2016. július 27. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a tatrangi  templomban tartják az örökös szentségimádási napot.  Szemléljük, engeszteljük és imádjuk Krisztust, a legméltóságosabb Oltáriszentségben!

Ferenc pápa látogatása Krakkóban
A Szentatya ma Krakkóba zarádokol, hogy a hét végén az Ifjúság 31. Világnapja  alkalmával találkozzék az oda összesereglett fiatalsággal. Rádiónk élő adásban közvetíti az esti közös imákat a szentatyával (júl. 29-én, este hét órától a keresztútat; júl. 30-án, este fél kilenc órától a virrasztást és a szentségimádást). Hívjuk hallgatóinkat, különösen azokat a fiatalokat, akik nem tudtak elmenni, tartsanak velünk, használják ki ezt a lehetőséget, az idősebbeket pedig külön kérjük, kísérjék imáikkal a találkozón résztvevő fiatalokat, hogy megnyissák szíveiket és hitükben megerősődve, sok lelki élménnyel térjenek majd haza.

CSIT 2016
„Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmat nyernek.” mottóval augusztus 16-20 között idén is megszervezik a Csíksomlyói Ifjúsági Találkozót vagyis az Erdélyi Krakkót. Hadd legyen Csíksomlyó minden Istennel és barátival találkozni vágyó erdélyi fiatal találkozási helye. Aki augusztus 1-je előtt bejelentkezik és kifizeti az előleget az ajándék pólóban részesül. Részletek a csitinfo.ro honlapon találhatók.

Szent Király szövetség találkozója Csíkszentkirályon
Csíkszentkirály kezdeményezésre 1996-ban megalakult a Kárpát-medencei Szent István nevét viselő települések szövetsége, a Szent Király Szövetség. Ennek tagjai Erdélyből: Csíkszentkirály, Kalotaszentkirály, Marosszentkirály, Székelyszentistván, Székelyszentkirály, Sepsiszentkirály; Szlovákiából: Királyfiakarcsa, Vágkirályfa, Sajószentkirály, Sajókirályi; Magyarországról pedig: Bakonyszentkirály, Kerkaszentkirály, Királyszentistván, Porrogszentkirály, Rinyaszentkirály, Szabadszentkirály, Szentistván, Szentistvánbaksa, Szentkirály, Szentkirályszabadja, Szombathely-Gyöngyöshermán-Szentkirály. A szövetség tagjai évente találkoznak, augusztus első hétvégéjén, más-más helyszíneken. Az idei, 20. találkozó augusztus 5-7 között lesz, melynek házigazdája Csíkszentkirály. Az első szent királyunk nevét viselő települések lakói számára, rendkívül fontos ez a találkozó, mely megerősít keresztény hitünkben, anyanyelvünkben, kultúránkban, nemzeti önazonosságunkban. Az ünnepi szentmisét augusztus 7-én délelőtt tíz órától Tamás József püspök celebrálja, melyre mindenkit várnak. A rendezvény fővédnöke Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.

CSAKIS – Családos Keresztény Fesztivál
2016. augusztus 11-14. között Kézdivásárhelyen Családos Keresztény Fesztivál lesz. Szervezői nyári pihenési és töltekezési lehetőséget szeretnénk biztosítani a családoknak: koncertek, dicsőítés, példaértékű családokkal fórumbeszélgetések, élményszínház és egyéb alternatív programok által. A gyerekek, ifjak részére külön rendezvényeket szerveznek, ahol ki-ki a korosztályának megfelelő tevékenységekbe kapcsolódhat be.
A fesztivál fő előadója: Dr. Komlósi Piroska családterapeuta, nagycsaládos, professzornő és családgondozó. Emellett előadást, műhelybeszélgetést vezet a marosvásárhelyi Pataki Zsolt és Zsuzsa, a Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ önkéntesei, zenei élményt szolgáltat Csiszér László, a Reménység és a Kármel együttesek. Bővebb információk a gyulafehérvári érsekség honlapján találhatók.

Szakrális Maraton a Keresztény Értékekért, a Békéért!
Első alkalommal szervez Szakrális Maratont a csíksomlyói Erdélyi Mária Út Egyesület 2016. augusztus 14-én, a keresztény értékek és a testi egészség megőrzése érdekében. A nyolc megyét átívelő megmozdulásnak a tervek szerint kilenc érkezési pontja lesz: Csíksomlyó, Perkő, Zajzon, Mikháza, Torda, Füzesmikola, Kaplony, Szentjobb és Máriaradna.
A maratonon szaladva, illetve kerékpárral lehet résztvenni, a kiindulási ponttól egészen a célig, de rövidebb szakaszokra is lehet kísérőnek szegődni, mindenki a képességeihez, lehetőségeihez mérten.
Részletes útbaigazításokat, leírásokat a szakralismaraton.ro oldalon lehet találni, ahová előzetesen augusztus 5-éig várják a jelentkezők regisztrációit.

Időjárás: Ma folytatódik a fülledt, meleg idő, a napos időt továbbra is gomolyfelhők zavarják majd, és ismét záporok, zivatarok kialakulására kell számítani többfelé az országban, helyenként újra lehet felhőszakadás, esetleg jégeső, illetve viharos széllökések a zivatarok környezetében. Délután 26-33 fok várható.

MRE – Hírszolgálat, 2016. július 27.

About the author

maradmin

Leave a Comment