2016. május 27. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében ma Lőrinczfalván tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt az engesztelésre és adjunk hálát Krisztusért, aki velünk maradt a legméltóságosabb Oltáriszentségben.

Folytatódnak a bérmálások egyházmegyékszerte
A gyulafehérvári főegyházmegyében ma délelőtt tíz órakor a tordatúri templomban 4 fiatal részesült Jakubinyi György érsek kézfeltétele által a bérmálás szentségében.
A temesvári egyhézmegyében Laus Nikola püspöki irodaigazgató május 28-án, szombaton, a nagykomlósi római katolikus templomban 22 fiatalnak szolgáltatja ki a bérmálás szentségét. Az ünnepi szentmise délelőtt tíz órakor kezdődik. A nagyszentmiklósi római katolikus templomban május 29-én, vasárnap Dirschl Johann általános helynök bérmál. A délelőtt tíz órakor kezdődő szentmise keretében 60 fiatal részesül a második szentségben. Mindkét egyházközségben a fiatalok felkészítését Andó Attila nagyszentmiklósi plébános irányította.

Találkozzunk Árpád-házi Szent Erzsébettel
Folytatódik a körút melyen bemutatják Árpád-házi Szent Erzsébet ereklyéjét. Ma délután négy órától Kézdivásárhelyen, a Boldog Özséb plébániatemplomban, majd este hét órától a kovásznai római katolikus templomban tekinthetik meg az ereklyét és imádkozhatnak a szent közbenjárásáért. Az Irgalmasság évében találkozzunk az irgalom nagy szentjével, Árpád-házi Szent Erzsébettel.

Jézus Szíve kilenced Szatmárnémetiben
Idén is kilenceddel készülnek a szatmári egyházmegye búcsújára, Jézus Szíve ünnepére, amikoris kilenc napon keresztül igyekeznek a hívek imával, elmélkedésekkel, a legszentebb áldozaton való részvétellel felkészülni az ünnep fogadására. A kilenced szentmisealkalmaira a Kálvária templomban kerül sor, este hat órai kezdési időpontokkal – kivételt képez június 3-a, amikor reggel kilenc órától is lesz szentmise. Az elmélkedések idén az Alacoque Szent Margitnak tett Jézus Szíve ígéretekre épülnek. Holnap este Rácz Gábriel István avasfelsőfalui plébános tart a szentmisében prédikációt „Megadom nekik mindazokat a kegyelmeket, amelyekre állapotuk szerint szükségük van” gondolatból indulva. A kilencedre várják a híveket, hogy a június 5-i Jézus Szíve Búcsúra mindenki hitében megerősödve érkezhessen meg.

Belső iránytű Gyergyószentmiklóson
A Belső Iránytű programsorozat keretében ma este hét órától András Ildikó, a gyulafehérvári Caritas Otthoni Beteggondozás programjának munkatársa, Ápolókból- ápoltak, avagy hogyan éljük meg, amikor a gyermek kell gondozza a szülőt- címmel előadást tart a gyergyószentmiklósi Szent István plébánia nagytermében. Várnak minden érdeklődőt.

Előadás Csíkszeredában
Ma délután hat órától A Test és a lélek egysége címmel Ilyés Zsolt csíkszentléleki plébános tart előadást a csíkszeredai Polgármesteri Hivatal gyűléstermében.

Könyvbemutató Kolozsváron
Május 30-án, hétfőn este fél héttől mutatják be Kolozsváron Bereczki Silvia Sok arcú irgalmasság című kötetét. Olyan hazai és külföldi világiak, papok és szerzetesek szólalnak meg ebben a könyvben, akik nemcsak és nem elsősorban beszélnek az irgamlasságról, hanem élik is azt. A bemutatón  közreműködnek a kolozsvári szerzők és interjúalanyok: Bodó Márta, Orbán Szabolcs OFM, Bodor Emőke és Fodor Rita, valamint Kovács Sándor főesperes-plébános, Szőcs Csaba, a Verbum kiadó igazgatója, Balla Lóránt korrektor és Bereczki Silvia, a könyv szerkesztője. A bemutató helyszíne a Szent Mihály Nőszövetség díszterme, Szentegyház utca 2. Várnak minden érdeklődőt!

Lelki hétvége Segesváron
„Életünk az irgalmasság tükrében” címmel lelki hétvégére várják a híveket május 27-29 között Segesváron a Kolping Házban. A hétvégén, melynek kísérője Bereczki Silvia segítőnővér lesz, lesznek majd beszélgetések, impulzusok, elmélkedések, olyan témákat érintve, mint: szeretet, irgalmasság, közösség.

Lelkinap Medgyesen
„Azokra vár a mennyekben a legértékesebb korona, akik minden munkájukat a tőlük telhető legnagyobb szorgalommal végzik. Mert nem elég önmagukban jó dolgokat tenni, jól is kell azokat tenni.” Ezzel a Szent Ignác-i gondolattal hívják közös együttlétre, Istennel és emberi találkozásra a Szeben-Fogaras-Erzsébetváros főesperesi kerület plébániáinak alkalmazottait és egyháztanácsosait, hogy a lélek megpihenhessen és erőre kapjon. Az Irgalmasság Szentévében jobban és többet kell figyelni a felebarátra, az egyházi alkalmazottra és az egyháztanácsosokra is, ezért május 28-án, szombaton, lelkinapot tartanak Medgyesen, a plébánián, melynek meghívott előadója Sajgó Balázs atya Gyergyószentmiklósról. Hívnak és várnak minden egyháztanácsost és plébániai alkalmazottat a főesperesi kerületből, hogy megújult erővel és a lehető legjobban teljesíthesse mindenki a maga szolgálatát.

Dicsőitő est Kolozsváron
Május 28-án, szombaton este hét órától a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceum udvarában, Gyere ahogy vagy címmel dicsőítő estre várják az érdeklődőket. Részletek az érsekség honlapján, a www.romkat.ro oldalon találhatók.

Állásajánlat
Nevelőt keresnek A Beszterce-Naszód megyében lévő Csicsokereszttúri Szent Anna gyermekotthonba. Szállás és teljes ellátás biztosítva. Érdeklődni lehet a 0744-224902-es telefonszámon, Lőrinczi Károly vicei plébánosnál.

Időjárás: Ma napos idő mellett főként keleten és délkeleten alakulhat ki egy-egy zápor, esetleg zivatar. Helyenként élénk lehet a szél. Enyhe lesz a hajnal, napközben pedig 23-29 fok közötti értékekre készülhetünk. Hétvégén igazi nyári meleg időre van kilátás.

MRE – Hírszolgálat, 2016. május 27.

About the author

maradmin

Leave a Comment