2016. június 4. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Kiállítás a békééert
A kolozsvári Szent Mihály Nőszövetség (Szentegyház utcai) dísztermében klasszikus zenével, verssel, süteményezéssel és teázással egybekötött, kézműves kiállításra hívják az érdeklődőket a mai napon. A szervezők vallják, hogy a művészet segíthet minket a béke építésében. Az adományokat a krakkói Ifjúsági Világtalálkozóra készülő fiatalok megsegítésére ajánlják fel. A rendezvény este hét órakor kezdődik. 

Folytatódnak a bérmálások
A gyulafehérvári főegyházmegyében ma délután hat órakor a Déva-telepi Szent Antal templomban 69 fiatal részesül a bérmálás szentségében Tamás József püspök kézfeltétele által. Holnap délelőtt tizenegy órakor a szászrégeni plébániatemplomban 25 fiatalt bérmál szintén Tamás József püspök.
A temesvári egyházmegyében Dirschl Johann általános helynök, az arad-belvárosi római katolikus templomban   holnap délelőtt a féltizenegy órakor kezdődő szentmise keretében 45 fiatalt részesít a második szentségben. 
A nagyváradi egyházmegyében ma délután három órakor Tótiban 5 fiatal részesül a keresztény nagykorúság szentségében. Holnap a délelőtt tíz órakor kezdődő szentmisén a margittai plébániatemplomban 22 fiatalt, délután öt órakor a hegyközcsatári templomban pedig 8 fiatalt bérmál Böcskei László megyéspüspök.

Jézus Szíve búcsúk
-A kolozsi Jézus Szíve plébániatemplom búcsúsmiséje  ma délután hat órakor kezdődik, melyen Csiby József, Brassó belvárosi plébános mond szentbeszédet.
-Holanp délután egy órakor kezdődik a korondi Jézus Szíve-plébániatemplom búcsúja. A homiliát Farkas László, a gyulafehérvári Gróf Majláth Gusztáv Károly Római Katolikus Teológiai Líceum spirituálisa mondja. 
-Holnap lesz a Szatmári Egyházmegye búcsúünnepe, a Jézus Szíve Búcsú. A délelőtt tizenegy órától kezdődő szentmise meghívott szónoka és főcelebránsa Dr. Székely János esztergom-budapesti segédpüspök.

Elsőszombati Mária-köszöntő Csíksomlyón 
Az ünnepélyes Mária-köszöntő ma este hét órakor kezdődik. A szentmisét megelőzően, a délután hat órától kezdődő engesztelő imaórát a csíktaplocai Házas hétvégések végzik. A szentmise után szintén ők vezetik a rózsafüzér imádkozását és ők viszik a Szűzanya kegyszobrának a másolatát a templom előtti téren. Mindazok, akik nem tudnak elzarándokolni a kegyhelyre, a szentmisébe bekapcsolódhatnak a csiksomlyo.ro honlapon vagy rádiónk hullámhosszán.

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében holnap Kolozsváron, a piarista templomban tartják az örökös szentségimádási napot. 
A nagyváradi egyházmegyében holnap, június hónap első vasárnapján, Köröstarjánban és Bodonoson lesz a híveknek lehetősége a szentségimádásba bekapcsolódni. 
Szánjunk időt az engesztelésre és adjunk hálát Krisztusért, aki velünk maradt a legméltóságosabb Oltáriszentségben.

Mária rádiós önkéntestalálkozók
Ma délután négy órától kezdődik az önkéntes-találkozó  Csíksomlyón a stúdiónál. Holnap Lemhényben  várja az érdeklődőket a délelőtt kilenc és fél tizenegy órás szentmisék után Szilágyi László, promóciós munkatársunk majd, délután három órától Sepsiszentgyörgyön a Krisztus Király templom hittantermében lesz önkéntestalálkozó. Hétfőn egy órától Kézdivásárhelyen a Boldog Özséb templom hittantermébe várjuk az önkénteseket. Kedden délelőtt tíz órától Gyergyószentmiklósón a Szent Miklós plébánián, majd délután három órától Székelyudvarhelyen a Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban lesznek a találkozók. A további helyszínekről hírműsorainkban tájékoztatjuk hallgatóinkat. 
Késő esti szentmisék Nagyváradon
Holnaptól este kilenc órától is lesznek szentmisék vasárnaponként a nagyváradi székesegyházban, hogy a nyári kikapcsolódás mellet, ne maradjon el a kötelező vasárnapi misehallgatás sem.

Hétvégi szentmiseközvetítések a Mária Rádióban
Ma este hét órától az elsőszombati Mária köszöntőbe kapcsolódhatnak be hallgatóink. Holnap a szentmisét Kolozsvárról, a Mária Szeplőtelen Szíve plébániatemplomból közvetítjük fél tízenegy órától.  Emlékeztetjük a kedves hallgatókat, hogy a rádióban közvetített szentmisék nem helyettesítik a személyes részvételt a vasárnapi szentmisén, mindazok  esetében, akik nem ágyhoz vagy házhoz kötött betegek, és nem ütköznek komoly akadályba. 

Időjárás: Holnap is lehet számítani záporokra. Hevesebb zivatarok is kialakulhatnak jégeső, felhőszakadás és viharos széllökések kíséretében. Enyhe lesz a hajnal, napközben 21-26 fok várható. 

MRE - Hírszolgálat, 2016. június 4.

About the author

maradmin

Leave a Comment