2016. október 8. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Főegyházmegyei gyűjtés az atyhai plébániatemplom újjáépítésére
Jakubinyi György érsek október 9-re, azaz holnapra főegyházmegyei adománygyűjtést rendelt el az egyházmegyéhez tartozó összes templomban, amellyel a közelmúltban leégett atyhai plébániatemplom újjáépítését támogatják az adakozók. Az atyhai kis közösség tagjai zömében idősek, nyugdíjasok, akik önerejükből képtelenk elősegíteni a templom újjáépítését. Ezért az érsek arra buzdítja a híveket, hogy bizonyítsák együvétartozásukat, segíteni akaró szeretetüket adományaik felajánlásával.

Hármas ünnep Hegyköztótteleken
Október 9-én, holnap hármas ünnepet ül a hegyköztótteleki egyházközség: a templom felszentelésének évfordulóját, a templom felújításának befejezését és megáldását, illetve a bérmálás kiszolgáltatását. Az ünnepi szentmisét Böcskei László megyés püspök déli tizenkét órakor mutatja be. A bérmálkozó fiatalok felkészítését a helyi plébános, Kruzslitz Imre végezte. 

Búcsú Kányádban
Kányádban a 2009-ben felszentelt és Assisi Szent Ferenc patronátusa alatt álló kápolna búcsúját október 9-én, holnap tartják. A szentmise ünnepi szónoka Tamás Barna, ifjúsági lelkész, a székelyudvarhelyi Kis Szent Teréz egyházközség plébánosa lesz.

Orgonamegáldás és könyvbemutató Kilyénfalván
A kilyénfalvi plébániatemplomban holnap, a déli tizenkét órakor kezdődő szentmise keretében Tamás József püspök megáldja a Bors László, újtusnádi orgonaépítő által felújított orgonát. A szentmise után bemutatásra kerül a kolozsvári Verbum kiadó gondozásában megjelent Fejér Lajos, helyi plébános Az életével beszélő ember-Ivó testvér emlékezete című könyve. A kötetet Bőjte Csongor a Verbum Keresztény Kulturális Egyesület munkatársa ismerteti.

Pásztorbükki búcsú Csíkszentdomokoson
Csíkszentdomokos határában 417 évvel ezelőtt gyilkolták meg Báthory András bíborost, Erdély fejedelmét. Pásztorbükk vezeklő búcsújáróhellyé vált, az emlékhelyet kereszt jelöli, amelyet 1816-ban állítottak, és a 2012-ben újra felállított nyitott kápolna is várja a zarandokokat. Minden év október második vasárnapján megemlékező szentmisét tartanak. A történelmi jelentőségű emlékhelyen holnap déli egy órakor kezdődik az engesztelő szentmise.

Búcsú Túrterebesen
Holnap tartják a Szűz Mária Magyarok Nagyasszonya tiszteletére szentelt kápolna búcsúját Túrterebes-hegyen. Az ünnepi szentmise délután egy órakor kezdődik, Barta Barnabás, püspöki titkár szentbeszédével.

Bérmálás Éradonyban 
A nagyváradi egyházmegyében, október 9-én, holnap Éradonyban bérmál a főpásztor. A délután öt órakor kezdődő szentmisén 12 fiatal részesül a keresztény nagykorúság szentségében. A fiatalok felkészítését Mihály Balázs plébános végezte.

Váradszöllősi Zenei Estek
A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség és a Váradszőllősi Plébánia közös szervezésében holnap este hét órakor folytatódik a Váradszöllősi Zenei Estek című programsorozat. Az esemény meghívott előadója Kristófi János Zsigmond, nagyváradi orgonaművész, székesegyházi karnagy. A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Zarándoklat Fatimába
A jelenések centenáriuma alkalmából a nagyváradi székesegyház plébániája zarándoklatot hírdet Fatimába 2017. július 10-16 között. Egyébb információkért, valamint jelentkezésért hívják a 0259-420777-es telefonszámot.

Őszi családpasztorációs papi találkozó
Őszi családpasztorációs papi találkozó lesz AMORIS LAETITIA: A CSALÁDPASZTORÁCIÓ MEGÚJÍTÁSA címmel október 17-én, hétfőn a Csíksomlyói Jakab Antal Tanulmányi Házban. A program reggel kilenc órakor kezdődik és délután fél öt órától szentmisével zárul, melyet Bíró László, a Magyar Katolikus Püspöki Kar családpasztorációért felelős püspöke mutat be a csíksomlyói kegytemplomban.

Hétvégi szentmiseközvetítések a Mária Rádióban
Ma délután negyed hattól közvetítjük az Erdélyi Katolikus Karizmatikus találkozó záró szentmiséjét. Holnap délelőtt tizenegy órától hallhatják a szentmisét a hét plébániájáról, Miklósvárról.

Időjárás: Az ország nagy részén több órára kisüt a nap. A változó mennyiségű felhőzetből csapadék nem várható. A légmozgás nem lesz jelentős. Délután 9-14 fokra számíthatunk. 

MRE - Hírszolgálat, 2016. október 8.

About the author

maradmin

Leave a Comment