2016. március 22. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Jézus kereszthalálának története Csíksomlyón
Tíz év szünet után a Csíksomlyói Passió Csoport vasárnap újra bemutatta Jézus bevonulását Jeruzsálembe és a szenvedéstörténetet – számolt be a szekelyhon.ro.  Sokan kilátogattak a csíksomlyói kegytemplom előtti térre.
A passiót bemutató fiatalok a Csíksomlyó táblától indulva kísérték a kegytemplomig a „Jeruzsálembe” szamárháton bevonuló Jézust, ahol Urbán Erik ferences templomigazgató Isten Igéjét tolmácsolva megáldotta a barkákat. A barkaszentelést követően Jézus megrázó szenvedéstörténetét kísérhették figyelemmel a templomtéren összegyűlt hívek.
Jézus kereszthalálát követően testét leemelték a keresztről és a kegytemplomba vitték. A passiócsoport és a hívek sokasága töltötte meg a templomot, ahol bemutatták a legszentebb áldozatot.

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében ma Vágásban  tartják az örökös szentségimádási napot.
A nagyhét folyamán használjuk ki ezeket a lehetőségeket, melyek alkalmat adnak az elcsendesedésre, az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus imádatára és engesztelésére.

Accoustic kórus Gyulafehérváron
A gyulafehérvári Polgármesteri Hivatal szervezésében ma délután hat órakor a római katolikus székesegyházban koncertet ad az Accoustic kórus, vezényel Daniel Jinga. A zenekart 2003-ban zenekedvelők és zenészek alapították a jelenlegi kórusvezetővel. Reneszánsz darabokat, egyházi zenét, pop-jazz, a-capella és jelenkori darabokat adnak elő.  Várnak minden érdeklődő zenekedvelőt.

Húsvéti lelkigyakorlat Csaba testvérrel
Március 23-27. között húsvéti lelkigyakorlat lesz Böjte Csaba atya vezetésével a dévai ferences templomban. Részletes program a Szent Ferenc Alapítvány honlapján található.

Szent Három Nap a kolozsvári ferenceseknél
A kolozsvári ferences kolostorba várják mindazokat, akik szívesen átelmélkednék a szerzetesi közösséggel együtt a húsvéti Szent Három Nap liturgiáját. Részvételi szándékát  a következő telefonszámon jelezheti, Pantea Tibornál, a 0746 774 701 vagy a frtibi@gmail.com e-mail címen.

ÉLET A LÉLEKBEN” plébániai imacsoportok találkozója
“Legyetek irgalmasak” mottóval április 2-án a csíkszeredai új sportcsarnokban találkoznak az Élet a lélekben plébániai imacsoportok. Az imanap reggel kilenc órakor rózsafüzér imádsággal kezdődik, majd a köszöntés és a bevezető gondolatok után a sportcsarnok megáldása következik. Az elmélkedéseket Simó Gábor mikóújfalusi plébános és Oláh Dénes marosvásárhelyi főesperes tartja. A tanúságtételek, dicsőítések és az irgalmasság rózsafüzér után szentségimádás következik. A zárószentmisét, melyet délután öt órakor Tamás József püspök mutat be, rádiónk élő adásban közvetíti.

Reménység koncert 2016
Április 2-án délután öt órától kerül sor az udvarfalvi  Reménység keresztyén zenekar koncertjére. A rendezvénynek a marosvásárhelyi Mihai Eminescu ifjúsági ház ad otthont. Meghívott vendégek Regina Davis van der Eijk és Debora Grand holland énekesnők. A koncert, melynek mottója „Eldőlt a szívemben"  azokat szólítja meg akik valóban keresik az élet igazi értékét és értelmét. A belépés díjtalan.

XXII. Felcsíki Egyházi Kórusok Találkozója
2016. április 2- án, a Csíkszentdomokos- i templomban tartják a XXII. Felcsíki Egyházi kórusok találkozóját.  A  rendezvény féltiz órakor rózsafüzér imádsággal kezdődik.  Tíz órától szentmisét mutatnak be, melyet a kórusok előadása követ. Fellépnek a: Csíkmadaras, Delne-Csíkpálfalva, Csíkszentmiklós -Borzsova, Gyímesközéplok, Csíkkarcfalva, Rákos-Göröcsfalva-Vacsárcsi, Csíkszenttamás, Hidegség, Szépvíz, Dánfalva, Csíksomlyói Kegytemplom, Madéfalva, Gyímesfelsőlok, Taploca, Szentmihály-Ajnád, Balánbánya, Gyimesbükk, Csíkcsicsó, Csíkszereda-Millenium egyházközségek kórusai.

Zarándoklat a Mária Rádió 10 éves születésnapjára
Az Erdélyi Mária Rádió körzeti stúdiói egynapos zarándoklatot szerveznek Nagyváradra, a rádió tizedik születésnapja alkalmából. Az autóbuszok a rádió ünnepségére érkeznek és program után visszaindulnak. Jelentkezni Székelyudvarhelyen a 0266-212686-os, illetve a 0740-617687-es telefonszámokon, míg Kolozsváron a 0264-439495-ös irodai számon lehetséges. Várjuk és hívjuk hallgatóinkat, ünnepeljünk együtt!

Időjárás:Ma az ország egész területén eső, záporeső, a hegyekben havas eső kialakulására kell számítani. Többfelé feltámad a nyugati, északnyugati szél. Hajnalban -2, +2 fok között alakul a levegő hőmérséklete, míg délután 8-10 fok várható.

MRE - Hírszolgálat, 2016. március 22.

 

About the author

maradmin

Leave a Comment