2016. június 7. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében  a mai nap folyamán a kajántói templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt az engesztelésre és adjunk hálát Krisztusért, aki velünk maradt a legméltóságosabb Oltáriszentségben.

Mária rádiós önkéntestalálkozók
Folytatódnak az önkéntes találkozók. Ma délelőtt tíz órától Gyergyószentmiklósón a Szent Miklós plébánián, majd délután három órától Székelyudvarhelyen a Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban tartunk találkozót. Holnap délelőtt tizenegy órától Marosvásárhelyen a Deus Providebit Házban találkozunk önkénteseinkkel, hallgatóinkkal. A további helyszínekről hírműsorainkban tájékoztatjuk hallgatóinkat.

Kegytárgyüzlet nyílik Sepsiszentgyörgyön
Salus Magis Mind névvel új kegytárgyüzlet nyílik Sepsiszentgyörgyön, a Grigore Balan sugárúton melyet ma reggel kilenc órakor Hajdú János főesperes szentel meg. A kegytárgy üzlet választékában megtalálhatóak többek között liturgikus eszközök és ruhák, gyertyák, vallási témájú könyvek, ajándéktárgyak.

Krakkói Világifjúsági Találkozó
2016 júliusában a világ ifjúsága Krakkóban találkozik 26-31. között. Mindazon fiatalok, akik erre az eseményre a ferencesekkel szeretnének elzarándokolni még jelentkezhetnek a 0746-774701 telefonszámon, illetve a frtibi@gmail.com e-mail címen.

Katolikus Akadémia
A kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus Teológia Kara  keretében működő Katolikus Akadémia évadzáró előadását június 9-én András István gyulafehérvári teológiai tanár tartja A szürke két árnyalata: preskolasztika-posztmodern címmel. Az előadást a kar Szentegyház utca 5. szám alatti székházának második emeleti dísztermében hallgathatják meg az érdeklődők este hét órától.  A részvétel díjtalan.

Virrasztás a Székesegyházban
A Boldogságos Szűz Mária fatimai jelenésének emlékére június 10-én, pénteken este hét órakor szentségimádást, kilenc órakor szentmisét tartanak a nagyváradi római katolikus székesegyházban, tíz órától pedig gyertyás körmenetet a Püspöki Palota kertjében. A szentmise főcelebránsa és szónoka Bărbut Péter köröstarjáni plébános lesz.

Örmény katolikus búcsú Szamosújváron
Június 11-én, szombaton délelőtt tizenegy órakor a szamosújvári örmény katolikus székesegyházban búcsús szentmisét tartanak Világosító Szent Gergely, az örmények apostola tiszteletére. Az ünnepi mise szónoka Gál Hunor, gyergyószentmiklósi örmény katolikus lelkész lesz.
A szentmisén részt vesz Jakubinyi György érsek, örmény apostoli kormányzó is - tudtuk meg a gyulafehérvári érsekség honlapjáról.

Előadással egybekötött könyvbemutató
Június 12-én, vasárnap délután öt órától, Sepsiszentgyörgyön a Szent József plébánián Bereczki Silvia segítőnővér, előadást tart „Az irgalmas szeretet átalakító ereje” címmel. Az előadás végen bemutatja a kolozsvári Verbum Keresztény Kulturális Kiadó által a szentévre megjelentett, Sokarcú irgalmasság-Vallomások, interjúk, tanulmányok című, a Keresztény Szó könyvek sorozat 5. kötetét. A könyv bemutatásában közremükődnek Dánel Francesca nővér, Józsa Zsuzsanna és Kozma Ferenc.

KMB - Családos hétvége
A Katolikus Magyar Bibliatársulat június 24-26. között kisgyerekes családok számára nyári tárbort tart Gyimesfelsőlokon, a Bagolyvár panzióban. A tábori program tartalmából: lesz előadás, kiscsoportos beszélgetés, kirándulás, éneklés, játék, színes est és sok más olyan tevékenység, ami segít, hogy a Szentírás iránt érdeklődők nyaralós hangulatban jól érezzék magukat. Jó alkalom a házaspári kapcsolat elmélyítésére, közös családi nyaralásra az Ige fényében. Jelentkezni június 12-ig lehet a 0749-536.238-as telefonszámon vagy a kristofterez@yahoo.com e-mailcímen.

KiSérŐ tábor Szelterszen
Kisérő tábort szervez a Szent Gellért Alapítvány július 13-17 között Szelterszen. Ez a tábor egy lehetőség ismerkedésre, kikapcsolódásra és a fejlődésre olyan családok számára, ahol sérült gyermeket nevelnek. A szervezők olyan programmal készülnek, mely lehetőséget biztosít arra, hogy a szülők megosszák tapasztalataikat, előadásokat hallgassanak gyermekük elfogadása, fejlesztése, integrációja témákban. A KiSérŐ tábor erőforrást jelent a későbbi mindennapok küzdelmeiben. Jelentkezni a gellerta@gmail.com címen vagy a www.szentgellert.ro oldalon lehet.

Időjárás: Ma már több napsütésre van kilátás, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből csapadék főként az erdélyi medencében várható. Keleten élénk lesz a szél. A kicsit hűvösebb hajnalt követően délután 17-24 fok közötti értékekre kell számítani.

MRE - Hírszolgálat, 2016. június 7.

About the author

maradmin

Leave a Comment