2016. május 31. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében ma a Brassó-belvárosi templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt az engesztelésre és adjunk hálát Krisztusért, aki velünk maradt a legméltóságosabb Oltáriszentségben.

Folytatódnak a bérmálások a gyulafehérvári főegyházmegyében
Ma délelőtt tíz órakor a kudzsiri templomban, délután öt órakor pedig a szászvárosi templomban Jakubiny György érsek  megbérmálja a felkészült fiatalokat.

Engesztelő imavirrasztás Székelyudvarhelyen
A Mária Rádió székelyudvarhelyi stúdiójának kápolnájában minden hónap első szerdáján, azaz június 1-jén egész éjjel virrasztást tartanak, majd este tizenegy órától szentmisét mutatnak be. Az engesztelő imavirrasztásra hívnak együtt imádkozni mindenkit, aki Jézussal szeretne időt tölteni. A virrasztást a városukért, az egyházközségeikért, a fiatalok testi-lelki tisztaságáért, a családokért, az egyedülállókért, a jegyesekért, a gyermeket vágyó és váró szülőkért, a betegekért, elhunyt szeretteikért, saját magukért és egyéni szándékokra ajánlják fel az udvarhelyiek. A kápolnában ugyanakkor minden reggel nyolc órától este nyolc óráig állandó, egész napos szentségimádás van. Várják az Istent imádni, engesztelni vágyókat.

Mária rádiós önkéntestalálkozók
Elkezdődnek a soron következő önkéntestalálkozók. Holnap Nagyváradon lesz az első önkéntes-találkozó délután hat órától a rádió épületében.
Június 4.-én, szombaton délután négy órától önkéntes-találkozó lesz Csíksomlyón a stúdiónál.
Június 5.-én, vasárnap Lemhényben fog találkozni az érdeklődőkkel a délelőtt kilenc és fél tizenegy órás szentmisék után Szilágyi László, promóciós munkatársunk. Délután három  órától Sepsiszentgyörgyön tartják az önkéntes-találkozót a Krisztus Király templom hittantermében. A további helyszínekről hírműsorainkban tájékoztatjuk hallgatóinkat.

Ballagás a Gerhardinumban
Június 2-án, csütörtökön ballagnak a temesvári Gerhardinum Katolikus Líceum végzős növendékei. Az ünnepség délelőtt fél tíz órakor kezdődik a líceumban, a székesegyházban tizenegy órakor szentmise keretében búcsúznak a növendékek.

Szentévi zarándoklati nap Nagyváradon
Az Irgalmasság Évében a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye zarándoklatra várja a híveket a székesegyházhoz minden hónap első csütörtökén, hogy a megnyitott Szent Kapun átlépve Isten irgalmasságára tekintsenek és maguk is a megújulás útjára lépjenek. Az előzetesen összeállított programnak megfelelően június 2-án, csütörtökön délután hat órakor Székelyhídról, Asszonyvásáráról, Bihardiószegről, Éradonyból, Érkeserűből, Érmihályfalváról, Érsemjénből és Értarcsáról zarándokolnak a hívek a székesegyházhoz. A szentmise főcelebránsa Böcskei László megyéspüspök, az ünnepi szónok pedig Nagy János Csaba érsemjéni plébános lesz.  A zarándoklati napon Nagyvárad többi templomában az esti szentmisék elmaradnak.

A magammal való találkozás napja
Június 11-én, szombaton délelőtt tíz és délután öt óra  között tematikus napot szerveznek Gyergyószentmiklóson a Gyulafehérvári Caritas munkatársai. Várják a szenvedélybeteg családban felnőtt, 18 és 35 év közötti fiatalokat  és azokat akiket érdekel ez a téma. A tematikus napon, megismerkedhetnek a családon belüli játszmákkal, találkozhatnak a belső erőforrásaikkal és felismerhetik hogyan töltsék meg mindennapjaikat  tartalommal. Jelentkezni Lázár Andreánál a 0732-830 156-os telefonszámon, vagy az andrea.lazar@caritas-ab.ro e-mail címen lehet június 8-ig, déli 12 óráig.

Itt van a szívem! Fogjad kezem!
A székelyudvarhelyi egyházak női csoportjai és fiataljai közösen szerveznek gyermeknapot a közöttünk fogyatékkal élő gyermekek számára június 10-én, délután négy órától a baptista imaházban. Jelentkezni június 1-ig lehet a 0745-862.294-es telefonszámon.

Mustó Péter jezsuita Székelyudvarhelyen
Június 11-én, szombaton délelőtt tizenegy órától, a Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban Mustó Péter jezsuita atyával találkozhatnak, a könyvszerzővel, lelkikísérővel és sokunk kedves ismerősével, aki könyveiről, életéről fog mesélni nekünk. Jó alkalom ez arra is, hogy dedikálást kérjünk a könyvek szerzőjétől, és hogy részesedjünk mély életbölcsességéből, választ kapva kérdéseinkre. (Bejelentkezés nem szükséges ezen alkalomra.)Várják  mindazokat, akik élni szeretnének ezen egyedi lehetőséggel!

Nemzetközi papi szeminárium
Medjugorjéban szervezik meg papok részére a 21. nemzetközi lelkigyakorlatot, július 4-9 között. A lelkigyakorlat témája: „Legyetek hát irgalmasok, amint Atyátok is irgalmas.” (Lk 6, 36). Az érdeklődő paptestvérek a 0751820791-es telefonszámon kaphatnak bővebb felvilágosítást.

Időjárás:  Ma a változóan felhős-napos időben lesz részünk. Főként északon és északnyugaton lehet több helyen zápor, zivatar. Gyakran lesz élénk, olykor erős a délnyugati szél. Hajnalban 8-14, délután 21-27 fokra számíthatunk.

MRE - Hírszolgálat, 2016. május 31.

About the author

maradmin

Leave a Comment