2016. július 26. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a verespataki  templomban tartják az örökös szentségimádási napot.  Szemléljük, engeszteljük és imádjuk Krisztust, a legméltóságosabb Oltáriszentségben!

Ifjúsági Világtalálkozó Krakkóban
Ma kezdődik Krakkóban az Ifjúsági Világtalálkozó, melyre egyházmegyéinkből több fiatal is elzarándokolt. Délután hat órától élőben kapcsoljuk a helyszínen levő csoportokat, majd fél hét órától a találkozó nyitó szentmiséjét hallhatják. A hét folyamán több alkalommal is lesznek bejelentekézesek és élő közvetítések Krakkóból, ezért hívjuk első sorban azokat a fiatalokat, akik bármilyen ok miatt nem tudtak elmenni, tartsanak velünk a hét folyamán és kapcsolódjanak be a programokba. Ugyanakkor kérjük idős testvéreinket, kísérjék imáikkal a találkozón résztvevő fiatalokat, hogy megnyissák szíveiket és hitükben megerősődve, sok lelki élménnyel térjenek majd haza.

Szent Jakab búcsú és orgona megáldása Homoródremetén
Homoródremetén július 30-án, szombaton délelőtt tizenegy órától kezdődik a Szent Jakab titulusú templom búcsúja. Az ünnep szónoka Kovács Sándor kolozsvári főesperes-plébános a szentmise keretében megáldja a Pap Zoltán orgonaépítő műhelyében felújított orgonát. A székelyudvarhelyi Kis Szent Teréz plébánia, a leányegyházközség búcsújára gyalogos zarándoklatot szervez. A keresztalja reggel nyolc órakor indul a templom elől.

Tábor és lelkigyakorlat Székelyszálláson
A kézdivásárhelyi Boldog Özséb plébánia szervezésében 2016. augusztus 12-16. között Poklainkra épülő mennyország! címmel ifjúsági tábor és lelkigyakorlat lesz Székelyszálláson. Jelentkezni július 30-ig lehet a 0742-698166-os telefonszámon, Hajlák Attila-István segédlelkésznél.

Lelkigyakorlat a segítőnővéreknél
Személyesen kísért lelkigyakorlatot szerveznek a segítőnővérek augusztus 8-14 között Csíkszentdomokoson, a Szent Margit lelkigyakorlatos házban. A szentignáci lelkigyakorlat olyan belső út, amely találkozáshoz vezet saját magunkkal és Istennel. Segít abban, hogy saját életünket a hit fényében szemléljük, felfedezzük benne Isten működését, növekedjünk a személyes Istenkapcsolatban, és ebből a tapasztalatból találjunk útmutatást életünk következő lépéseihez. Elemei: a személyes és közös imaidők, csend a lelkigyakorlat teljes ideje alatt, naponta beszélgetés a kísérővel, szentmise, test és lélek imája. Kísérők: Darvas Piroska és Ilyés Erika. Jelentkezni augusztus 1-jéig lehetséges a következő email címek egyikén: darvas.piroska@yahoo.com, ilyesera75@gmail.com.

CSIT 2016
„Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmat nyernek.” mottóval augusztus 16-20 között idén is megszervezik a Csíksomlyói Ifjúsági Találkozót vagyis az Erdélyi Krakkót. Hadd legyen Csíksomlyó minden Istennel és barátival találkozni vágyó erdélyi fiatal találkozási helye. Aki Augusztus 1-je előtt bejelentkezik és kifizeti az előleget az ajándék pólóban részesül. Részletek a csitinfo.ro honlapon találhatók.

Feriza 2016
Tizennegyedik alkalommal szervezik meg idén a Ferences Ifjúsági Zarándoklatot augusztus 2-7. között, az erdélyi ferences szerzetesek által. Azokat a 16-35 év közötti fiatalokat várják, akik a természetben szeretnének egy kicsit közelebb kerülni a Jóistenhez, társaikhoz és nem utolsósorban saját magukhoz. Érdeklődni, illetve jelentkezi a következő elérhetőségeken lehetséges: Szabolcs testvérnél a 0748-193371-es telefonszámon, vagy a frszabolcs@gmail.com email címen, illetve Tibor testvérnél, a 0746-774701-es telefonszámon, vagy a frtibi@gmail.com email címen.

CSAKIS – Családos Keresztény Fesztivál
Augusztus 11-14. között Kézdivásárhelyen Családos Keresztény Fesztivál lesz. Szervezői nyári pihenési és töltekezési lehetőséget szeretnénk biztosítani a családoknak: koncertek, dicsőítés, példaértékű családokkal fórumbeszélgetések, élményszínház és egyéb alternatív programok által. A gyerekek, ifjak részére külön rendezvényeket szerveznek, ahol ki-ki a korosztályának megfelelő tevékenységekbe kapcsolódhat be. A fesztivál fő előadója: Dr. Komlósi Piroska családterapeuta, nagycsaládos, professzornő és családgondozó. Emellett előadást, műhelybeszélgetést vezet a marosvásárhelyi Pataki Zsolt és Zsuzsa, a Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ önkéntesei, zenei élményt szolgáltat Csiszér László, a Reménység és a Kármel együttesek. Bővebb információk a gyulafehérvári érsekség honlapján található.

Időjárás: Ma a több órára napsütés mellett gomolyfelhők képződésére kell számítani. Az ország nagy részén záporok, szélerősödéssel kísért zivatarok is kialakulhatnak. Hajnalra 11-19 fok közé csökken a hőmérséklet, délután 25-33 fokos meleg várható.

MRE – Hírszolgálat, 2016. július 26.

About the author

maradmin

Leave a Comment