2016. július 29. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L/D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében ma a kőrösbányai templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Szemléljük, engeszteljük és imádjuk Krisztust, a legméltóságosabb Oltáriszentségben!

Orgonahangverseny Székelyudvarhelyen
Kontrasztok címmel orgonahangverseny lesz Székelyudvarhelyen, ma este hét órától a Szent Miklós plébániatemplomban. Előadók: Nagy István, valamint Szeghalmi Emese, rádiónk önkéntes munkatársa. A belépés díjtalan, adományokat viszont elfogadnak. Minden zenekedvelőt várnak.

Szent Jakab búcsú és orgona megáldása Homoródremetén
Homoródremetén július 30-án, szombaton délelőtt tizenegy órától kezdődik a Szent Jakab titulusú templom búcsúja. Az ünnep szónoka Kovács Sándor kolozsvári főesperes-plébános a szentmise keretében megáldja a Pap Zoltán orgonaépítő műhelyében felújított orgonát. A székelyudvarhelyi Kis Szent Teréz plébánia, a leányegyházközség búcsújára gyalogos zarándoklatot szervez. A keresztalja reggel nyolc órakor indul a templom elől.

Orgonamuzsika Kolozsváron
A kolozsvári Szent Mihály-plébániatemplomban július 30-án, szombaton délután öt órakor orgonakoncert lesz. Előadó: Müller Márta. Műsoron Johann Sebastian Bach, valamint Gárdonyi Zoltán művei. A belépés díjtalan. Várják a híveket és az orgonamuzsika kedvelőit!

Búcsú Csíkszenttamáson
A csíkszenttamási Szent Anna-kápolnánál július 31-én, vasárnap déli tizentkét órától tartanak búcsús szentmisét, amennyiben jó idő lesz – ha viharos az időjárás, akkor a helyi plébániatemplomba várják a híveket.

CSAKIS – Családos Keresztény Fesztivál
Augusztus 11-14. között Családos Keresztény Fesztivált tartanak Kézdivásárhelyen. Szervezői nyári pihenési és töltekezési lehetőséget szeretnénk biztosítani a családoknak: koncertek, dicsőítés, példaértékű családokkal fórumbeszélgetések, élményszínház és egyéb alternatív programok által. A gyerekek, ifjak részére külön rendezvényeket szerveznek, ahol ki-ki a korosztályának megfelelő tevékenységekbe kapcsolódhat be.
A fesztivál fő előadója: Dr. Komlósi Piroska családterapeuta, nagycsaládos, professzornő és családgondozó. Emellett előadást, műhelybeszélgetést vezet a marosvásárhelyi Pataki Zsolt és Zsuzsa, a Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ önkéntesei, zenei élményt szolgáltat Csiszér László, a Reménység és a Kármel együttesek. Bővebb információk a gyulafehérvári érsekség honlapján találhatók.

Kolping gyermektábor Ivóban
„Legyetek tehát irgalmasok, amint a ti Atyátok is irgalmas” mottóval hittantábort szerveznek a Brassó-bolonyai „Szent József” Kolping család és a Gyulafehérvári Egyházmegye Kolping Családok Szervezete augusztus 6-12 között az ivói Kolping Táborban. Várnak minden kisiskolást, előkészítő osztályostól negyedikesekig, akik szivesen töltenének néhány napot szép környezetben, a Mennyei Atya jelenlétében, ahol lehetőség nyílik új barátságokat kötni, együtt énekelni, játszani, kirándulni.

Lelkigyakorlat a segítőnővéreknél
Személyesen kísért lelkigyakorlatot szerveznek a segítőnővérek augusztus 8-14 között Csíkszentdomokoson, a Szent Margit lelkigyakorlatos házban. A szentignáci lelkigyakorlat olyan belső út, amely találkozáshoz vezet saját magunkkal és Istennel. Segít abban, hogy saját életünket a hit fényében szemléljük, felfedezzük benne Isten működését, növekedjünk a személyes Istenkapcsolatban, és ebből a tapasztalatból találjunk útmutatást életünk következő lépéseihez. Elemei: a személyes és közös imaidők, csend a lelkigyakorlat teljes ideje alatt, naponta beszélgetés a kísérővel, szentmise, test és lélek imája. Kísérők: Darvas Piroska és Ilyés Erika. Jelentkezni augusztus 1-jéig lehetséges a következő email címek egyikén: darvas.piroska@yahoo.com, ilyesera75@gmail.com.

FerBIT 2016
Augusztus 25–29. között kerül sor a IX. Ferences  Biciklitúrára. A FerBiT résztvevői fr. Főcze Bonaventura dévai ferences szerzetes vezetésével Sepsiszentgyörgyről indulnak, és Kovászna, valamint Esztelnek érintésével érkeznek Csíksomlyóra. A biciklitúra részleteiről érdeklődni a következő elérhetőségek valamelyikén lehet: a 0741940171-es telefonszámon vagy a www.ferbit.ro honlapon, ahonnan letölthető a jelentkezési űrlap is. A jelentkezési határidő: augusztus 20 – tájékoztatott Borsodi L. László, ferences sajtóreferens.

Zarándoklat Budapestre
Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek felhívásának eleget téve, az Erdélyi Mária Rádió zarándoklatot szervez augusztus 20-ára Budapestre, Szent István király ünnepére. Várjuk a hallgatók jelentkezését stúdióink irodai telefonszámain, melyeket a kéthavonta megjelenő magazinunk hátoldalán találnak. Zarándokoljunk együtt, vegyünk részt minél többen az ünnepi szentmisén és az azt követő körmeneten!

Utógondozói tábor
A Bonus Pastor Alapítvány augusztus 20–27. között utógondozói tábort szervez a Bucsinon, amelyre legalább hat hónapja vagy az éppen befejezett terápiájuk óta józanon, szermentesen élő szenvedélybetegeket és családjukat várják. Ugyancsak részt vehetnek hozzátartozók, akik maguk vagy párjuk, családtagjuk számára keresnek segítséget. Gyerekek számára külön foglalkozásokat biztosítanak. A tábor témája: Öröm-e a józanságom? Jelentkezni és érdeklődni Szakács Elődnél lehet augusztus 15-ig, a 0752-243-649-es telefonszámon vagy az elod.szakacs@bonuspastor.ro e-mail címen.

Időjárás: Ma nyugaton és az erdélyi medencében fordulhatnak elő záporok, zivatarok, délen  viszont már sok napsütésre számíthatunk. Északon helyenként élénk lesz a szél. A reggeli órákban 13-18 fok várható, napközben a legmagasabb hőmérséklet 25 és 36 fok között alakul.

MRE – Hírszolgálat, 2016. július 29.

About the author

maradmin

Leave a Comment