2016. november 19. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Szent Erzsébet napi búcsúk, ünnepségek
Ma van Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepe. Marosvásárhelyen, a meggyesfalvi templom búcsús szentmiséje ma délután öt órakor kezdődik.
A Székelyudvarhely-szombatfalvi Szent György templomban ma délután öt órától tartják Szent Erzsébet napját. Az ünnepségre a gyermekek köszöntővel készülnek, megáldják a családok kenyerét, kalácsot szentelnek a betegek és idősek részére, valamint rózsát, hogy a férjek, édesapák, udvarló ifjak felköszönthessék a hölgyeket.
Szintén Székelyudvarhelyen, a Kis Szent Teréz templomban ma az este fél hét órakor kezdődő szentmise keretében kenyér- és rózsaszentelés lesz.
Székelykeresztúr filiájában, Nagygalambfalván a kápolna búcsúját november 20-án, holnap délután három órától tartják. Ünnepi szónok Bajkó Norbert, a székelyudvarhelyi Szent Miklós plébánia segédlelkésze lesz.

Mária köszöntő Kovásznán
Kovásznán minden hónap harmadik szombatján Mária áhítatot tartanak szentmisével, rózsafüzérrel és gyertyás körmenettel. Hívják és várják a háromszékieket ma délután öt órakor a helyi plébániatemplomba.

Hálaadás az irgalmasság szentévéért Gyergyóalfaluban
Ma este hat órától szentségimádásra várják a híveket és különösen a családokat Gyergyóalfaluban, a plébániatemplomban, hogy közösen adjanak hálát az irgalmasság szentévéért, hogy köszöntsék együtt Krisztust, az irgalmas királyt, aki a kenyér színe alatt közöttünk maradt.

Népemért vállalom Kézdiszentléleken
A marosvásárhelyi Mustármag Énekegyüttes ma este hét órától a kézdiszentléleki Művelődési Házban bemutatja a Népemért vállalom című zeneművet. Várnak minden érdeklődőt!

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében holnap Zabolán tartják az örökös szentségimádási napot. A nagyváradi egyházmegyében holnap Szilágysomlyón és Tótiban lesz a híveknek lehetősége az örökös szentségimádásába bekapcsolódni.
Használjuk minél többen a lehetőségeket, járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, hálánkat és imádatunkat.

Az Isteni Irgalmasság Rendkivüli Jubileumi Szentévének bezárása
Szentatyánk, Ferenc pápa, 2015. december 8-án – Szeplőtelen Fogantatás ünnepén – hirdette meg az Irgalmasság Rendkívüli Jubileumi Szentévét, mely november 20- án, Krisztus Király ünnepén zárul.
A nagyváradi székesegyházban Böcskei László megyés püspök ünnepélyes szentmisét mutat be holnap délelőtt tizenegy órától, melynek keretében, hálát adva a kapott kegyelmekért lezárja az Irgalmasság Évét.
A gyulafehérvári székesegyház jubileumi kapuját Krisztus Király vasárnapján, a délelőtt kilenc órától kezdődő szentmise keretében, Jakubinyi György érsek zárja be.
A csíksomlyói kegytemplom jubileumi kapuját dr. Orbán Szabolcs, a Szent István királyról nevezett Erdélyi Ferences Rendtartomány elöljárója zárja be holnap a délelőtt fél tizenegy órakor kezdődő szentmisén.
A kolozsvári Szent Mihály-plébániatemplom jubileumi kapuját Tamás József püspök zárja be holnap az este hat órakor kezdődő szentmise keretében. Ezt a szentmisét rádiónk élő adásban közvetíti.

DVD- és könyvbemutató Jobbágytelkén és Székelyhodoson
Isten szolgája, Márton Áron születésének 120. évében, filmrészletekkel gazdagított előadást tart Nagy Zoltán, székelyudvarhelyi hitoktató, Erdély szentéltű püspökéről Jobbágytelkén, holnap délelőtt a tíz órás szentmise végén, majd Székelyhodoson, a délután egy órai szentmise után. Mindkét helyszínre várják az érdeklődőket.

Szentmise a Vártemplomban
A hónap harmadik vasárnapján, holnap délután négy órakor a nagyváradi székeskáptalan tagjai, a jelenlevő papokkal és hívekkel közösen, esti dicsérettel egybekötött szentmisét végeznek a nagyváradi Vártemplomban. A szentmisét bemutatja és szentbeszédet tart Rajna József fugyivásárhelyi plébános-kanonok.

Kápolnamegáldás Nyárádgálfalván
November 21-én, hétfőn a déli tizenkét órakor kezdődő szentmise keretében Tamás József püspök megáldja a felújított nyárádgálfalvi kápolnát.

Vasárnapi szentmise közvetítések a rádióban
Holnap, Krisztus Király ünnepén, két szentmisébe is bekapcsolódhatnak hallgatóink. Délelőtt tizenegy órától a Vatikánból közvetítünk ünnepi szentmisét, melynek keretében Ferenc pápa bezárja a rendkivüli Jubileumi Szentévet. Délután a kolozsvári Szent Mihály templomból hallhatják az ünnepi szentmisét.

Időjárás: Holnap az északi tájakon és az erdélyi medence térségében napközben is tartósan megmaradhat a hajnali köd,  máshol változóan felhős-napos, többfelé szeles időre van kilátás. Folytatódik az enyhe idő, a borongós tájakon lehet pár fokkal hidegebb. A csúcshőmérséklet 5 és 15 fok  között alakul.

MRE – Hírszolgálat, 2016. november 19.

About the author

maradmin

Leave a Comment