2016. február 6. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Elsőszombati Mária-köszöntő
Ma délután hat órától kezdődik a februári Szűzanya köszöntő a csíksomlyói kegytemplomban. A szentmise előtt engesztelő imaórát tartanak délután öt órától, a szentmise végén pedig a rózsafüzért imádkozzák a fitódi gyermekek vezetésével. A mai ünnepélyes Mária-köszöntő is körmenettel zárul a templom előtti téren. Mindazok, akik nem tudnak elzarándokolni a kegyhelyre, bekapcsolódhatnak a szentmisébe a csiksomlyo.ro honlapon történő élő közvetítésen keresztül, vagy rádiónk hullámhosszán.

Orgonakoncert Kolozsváron
Szombatonként a kolozsvári Szent Mihály templomba várják az orgonamuzsika kedvelőit. Ma délután öt órától Molnár Árpád orgonajátékát hallhatják.  

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a mai napon Harasztoson, holnap Marosludason, hétfőn pedig Marosújváron várják a híveket az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus imádatára az örökös szentségimádási nap alkalmából.
A nagyváradi egyházmegyében újraéledt örökös szentségimádási nap hagyományának megfelelően február hónap első vasárnapján, holnap, Nagyváradon a Szent Katalin-telepi plébániatemplomban lesz a híveknek lehetősége a szentségimádásba bekapcsolódni. 

Fogadalmi triduum Nagyváradon
Február 7. és 9. között, hamvazószerda előtti három napon a Székeskáptalan ősi fogadalmi szentségimádását és triduumát tartják a Nagyvárad-Újvárosi Szent László templomban, mely egyben a plébánia lelkigyakorlata is. Mindhárom napon délután négy órától szentségimádás, majd öt órától szentmise lesz, meghívott szónok Olasz Lajos, berettyóújfalui plébános.

Ifjúság vasárnapja a Gyulafehérvári Főegyházmegyében
Tizenhat éve, hogy a gyulafehérvári egyházmegyében a farsang utolsó vasárnapját az ifjúság vasárnapjának tartják. Minden korban kihívást jelentett az ifjúsági lelkipásztorkodás, ezért a sokrétű munkát az Ifjúsági Főlelkészség koordinálja, aki idén is változatos programokkal készül a fiatalok számára. Ezen pasztorációs tevékenységek támogatására lesz gyűjtés holnap, február 7-én, a Gyulafehérvári Főegyházmegye templomaiban. Várják a hívek jószándékú hozzájárulását! 

Tematikus nap a Mária Rádióban
Február 8-án, hétfőn tartjuk e havi tematikus napunkat, a Házasság Hete programsorozat keretén belül. Az irgalmasság testi és lelki cselekedeteiről gondolkodva, aktuális mottónk: Az ellenünk vétkezőknek megbocsátani. Erre a témára épülnek hétfői tematikus műsoraink nagyböjt küszöbén, vonatkoztatva a megbocsátást saját életünkre, valamint a házas- és családi életre is.

Mária rádiós önkéntestalálkozók 
Folynak az idei első önkéntestalálkozók. Ma délután három órától Csíksomlyón, a kolostor épületében várjuk önkéntes munkatársainkat, majd  délután, az öt órás szentmisét követően, Kászonújfaluban lesz közönségtalálkozó.  Holnap  Nyújtódon két közönségtalálkozóra is sor kerül, a reggel kilenc, illetve a délelőtt tizenegy órás szentmisék után, majd, délután három órától Sepsiszentgyörgyön, a Krisztus Király plébánia hittantermében várjuk önkénteseinket.  Február 8-án, hétfőn délután egy órától Kézdivásárhelyen a boldog Özséb templom hittantermében, kedden délután két órától Székelyudvarhelyen a Szent Pio lekigyakorlatos Házban, szerdán, délelőtt tizenegy órától  Marosvásárhelyen a Deus Providebit Házban találkozunk. A körúton Szilágyi László promóciós munkatársunk és  néhány helyen Karácson Tibor atya, rádiónk műsorigazgatója vesz részt. A további helyszínekről hírműsorainkban folyamatosan tájékoztatjuk hallgatóinkat.

Hétvégi szentmiseközvetítések a Mária Rádióban
Ma este hat órától az ünnepélyes Mária-köszöntő szentmiséjét közvetitjük Csíksomlyóról. Holnap két  szentmisét  is közvetítünk, tizenegy órától a hét plébániatemplomából, Nyújtódról, majd este hat órától a csiksomlyói pápai kisbazilikából. Emlékeztetjük a kedves hallgatókat, hogy  a rádióban közvetített szentmisék nem helyettesítik a személyes részvételt a vasárnapi szentmisén, mindazok  esetében, akik nem ágyhoz vagy házhoz kötött betegek, és nem ütköznek komoly akadályba.

Az időjárásról: Napos időre van kilátás, inkább csak északnyugaton, nyugaton lehet tartósabban felhős az idő. Napközben többfelé megélénkül a délies szél, délután 3-6 fok várható. A jövő hét elején is folytatódik az enyhe időjárás, de a gyakran erősen felhős égből többfelé, több alkalommal kell esőre, záporra számítani. Szeles napok elébe nézünk.

MRE – Hírszolgálat, 2016. február 6.

About the author

maradmin

Leave a Comment