2016. június 15. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Tematikus nap a Mária Rádióban
Folytatva az irgalmasság testi és lelki cselekedeteiről szóló témakörünket, ma tartjuk e havi tematikus napunkat, melynek vezérgondolata: a szomorúakat vígasztalni. Isten szeretetből, szeretetre teremtett minket. Az Ő szeretete, vígasztalása nem felszínes. Rámutat bűneinkre, de reményt, vígasztalást ad a megújulásra. Isten Jézus Krisztusban válaszol, vígasztal: „Ahogyan az anya vígasztalja fiát, úgy vígasztallak én is titeket!” Nem lehet élni vígasztalás nélkül. Hogy erről meggyőződjön Ön is, tartson velünk!

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a fenyőkúti templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra és használjuk az egyház által felkínált lehetőségeket, melyek erősítik és elmélyítik Krisztussal való személyes kapcsolatunkat.

A józan élet szabadsága
A lelkigyakorlatos program szenvedélybetegek és azok hozzátartozói számára Székelyudvarhelyen a Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban lesz megtartva június 30 – július 3. között. A programot a Gyulafehérvári Caritas Ki-Út Konzultációs programja és a magyarországi Katolikus Alkoholistamentő Szolgálat (KASZ) szervezi, melynek fő támogatója Hargita Megye Tanácsa. Érdeklődni és jelentkezni Márton Orsolyánál, lehet  június 27-ig, 12 óráig a 0733-773577-es telefonszámon vagy az orsolya.marton@caritas-ab.ro e-mail címen.

Gitártábor Tasnádszántón
Ímmár 5-ik alkalommal szervezik meg a Tasnádszántói Gitártábort július 6-10 között. Az oktatók a szabadkai Ébredés együttes. A részvételidíj 50 ron. Jelentkezni július 1-ig lehet a Facebook eseményen illetve a 0747-931349-es telefonszámon Tóth Attila atyánál.

Kéztől a lélekig – kreatív napok a ferences nővérekkel
A mallersdorfi ferences nővérek kreatív napokat tartanak június 30 – július 3. között a székelyudvarhelyi zárdába. Ezekre a napokra olyan 16 – 30 év közötti személyeket várnak, akik szívesen kézimunkálnak és kamatoztatják talentumaikat. Hogy ne csak a kezek munkájával, hanem szívükkel és egész lényükkel dicsérjék Istent, a résztvevők lelküket is formálják majd a közös imák és meditatív táncok által. Jelentkezni – meghosszabbított határidővel – június 18-ig lehet a 0741-694.139-es telefonszámon vagy a mimeldan@gmail.com email címen.

KMB – Kincses-sziget gyerektábor
A Katolikus Magyar Bibliatársulat június 27-30. között Kincses-sziget gyerektábort tart I.-VII. osztályos diákok részére „Szeretsz-e engem?” címmel Zsögödön. A tábor ideje alatt lesz előadás, kiscsoportos beszélgetés, kirándulás, éneklés, játék, színes est. Ma van az utolsó jelentkezési nap, a következő telefonszámokon: 0734-752.404, 0723-040.127 vagy a hennmagdo@yahoo.fr e-mail címen lehet.

Csendben az Istennel
Kontemplatív lelkigyakorlatra kerül sor június 25. és július 2. között Erdődhegyen, a Helga Winter közösségi házban, a Szatmári Római Katolikus Püspökség világiak irodája szervezésében. Egyre többen vágynak arra, hogy egyszerűen és csendben legyenek Isten előtt. Az ilyen elmélkedő napok abban segítenek, hogy az információban túltengő világunkban a nyüzsgő gondolatainkat elengedjük, és gyakoroljuk a csendet, az Istenre figyelést. A kontemplatív ima erre ad módot, egyszerű imaforma mindazok számára, akik közvetlen kapcsolatra vágynak Istennel a hétköznapokban is. Jelentkezni lehet a 0261 715 011-es vagy a 0757 050 923-mas telefonszámokat tárcsázva, június 21-ig.

Interaktív kiállítás Marosvásárhelyen
Június 5 – július 3 között látogatható az „Isten neve az irgalmasság”, interaktív kiállítás Marosvásárhelyen a Deus Providebit Tanulmányi Ház Szent Erzsébet termében. Az interaktív kiállítás az irgalmasság szentévében, kilépve a templom falai közül szeretne elébe menni azoknak az embereknek, akik Istent keresik és nyitottak arra, hogy valami újat megtapasztaljanak. A kiállítás folyamán a tékozló fiú története kerül megelevenítésre. A résztvevők ez eseménybe bekapcsolódhatnak, a történéshez hozzászólhatnak. A kiállítás segít megvilágítani, megélni, hogy személyes életünkben milyen szerepet játszik az irgalmasság és a megbocsátás az Istennel és az emberekkel való kapcsolatunkban. A kiállításon előzetes bejelentkezés alapján lehet résztvenni a 0754-251.897-es telefonszámon vagy az irgalmassagkiallitas@gmail.com e-mail címen.

Időjárás: Ma  ismét több helyen kialakulhat eső, zápor, zivatar, hosszabb napos időszakok kezdetben keleten, délután inkább nyugaton, délnyugaton lehetnek. Feltámad a nyugati-délnyugati szél. A reggeli órákban 9-16 C fok míg délután 21 és 27 fok között alakul a levegő hőmérséklete.

MRE – Hírszolgálat, 2016. június 15.

About the author

maradmin

Leave a Comment