2016. július 5. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Bögözön tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra, fejezzük ki íly módon is Krisztushoz való hűségünket és ragaszkodásunkat.

Monteverdi kórus hangversenye Marosvásárhelyen
A kolozsvári, sepsiszentgyörgyi és csíksomlyói hangversenyük után, a budapesti Monteverdi Kórus Marosvásárhelyre érkezik. Ma este hét órától a Kultúrpalota nagytermében műsorukkal boldogemlékű Márton Áron püspök életműve előtt tisztelegnek születésének 120. évfordulója alkalmából.
A hangverseny műsora változatos karakterű vegyeskari művekből áll, amelyeknek jelentős része egyházi témájú. Az együttes az európai zeneirodalom korábbi korszakaiból, a reneszánsz és a romantikus korból is merít, emellett színes válogatást hallhatnak az érdeklődők magyar és román zeneszerzők műveiből is.

Szentévi Zarándoklati Nap Nagyváradon
Az Irgalmasság Évében a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye zarándoklatra várja a híveket a székesegyházhoz minden hónap első csütörtökén, hogy a megnyitott Szent Kapun átlépve Isten irgalmasságára tekintsenek és maguk is a megújulás útjára lépjenek. Az előzetesen összeállított programnak megfelelően július  7-én, csütörtökön délután hat órakor Tenkéről, Bélből, Bélfenyérről, Biharsályiból, Mezőbikácsról, Nagyszalontáról és Belényesből zarándokolnak a hívek a székesegyházhoz. A szentmise főcelebránsa Böcskei László megyéspüspök, az ünnepi szónok pedig dr. Fügedy Antal Levente mezőbikácsi plébános lesz. A Zarándoklati Napokon Nagyvárad többi templomában elmaradnak az esti szentmisék.

Évadzáró koncert
Július 8-án, pénteken délután hat órától lesz a gyergyószentmiklósi Szent Miklós Kamaraegyüttes évadzáró koncertje a gyergyószentmiklósi örménykatolikus templomban. Vezényel Kolcsár Árpád.

Háló-gyerektábor Kászonfeltízen
Július 9-14. között Kászonfeltízben, a Lucos Panziónál szervezik meg a 15. Háló gyermektábort az irgalmasság témakörében. Érdeklődni a 0749-059.459 vagy a 0751-118.724-es telefonszámokon lehet.

Erdélybe érkeztek a Mária Maraton 1300 sportolói
Kocsis Fülöp görögkatolikus metropolita indította útnak Mariazellből, és Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek úr fogadta Budapesten azokat az ultramaratoni futókat  és kerékpárosokat, akik közel három hét futás és tekerés után július 10-én érkeznek majd Csíksomlyóra. A zarándoksportolók a Mária Úton már több mint két hete futnak és kerékpároznak, érintve Ausztria és Magyarország Mária-kegyhelyeit. A zarándokok vasérnap koradélután értek Erdélybe, először Nagykárolyba, majd Tasnádra, hogy töretlenül folytassák útjukat Csíksomlyó felé. A kerékpárosok és futók annak örülnek legjobban, ha egy-egy településen áthaladva az út szélén tapssal, biztató szavakkal, a nagy melegben vízzel vagy üdítővel várják őket. Ma Zilahról indulnak Makófalváig, majd Kolozs és Mezőmadaras felé veszik az irányt. A Mária Út Egyesület elnöksége, munkatársai, önkéntesei és az utat járó zarándokok kérik a szurkolók imáit a futókért és kerékpárosokért, hogy épségben és egészségesen, mély lelki élményekkel gazdagodva érkezhessenek meg a Csíksomlyói Szűzanyához.

KiSérŐ tábor fogyatékkal élő gyermekeket nevelő családoknak
A szentegyházi Szent Gellért Alapítvány KiSérŐ tábort szervez július 13-17. között Szelterszen – tudtuk meg a gyulafehérvári érsekség honlapjáról. A tábor lehetőség ismerkedésre, kikapcsolódásra és a fejlődésre olyan családok számára, ahol sérült gyermeket nevelnek. A program lehetőséget biztosít arra, hogy a szülők ismerkedjenek, megosszák tapasztalataikat, előadásokat hallgassanak gyermekük elfogadása, fejlesztése, integrációja témában.  Jelentkezni a gellerta@gmail.com e-mail címen lehet.

Ifjúsági tábor Újtusnádon
A Keresztirány Ifjúsági Szolgálat tábort szervez 9-12. osztályos diákok számára Újtusnádon július 23-30 között. Jelentkezési határidő: július 13. Egyéb információkért, illetve jelentkezésért keressék a www.keresztirany.ro oldalt.

Meghívó lányoknak
A mallersdorfi ferences nővérek  július 21-23. között lelkinapot tartanak Homoródremetén, ahol a természetben, a közösségben és a csendben próbálnak Isten jelenlétére figyelni, Vele beszélgetni. Ezekre a napokra 16 és 30 év közötti lányok jelentkezését várják július 18-ig a  fifinover@gmail.com email-címen vagy a 0752-957.703 telefonszámon.

Tábor és lelkigyakorlat Székelyszálláson
A kézdivásárhelyi Boldog Özséb plébánia szervezésében 2016. augusztus 12-16. között Poklainkra épülő mennyország! címmel ifjúsági tábor és lelkigyakorlat lesz Székelyszálláson. Jelentkezni július 30-ig lehet a 0742-698166-os telefonszámon, Hajlák Attila-István segédlelkésznél.

Időjárás: Folytatódik a nyári idő. A napos idő mellett időnként megjelenhetnek felhők az égen, de csapadék sehol sem várható. Hajnalban 8-15 C fok várható, délutánra 22 és 29 fok közé melegszik a levegő.  A déli, délnyugati szél megélénkül.

MRE - Hírszolgálat, 2016. július 5.

About the author

maradmin

Leave a Comment