2016. március 19. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében holnap Küküllőkeményfalván  tartják az örökös szentségimádási napot. A nagyváradi egyházmegyében március hónap harmadik vasárnapján, azaz holnap, Tenkén és Újsástelken lesz a híveknek lehetősége a szentségimádásba bekapcsolódni. Nagyböjt folyamán használjuk ezeket a lehetőségeket, melyek alkalmat adnak az elcsendesedésre, az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus imádatára és engesztelésére.

A Mária Rádió népszerűsitése
Szilágyi László promociós munkatársunk, holnap Györgyfalvára látogat a tizenegy órás szentmisére, melynek végén beszél majd a Mária Rádióról.

Virágvasárnapi passiók
Idén ünnepli a Csíksomlyói Passió Csoport 20 éves jubileumi évfordulóját. A passiót először 1996 virágvasárnapján mutatták be a helybéli fiatalok Svella Adél balett-tanárnő rendezésében. Hosszas készülődés és új tagok toborzása után, virágvasárnap délelőtt féltizenegy órakor a csíksomlyói kegytemplom előtti tér ismét helyszíne lesz a passiójátéknak.
Jézus Krisztus szenvedéstörténetét elevenítik meg a kolozsvári egyetemisták és a városban dolgozó fiatalok  Virágvasárnap, délután fél kettőkor, a Ferences templom előtti Karolina téren. A fiatalok várnak mindenkit, akik Jézus Krisztus szenvedésén keresztül közelebb szeretnének kerülni a Húsvét méltó megünnepléséhez.
Szintén vasárnap a marosvásárhelyi fiatalok is bemutatják a Jézus Krisztus szenvedéstörténetét megjelenítő misztérium játékot, a Passiót. Várják mindazokat, akik velük együtt el kísérnék a Megváltót szenvedésének útján, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház jobb oldalán lévő szabadtéri Kis Amfiteátrumában délután öt órára.

Szentmise a Vártemplomban
Vasárnap délután négy órakor a nagyváradi székeskáptalan tagjai, a jelenlevő papokkal és hívekkel közösen, esti dicsérettel egybekötött szentmisét végeznek a Kárpát-medence keresztényeinek egykori zarándokhelyén, a nagyváradi Vártemplomban.

Fáklyás keresztúti ájtatosság Szatmárnémetiben
A Szatmári egyházmegyei ifjúsági iroda idén is – vasárnapról vasárnapra – nagyböjti ifjúsági imaórákra hívta az elmélyülni vágyókat. Holnap, virágvasárnap tartják a közös, fáklyás keresztúti ájtatosságot a Kálvária templom udvarán levő stációkat végigjárva. Várják a fiatalokat és időseket egyaránt a közös imádságra.

Resurrexit 2016
Elindult a jelentkezés az idei főegyházmegyei zenecsoportok találkozójára, mely április 25-27 között lesz megtartva Csíksomlyón, a Szent István Gyermekvédelmi központban. A Resurrexit zenefesztivál néhány kulcsszava: dicsőítés, szolgálat, szentmise, zenecsoportok, Isten és Te. A regisztráció határideje: március 20. Bővebb információkért keressék fel a    www.fif.ma/resurrexit2016 weboldalt.

Márton Áron kiállítás Gyergyóremetén
Március 22-én, kedden este hat órától a gyergyóremetei Községháza tanácstermében nyílik meg „Az igazság védelmében, a szeretet szolgálatában” című Márton Áron püspök életéről szóló dokumentációs tárlat. A Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont szervezte esemény része a Márton Áron Emlékév rendezvénysorozatnak. A kiállítás április 10-ig lesz megtekinthető hétköznapokon reggel nyolc és délután fél öt óra között.

Szent Három Nap a kolozsvári ferenceseknél
A kolozsvári ferences kolostorba várják mindazokat, akik szívesen átelmélkednék a szerzetesi közösséggel együtt a húsvéti Szent Három Nap liturgiáját. Részvételi szándékát  a következő telefonszámon jelezheti, fr. Tibornál 074 677 4701.

Hétvégi szentmiseközvetítések a Mária Rádióban
Holnap két szentmisét közvetítünk, délelőtt féltizenegy órától és este hat órától a hét plébániatemplomából Sepsiszentgyörgyről. Emlékeztetjük a kedves hallgatókat, hogy a rádióban közvetített szentmisék nem helyettesítik a személyes részvételt a vasárnapi szentmisén, mindazok esetében, akik nem ágyhoz vagy házhoz kötött betegek, és nem ütköznek komoly akadályba.

Időjárás: Holnap változóan felhős-napos időre van kilátás, helyenként még kialakulhat egy – egy kisebb zápor. Napközben felélénkül a nyugati-délnyugati szél. A   fagyos hajnalt követően délután 5-12 fokra számíthatunk.

MRE – Hírszolgálat, 2016. március 19.

About the author

maradmin

Leave a Comment