tober-10-hirek-es-programajanlo/#webpage","url":"http://www.mariaradio.ro/hir/2016-oktober-10-hirek-es-programajanlo/","name":"2016. okt\u00f3ber 10. - H\u00edrek \u00e9s programaj\u00e1nl\u00f3 - M\u00e1ria R\u00e1di\u00f3 Erd\u00e9ly","isPartOf":{"@id":"http://www.mariaradio.ro/#website"},"datePublished":"2016-10-10T07:07:02+00:00","dateModified":"2022-08-13T08:06:28+00:00","breadcrumb":{"@id":"http://www.mariaradio.ro/hir/2016-oktober-10-hirek-es-programajanlo/#breadcrumb"},"inLanguage":"hu","potentialAction":[{"@type":"ReadAction","target":["http://www.mariaradio.ro/hir/2016-oktober-10-hirek-es-programajanlo/"]}]},{"@type":"BreadcrumbList","@id":"http://www.mariaradio.ro/hir/2016-oktober-10-hirek-es-programajanlo/#breadcrumb","itemListElement":[{"@type":"ListItem","position":1,"name":"Home","item":"http://www.mariaradio.ro/"},{"@type":"ListItem","position":2,"name":"Hirek","item":"http://www.mariaradio.ro/hir/"},{"@type":"ListItem","position":3,"name":"2016. okt\u00f3ber 10. – H\u00edrek \u00e9s programaj\u00e1nl\u00f3"}]}]}

2016. október 10. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében holnap Székelyudvarhelyen a Szent Miklós templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra, fejezzük ki íly módon is Krisztushoz való hűségünket és ragaszkodásunkat.

Folytatódnak az önkéntes találkozók
Október 12-én, szerdán délután hat órától Nagyváradon a rádió épületében,  majd október 14-én Nagykárolyban délután négy órától a Szent László közösségi házban találkozunk önkénteseinkkel.

Virrasztás a székesegyházban
A Boldogságos Szűz Mária fatimai jelenésének emlékére október 12-én, szerdán délután hat órakor szentségimádást, nyolc órakor szentmisét tartanak a nagyváradi római katolikus székesegyházban. Este kilenc órakor a Püspöki Palota kertjében az év utolsó gyertyás körmenetére kerül sor. A szentmise főcelebránsa és szónoka Bakos Gábor, nagyvárad-újvárosi segédlelkész.

Szentévi Zarándoklati Napja októberben
Az Irgalmasság Évében a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye zarándoklatra hívja a híveket a Székesegyházhoz, hogy a megnyitott Szent Kapun átlépve Isten irgalmasságára tekintsenek, és maguk is a megújulás útjára lépjenek. Ezért a szentév ideje alatt, minden hónap első csütörtökje Szentévi Zarándoklati Nap, amikor közös szentmisére várják a zarándokokat az egyházmegye főtemplomába. A Zarándoklati Napokon Nagyvárad többi templomában elmaradnak az esti szentmisék. Az összeállított programnak megfelelően   október 13-án, csütörtökön délután öt órakor kezdődő ünnepi szentmisére főleg Belényesből, Vaskohról, Vaskohsziklásról, Rézbányáról, Zsibóról és a Nagyvárad-Kapucinus plébániáról zarándokolnak a román ajkú hívek a székesegyházhoz. A szentmise főcelebránsa Böcskei László megyéspüspök, az ünnepi szónok pedig Jitaru Szél Antal belényesi plébános lesz.

Könyvbemutató a Püspöki Palotában
Október 14-én, pénteken délután négy órától mutatják be a Sokarcú irgalmasság című kötetet Nagyváradon, a Püspöki Palota dísztermében. Olyan világiak, papok és szerzetesek szólalnak meg ebben a könyvben, akik nemcsak beszélnek az irgalmasságról, a felebaráti szeretetről, a szolidaritásról, hanem élik is azt. Közreműködnek a kötet Nagyváradon élő szerzői: Benedek Ramóna hitoktató, Modi Blanka nővér, valamint Bereczki Silvia sa, a könyv szerkesztője, és Szőcs Csaba, a kolozsvári Verbum kiadó igazgatója. A rendezvényre minden érdeklődőt várnak.

