 fok között alakulnak, napközben pedig -2 és +3 fokot mérhetünk. Balesetmentes közlekedést kívánunk!.  

MRE - Hírszolgálat, 2016. december 3.

About the author

maradmin

Leave a Comment