2016. január 22. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Zajlik a Mariathon az Erdélyi Mári Rádió Nagyváradi vételkörzetéért
Tegnap kezdődőtt a háromnapos különleges adománygyűjtési akció, a Mariathon. A cél, egy nagyváradi megüresedett frekvencia megvásárlása, amely azt tenné lehetővé, hogy ebben a körzetben is 24 órás magyar nyelvű adást sugározzunk. A nagyváradi hallgatók számára egyelőre még csak vágy az, hogy egész nap magyarul hallgathassák a Mária Rádiót. Ezekben a napokban különleges, tematikus műsorainkban olyan meghívott vendégekkel beszélgetünk, akik az elmúlt évek tapasztalataiból rádiónk fontosságát hangsúlyozzák, saját- és környezetük életében. Várjuk minden vételkörzet, valamint a külföldi hallgatók segítségét is az ügy megvalósításáért, hogy tíz év után Nagyváradon is egész nap magyarul szólhasson a Mária Rádió.

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében ma Székelyhodoson várják a híveket az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus imádatára az örökös szentségimádási nap alkalmából.

Teaosztási akció Szatmárnémetiben
A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet margarinos kenyér és teaosztási akciót szervez január 18. és 22. között. Ma a Toamnei utcai szociális lakások előtt várják a rászorulókat. Az akció ideje alatt naponta 200 adag forró tea és margarinos kenyér kerül kiosztásra.

Munkatársat keres a gyulafehérvári Caritas
A mai nap folyamán még lehet jelentkezni a Gyulafehérvári Caritas Fogyatékkal Élőket Támogató Szolgálata által meghírdetett szociális munkás állásra,  Csíkszeredában. További információk a www.caritas-ab.ro honlapon, illetve a 0751-140067-es telefonszámon igényelhetők.

Őrangyalok farsangja
„Nyílt” farsang címszó alatt, a Szent Gellért alapítvány farsangi mulatságra várja az Őrangyal program résztvevőit a szentegyházi Gábor Áron művelődési házban ma délután három órára, este pedig az önkénteseket hívják és várják a hét órakor kezdődő jelmezbálba.

Gloria Polo Erdélyben
Ma este fél kilenc órától közvetítjük Gloria Polo tanuságtételét, a temesvári Mária, béke királynője görög katolikus templomban szervezett három napos lelkigyakorlat keretében. A kolumbiai fogorvosnőt, – akinek az életéről szóló könyvet rádiónkban már korábban felolvastuk, 1995-ben villámcsapás érte. Túlvilági élménye életetét gyökeresen megváltoztatta, és ennek következtében  a lelkek megmentésére kötelezte el magát. Gloria tanúságtételeit rádiónk élő adásban közvetíti, tehát ma este fél kilenc-, valamint holnap este fél nyolc órától.

Égjen a láng
Január 23-24. között kerül sor a VII. Égjen a láng újévi keresztyén zenefesztiválra. A rendezvénynek a marosvásárhelyi Kultúrpalota nagyterme ad otthont. A két nap alatt nyolc zenekar fogja dicsérni az Urat: Reménység, Magvető, piciSófár, Worship Team, Sola Gratia, Szela, IMM-PRO és a Graal.

Segítség szenvedélybetegeknek
Február 1-12. között a Bonus Pastor Alapítvány rövid terápiás programot szervez szenvedélybetegeknek és felnőtt hozzátartozóiknak Mezőpanitban. Azok jelentkezését várják, akik változtatni szeretnének alkohol-, drog-, nikotin-, játék- vagy társfüggőségükkel terhelt életmódjukon. Jelentkezési határidő: január 24. Bővebb információk a www.bonuspastor.ro honlapon találhatóak, illetve a mai Déli magazin műsorunkban vendégünk lesz Horváth Mária, az alapítvány munkatársa.

Búcsú Csíkpálfalván
Január 24-én, vasárnap Szent Pál apostol megtérése tiszteletére tartanak búcsús szentmisét Csíkpálfalván. A fél egy órakor kezdődő ünnepi szentmisét Tamás József püspök celebrálja, szentbeszédet mond Gábor Zoltán csíkszépvízi plébános. A szentmisét rádiónk élő adásban közvetiti.

Pálos hálaadás a Hargitán
A hargitafürdői Szent István templomban vasárnap, január 24-én, Remete Szent Pál és Boldog Özséb atyákat ünneplik, illetve a két évvel ezelőtti kolostoralapításra emlékeznek a pálos szerzetesek. A délelőtt fél tíz órakor kezdődő szentmise főcelebránsa Darvas-Kozma József csíkszeredai plébános, pálos konfráter.

Hétvégi szentmiseközvetítések a Mária Rádióban
Vasárnap, január 24-én három szentmisét közvetítünk. Délelőtt fél tíz órától a hét plébániatemplomából, Bereckből, déli fél egy órától Csíkpálfalváról a búcsús szentmisét, majd este hat órától a nagyváradi Székesegyházból. Emlékeztetjük a kedves hallgatókat, hogy  a rádióban közvetített szentmisék nem helyettesítik a személyes részvételt a vasárnapi szentmisén, mindazok esetében, akik nem ágyhoz vagy házhoz kötött betegek, és nem ütköznek komoly akadályba.

Az időjárásról: Ma sok napsütésre van kilátás, s csak kevés felhő takarhatja az égboltot. Elvétve hószállingózás, kisebb havazás is kialakulhat. Helyenként kissé megélénkül a szél.

MRE – Hírszolgálat, 2016. január 22.

About the author

maradmin

Leave a Comment