VI. Mária Út Konferencia Csíksomlyón
A csíksomlyói Jakab Antal Házban október 14-16. között Csíksomlyó szakrális fejlesztése - Mária Út a keresztény értékek védelmében! címmel lesz megtartva a VI. Mária Út Konferencia. A konferencia részletes programja a www.mariaut.ro honlapon található.

Jubileumi ünnepség Temesváron
Október 16-án, vasárnap délelőtt tíz órakor hálaadó szentmisét mutatnak be a temesvári székesegyházban annak emlékére, hogy 300 évvel ezelőtt, 1716 októberében, Savoyai Jenő herceg felszabadította a várost a több mint 150 évig tartó török uralom alól és ezzel megkezdődhetett a katolikus hitélet újjászervezése az ősi csanádi egyházmegyében. A szentmisén részt vesz Böcskei László nagyváradi megyéspüspök is.

Mária Köszöntő Kovásznán
Októbertől hagyományteremtő szándékkal ünnepélyes Mária áhítatot tartanak Kovásznán minden hónap harmadik szombatján szentmisével, rózsafüzérrel és gyertyás körmenettel. Hívják és várják a háromszékieket az első alkalomra 2016. október 15-én, délután hat órakor a helyi plébániatemplomba.

A józanság ideje
A Gyulafehérvári Caritas Ki-Út konzultációs programja és a magyarországi Katolikus Alkoholistamentő Szolgálat négy napos lelkigyakorlatos programot szervez szenvedélybetegeknek és hozzátartozóiknak a Józanság ideje címmel.
A programnak a csíksomlyói Szent István Gyermekvédelmi Központ ad otthont (Szék útja 152. szám) október 27-30. között. Érdeklődni és jelentkezni lehet október 26-ig, déli 12 óráig, Lázár Andreánál, a 0732-830156-os telefonszámon, vagy az andrea.lazar@caritas-ab.ro e-mail címen.

Időjárás: Holnap sok lesz a felhő felettünk, és több helyen várható eső, záporeső. Helyenként élénk lökések kísérik a szelet. Kissé enyhébb lesz a hajnal, 4-8 fokig hűl le a levegő, délután pedig 6-13 fok közötti értékeket mérhetünk.

MRE - Hírszolgálat, 2016 október 10.


H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Gyergyóhodoson tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra, fejezzük ki íly módon is Krisztushoz való hűségünket és ragaszkodásunkat.

15 éves a Székelyföldi Házas Hétvége Tartomány
Fennállásának 15. évfordulóját ünnepli a Székelyföldi Házas Hétvége Tartomány október 14-16. között. A háromnapos eseményen előadást tart, többek között Bíró László püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferense is.
A program október 14-én, pénteken délután öt órakor kezdődik Székelyudvarhelyen, a Márton Áron Ifjúsági Házban (Iskola utca 2 szám).
A szervezők hívják a közösség tagjait, vegyenek részt ezen a találkozón, mert ez a hétvége a házaspárok, de egyben a közösség erősödését is fogja szolgálni, és így egyre közelebb kerülhetnek ahhoz, amit Isten elgondolt rólunk. Érdeklődni a 0742-067316-os telefonszámon vagy a balint.katalin@yahoo.com e-mail címen lehet.

Egymillió csillag a szegényekért
Már hagyományosnak számít, hogy a Caritas minden év októberében megszervezi az Egymillió csillag a szegényekért szolidaritási akciót, mécsesekkel világítanak meg egy-egy közteret, ahol minden egyes meggyújtott gyertya jelképes sorsvállalás a nélkülözőkkel. Lehetőség mindenki számára, hogy egy-egy gyertya meggyújtásával és pénzbeli adományával láthatóan is kifejezze: minden nehézség ellenére, fontos számukra a közösségük és a szegény emberek sorsa.
Együtt idén is segíthetünk, október 14-én, pénteken este hat és nyolc óra között a következő helyszínek egyikén:
Gyergyószentmiklóson a Művelődési Központ előtt; Székelyudvarhelyen a Dávid Ferenc téren (Bethlen negyedi park); Székelykeresztúron a központban; Sepsiszentgyörgyön a Szabadság téren; (este hét órai kezdettel); Berecken a központban; Marosvásárhelyen a Színház téren; Marosszentgyörgyön a Szent György téren; Szovátán a Petőfi Sándor parkban; Csíkkarcfalván a központban; Gyergyóremetén a Cseres Tibor téren; Gyergyóditróban a Jakab Antal téren; Gyergyóalfaluban a Millenium téren; Maroshévízen a Kultúrház előtt; Petrozsényben a színház melletti parkban.

