2016. december 6. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a holnapi napon Küküllőváron tartják az örökös szentségimádási napot. Az adventi időben is járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, hálánkat és imádatunkat. 

Engesztelő imavirrasztás Székelyudvarhelyen
Az erdélyi Mária Rádió székelyudvarhelyi stúdiójának kápolnájában holnap egész éjjel virrasztást tartanak, éjjel tizenegy órától pedig szentmisét mutatnak be. Hívnak együtt imádkozni mindenkit, aki Jézussal szeretne időt tölteni. A virrasztást városukért, egyházközségeikért, a fiatalok testi-lelki tisztaságáért, a családokért, egyedülállókért, a jegyesekért, gyermeket vágyó és váró szülőkért, betegekért, elhunyt szeretteikért, saját magukért és egyéni szándékokra ajánlják az udvarhelyiek. 
A kápolnában minden reggel nyolc órától este nyolc óráig állandó, egész napos szentségimádás van. Várják az Istent imádni, engesztelni vágyókat.

Szerdai párbeszédek Marosvásárhelyen
Folytatódnak a szerdai párbeszédek a Családpasztorációs Központ, a Familia Centrum Egyesület és támogatói, a jezsuita és a református egyetemi lelkészségek szervezésében. A következő találkozó holnap este hat órakor kezdődik az Ama Deus kávézóban. Az e havi téma: Ajándék vagyok?!  Vagyis tárgyakat ajándékozunk vagy önmagunkat adjuk kapcsolatainkba(n)? Meghívottak: Jakabos Barnabás jezsuita atya, egyetemi lelkész; Becsky Borbála családterapeuta és Bakó Mária lelkigondozó. 

Könyvbemutató Besztercén
Bodó Márta Nőszirom – Beszélgetés keresztény nőkkel c. könyvét mutatják be holnap este hat órakor Besztercén, a Magyar Ház Wass György termében, a helyi katolikus és református nőszövetség, valamint a besztercei római katolikus plébánia szervezésében. Várnak minden érdeklődőt.

Előadás Csíkszeredában
A Honfoglalás előttől az Európai Unió utánig előadássorozat keretében, december 9-én, pénteken délután hat órától Sebestyén Péter marosvásárhelyi plébános Az idő Isten ajándéka címmel tart előadást a  Polgármesteri Hivatal gyűléstermében Csíkszeredában. Az  előadás  nyitott, minden érdeklődőt várnak. 

Lelkinap Csíkszeredában
A csíkszeredai búzamag közösség adventi lelkinapot tart „Íme, én veletek vagyok” mottóval december 10-én, szombaton a csíkszeredai Szent Kereszt templomban. A lelkinap délelőtt tíz órától dicsőítéssel kezdődik, majd elmélkedéssel folytatódik László Rezső pálos szerzetes atya vezetésével, lesz szentségimádás és szentmise is. A lelkinap nyitott, várnak minden érdeklődőt.

Adventi táncmeditáció Kolozsváron
Táncmeditációra hívják az érdeklődőket december 13-án Kolozsváron, a Szentegyház utca 7. szám alá. Várják azokat a férfiakat és nőket, akik biblikus körtáncok és a zsidő tánclépések segítségével óhajtanak hangolódni az adventre. A helyek száma korlátozott. Jelentkezni Imre Edit szociális testvérnél lehet a 0741-114036-os telefonszámon, egészen december 10-ig. 

Adventi triduum és lelkinap Kolozsváron
2016. december 9-11 között a kolozsvári ferences templomban adventi lelkigyakorlatot tartanak Páll Leó OFM vezetésével. A szentmisék időpontjai pénteken, szombaton este hat óra, vasárnap délelőtt kilenc és déli tizenkét óra. December 10-én, szombaton reggel kilenc órától egész napos lelkinapra várják a híveket. Jelentkezni Tibor testvérnél lehet a 0746-774.701-es telefonszámon vagy a frtibi@gmail.com e-mail címen.

Várom az Urat! Kolozsváron
Az Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület Várom az Urat címmel adventi keresztény zenefesztivált szervez december 10-én szombaton délután három órai kezdettel Kolozsváron az Auditorium Maximumban. Idén 16. éve, hogy a Várom az Urat muzsikája jelzi a karácsony közeledtét, alkalmat ad az elcsendesedésre és az ünnepre való lelki felkészülésre, az ajándékok beszerzésére, a nagy találkozásokra és hosszas kávézásokra, s arra, hogy a legjobb helyen, a legjobb emberekkel töltsd a szombati napodat! 

Ferences szilveszter Kolozsváron
A ferencesek szilveszterezni hívják az érdeklődőket. A program szombaton 2016. december 31-én, 12.30-tól kezdődik Kolozsváron, a Ferences kolostor dísztermében.
Korhatár: 22-38 év. További információk a ferencesprogramok33@gmail.com e-mail címen, valamint a 0749-993.285 és 0746-774.701-es telefonszámokon kaphatók.

Időjárás: Holnap többnyire napos, száraz, csapadékmentes idő várható. Hajnalban továbbra is képződhet pára, köd. Nem lesz jelentős a légmozgás. Ismét hideg lesz a hajnal, különösen az erdélyi medence térségében. Napközben -4  és +5 fok közötti értékekre kell számítani.

MRE - Hírszolgálat, 2016. december 6.


H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a mai napon Búzásbesenyőn tartják az örökös szentségimádási napot. Az adventi időben is járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, hálánkat és imádatunkat.

