2016. szeptember 24. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E 

Szentírás vasárnapja
Holnap, szeptember 25-én Szentírás vasárnapja. Ezen a  napon a Gyulafehérvári Főegyházmegye templomaiban gyűjtés lesz a Szentírás üzenetének terjesztése céljából.
Nagyváradon a Barátok templomában holnap este hat órakor tartják a Bibliamarton, azaz a 7 napon -7 éjszakán át tartó folyamatos szentírásolvasás nyitó szentmiséjét, melyet rádiónk élő adásban közvetít. 

Gyalogos zarándoklat
A dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekei szeptember 25-én, vasárnap gyalogosan zarándokolnak el Déváról Vajdahunyadra, hogy a 600 éves várkápolnában imádkozzanak a békéért, a 75 éves papi jubileumát ünneplő Bíró János Antal atyáért és az új tanévért. Az indulás reggel 8 órakor lesz a dévai ferences templom elöl. 

Búcsú és templommegáldás Csernakeresztúron
Felújították a csernakeresztúri Szent Kereszt-plébániatemplomot építésének 100. évfordulója alkalmából. Holnap a déli tizenkét órakor kezdődő búcsús szentmise keretében Jakubinyi György érsek fogja megáldani a megújult templomot.

Medjugorje-i imaest
Csíkszeredában, a Segítő Mária Gimnázium bentlakásának dísztermében, szeptember 26-án, hétfőn délután öt órától medjugorje-i imaestet tartanak. Az imaprogram rózsafüzérrel kezdődik, majd szentmisével folytatódik és szentségimádással zárul. 

40 nap az életért Kolozsváron
Szeptember 28.-tól a 40 nap az életért kampány ismét meg akarja mozgatni Kolozsvár lakóit. A szülészeti klinika előtt napi 12 órás csendes jelenlétre hívják mindazokat, akik tenni akarnak az abortusz megakadályozásáért a kincses városban. Reggel hét és este hét óra között 40 napon keresztül, hosszab-rövidebb időre csatlakozhatnak és kampányolhatnak elsősorban a klinika előtt – vagy lehetőség szerint otthonaikban - imádsággal és böjttel az élet védelméért.

Székesegyházi búcsú és Márton Áron ünnepség Gyulafehérváron
Szeptember 29-én, Szent Mihály főangyal ünnepén, délelőtt tizenegy órától kezdődik Gyulafehérváron a búcsús szentmise, melynek főcelebránsa Miguel Maury Buendía érsek, romániai apostoli nuncius. Közvetlenül a szentmise után lesz annak a kőszarkofágnak a megáldása, amelybe Áron püspök földi maradványai kerültek áthelyezésre a székesegyház kriptájából.
Az ünnepi előkészület jegyében Jakubinyi György érsek imakilencedet hirdetett a főegyházmegyében. Az imakilenced szeptember 20-án kezdődött és szeptember 28-ig tart. A Mária Rádióban a déli imádságot követően végezzük a kilencedet, számítva mindazokra, akiknek nincs lehetőségük az egyházközségük templomában bekapcsolódni az imádságba.
Mindazok, akik szeptember 29-én nem tudnak elzarándokolni Gyulafehérvárra a búcsú ünnepére, a szentmisébe bekapcsolódhatnak rádiónkon, a Duna Televízión, illetve a Seminarium Incarnatae Sapientiae YouTube csatornáján keresztül. 

25 éve Székelyudvarhelyen a Mallersdorfi Ferences Nővérek
A Mallersdorfi Ferences Nővérek idén ünneplik közösségi életük újraindulásának 25 éves jubileumát Székelyudvarhelyen. Ez alkalomból hálaadó szentségimádás lesz a ferences templomban szeptember 29-én, csütörtökön, este nyolc órától éjfélig, majd ezt követően szentmise. Szeretettel várnak mindenkit, hogy együtt adjanak hálát Istennek életükért, hivatásukért és a szolgálat kegyelmeiért.

Pál Feri atya Szatmárnémetiben
A magánytól az összetartozásig címmel szeptember 29-én este hét órától Pál Feri atya tart előadást Szatmárnémetiben, a Szakszervezetek Művelődési házában. Az atya ezúttal legújabb könyvéhez kapcsolódó előadását hozza el. „Érdemes végre leszámolni azzal az illúzióval, hogy egy párkapcsolat akkor jó, akkor az igazi, ha nem kell érte semmit tenni, mert magától működik. Ebbe az illúzióba rengeteg kapcsolat belebukott már, magától ugyanis nem működik semmi, még a testünk sem.”- vallja Pál Feri atya. Az előadás végén kedvezményes könyvvására is sor kerül. Jegyek 25 lejért már megvásárolhatóak a helyszínen.

Zarándoklat Rómába
Október 24-30. között zarándoklatot szerveznek Székelyudvarhelyről Rómába, érintve Assisi és Pádua városat. A zarándokút 460 euróba kerül, magába foglalva az utazást, a szállást és napi két étkezést. Jelentkezni lehet Hadnagy Katalinnál a 0754-910105 és Máyai Erzsébetnél a 0740-617687 telefonszámon.

Időjárás: Holnap változóan felhős-napos időre számíthatunk, helyenként csapadék is várható. Keleten megélénkül a szél. A csípős hajnal után délutánra 12 és 20 fok közé melegszik a levegő.

MRE - Hírszolgálat, 2016. szeptember 24.

About the author

maradmin

Leave a Comment