VI. Mária Út Konferencia Csíksomlyón
A csíksomlyói Jakab Antal Házban október 14-16. között Csíksomlyó szakrális fejlesztése - Mária Út a keresztény értékek védelmében! címmel lesz megtartva a VI. Mária Út Konferencia. A konferencia részletes programja a www.mariaut.ro honlapon található.

Maros körzeti Ifi találkozó- Egységben Érte!
Maros körzeti ifjúsági csoportok találkozója lesz október 15-én, szombaton Marosvásárhely-Remeteszegen, a Szent Család-plébániatemplom közösségi termében. A szervezők várnak minden Maros körzetben élő, tanuló vagy csak arra járó fiatalt. A program délelőtt tíz órától délután hat óráig tart.
Érdeklődni a következő telefonszámokon lehet: 0742-999612 (Elekes Szabolcsnál), 0752-199441 (Simon-Kerekes Eszternél) és 0767-734240 (Szász Z. Zsoltnál).

Főegyházmegyei Biblianap Kézdivásárhelyen
A Katolikus Magyar Bibliatársulat Főegyházmegyei Biblianapot szervez október 15-én, szombaton Kézdivásárhelyen, a Vigadó Művelődési Házban. A Hogyan formál Isten bennünket? mottójú bibliásnap délelőtt tíz órakor Székely János, esztergom-budapesti segédpüspök előadásával kezdődik.
Részvételi díj: 15 lej.
Igény szerint autóbusz indul Marosvásárhelyről és Gyergyószentmiklósról. Érdeklődni a 0745-593.390-es (Benczédi Katalin) vagy a 0754-261897-es (Henn Árpád) telefonszámokon lehet. A Bibliatársulat vár minden érdeklődőt!

Őszi családpasztorációs papi találkozó
Őszi családpasztorációs papi találkozó lesz AMORIS LAETITIA: A CSALÁDPASZTORÁCIÓ MEGÚJÍTÁSA címmel október 17-én, hétfőn a Csíksomlyói Jakab Antal Tanulmányi Házban. A program reggel kilenc órakor kezdődik és délután fél öt órától szentmisével zárul, melyet Bíró László, a Magyar Katolikus Püspöki Kar családpasztorációért felelős püspöke mutat be a csíksomlyói kegytemplomban.

A józanság ideje
A Gyulafehérvári Caritas Ki-Út konzultációs programja és a magyarországi Katolikus Alkoholistamentő Szolgálat négy napos lelkigyakorlatos programot szervez szenvedélybetegeknek és hozzátartozóiknak a Józanság ideje címmel.
A programnak a csíksomlyói Szent István Gyermekvédelmi Központ ad otthont (Szék útja 152. szám) október 27-30. között. Érdeklődni és jelentkezni lehet október 26-ig, déli 12 óráig, Lázár Andreánál, a 0732-830156-os telefonszámon, vagy az andrea.lazar@caritas-ab.ro e-mail címen.

Időjárás: Ma még kezdetben sok lesz a napsütés, de napközben délnyugat felől egyre többfelé erősen megnövekszik a felhőzet, és késő délutántól délen, délnyugaton elered az eső. Nyugaton és délkeleten megerősődik a szél. A reggeli hűvös hajnal után, délután 12-16 fok közötti értékekre kell számítani.+ HŐMÉRS.

MRE - Hírszolgálat, 2016. október 10.

About the author

maradmin

Leave a Comment