Engesztelő imavirrasztás Székelyudvarhelyen
Az erdélyi Mária Rádió székelyudvarhelyi stúdiójának kápolnájában minden hónap első szerdáján egész éjjel virrasztást tartanak, éjjel tizenegy órától pedig szentmisét mutatnak be. December 7-én hívnak együtt imádkozni mindenkit, aki Jézussal szeretne időt tölteni. A virrasztást városukért, egyházközségeikért, a fiatalok testi-lelki tisztaságáért, a családokért, egyedülállókért, a jegyesekért, gyermeket vágyó és váró szülőkért, betegekért, elhunyt szeretteikért, saját magukért és egyéni szándékokra ajánlják az udvarhelyiek.
A kápolnában minden reggel nyolc órától este nyolc óráig állandó, egész napos szentségimádás van. Várják az Istent imádni, engesztelni vágyókat.

Szerdai párbeszédek Marosvásárhelyen
Folytatódnak a szerdai párbeszédek a Családpasztorációs Központ, a Familia Centrum Egyesület és támogatói, a jezsuita és a református egyetemi lelkészségek szervezésében. A következő találkozó december 7-én, szerdán este hat órakor kezdődik az Ama Deus kávézóban. Az e havi téma: Ajándék vagyok?!  Vagyis tárgyakat ajándékozunk vagy önmagunkat adjuk kapcsolatainkba(n)? Meghívottak: Jakabos Barnabás jezsuita atya, egyetemi lelkész; Becsky Borbála családterapeuta és Bakó Mária lelkigondozó.

Búcsúk Szeplőtelen fogantatás ünnepén
Szeplőtelen fogantatás titulussal a szatmárnémeti Zárda templom, a szinérváraljai templom és az erdődi Zárdakápolna rendelkezik a szatmári egyházmegyében. Mindhárom helyen a búcsúmiséket az ünnep napján, december 8-án, csütörtökön tartják.
A szatmárnémeti Zárda templomban este hat órától kezdődik az ünnepi szentmise, melyben Ulmer Mihály szakaszi plébános mond szentbeszédet.
Szinérváralján reggel nyolc órától román nyelven lesz búcsú Fromherz Attila lajosvölgyihutai plébános ünnepi szónoklatával, tizenegy órától pedig magyar nyelven Oláh Zsolt nagybányai segédlelkész prédikációjával.
Az erdődi Zárdakápolna ugyancsak tizenegy órától tartják,  Istvánfi Szilárd, a szatmárnémeti Kis Szent Teréz egyházközösség segédlelkésze szentbeszédével.
- a nagyváradi római katolikus székesegyházban reggel nyolc, délelőtt tizenegy és délután hat órakor kezdődnek a szentmisék;
- az élesdi plébániatemplomban reggel kilenc órakor magyar nyelven Vilcsek Ferenc mezőtelegdi plébános, délután egy órakor szlovák nyelven Mlinárcsik János a nagyváradi Vártemplom plébánosa tart búcsús szentmisét;
-a nagyvárad-velencei plébániatemplomban délután öt órakor tartják a búcsús szentmisét, melynek ünnepi szónoka Barta Szabolcs CM lazarista szerzetes.

Fogadalom-újítás Székelyudvarhelyen
December 8-án, Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatása ünnepén a székelyudvarhelyi Szent Miklós-plébániatemplomban a délelőtt tizenegy órakor kezdődő szentmise keretében, a Szent Anna és Joachim Nőszövetség tagjai megújítják fogadalmukat.

Előadás Csíkszeredában
A Honfoglalás előttől az Európai Unió utánig előadássorozat keretében, december 9-én, pénteken délután hat órától Sebestyén Péter marosvásárhelyi plébános Az idő Isten ajándéka címmel tart előadást a  Polgármesteri Hivatal gyűléstermében Csíkszeredában. Az  előadás  nyitott, minden érdeklődőt várnak.

Virrasztás a székesegyházban
A Boldogságos Szűz Mária fatimai jelenésének emlékére  december 9-én, pénteken délután hat órakor szentségimádást, este nyolc órakor szentmisét tartanak a nagyváradi székesegyházban. A szentmise főcelebránsa és szónoka Kruzslitz Imre hegyköztótteleki plébános.

Adventi triduum és lelkinap Kolozsváron
2016. december 9-11 között a kolozsvári ferences templomban adventi lelkigyakorlatot tartanak Páll Leó OFM vezetésével. A szentmisék időpontjai pénteken, szombaton este hat óra, vasárnap délelőtt kilenc és déli tizenkét óra.
December 10-én, szombaton reggel kilenc órától egész napos lelkinapra várják a híveket. Jelentkezni Tibor testvérnél lehet a 0746-774.701-es telefonszámon vagy a frtibi@gmail.com e-mail címen.

Karácsonyi hangverseny a székesegyházban
December 11-én, advent 3. vasárnapján este hét órakor kezdődik a keresztény felekezetek közreműködésével megrendezett karácsonyi hangverseny a nagyváradi római katolikus székesegyházban.

Ferences szilveszter Kolozsváron
A ferencesek szilveszterezni hívják az érdeklődőket. A program szombaton 2016. december 31-én, 12.30-tól kezdődik Kolozsváron, a Ferences kolostor dísztermében.
Korhatár: 22-38 év.
További információk a ferencesprogramok33@gmail.com e-mail címen, valamint a 0749-993.285 és 0746-774.701-es telefonszámokon kaphatók.

Időjárás: Ma is folytatódik a napos idő, de hajnalban ismét kialakulhatnak pára- és ködfoltok, illetve zúzmarás köd. Helyenként megélénkülhet az északnyugati szél. Hajnalban csípős hidegre kell számítani, -10 fok alatti értékekre. Napközben -2 és +5 fok között alakul a hőmérséklet.

MRE - Hírszolgálat, 2016. december 6.

About the author

maradmin

Leave a Comment