2017. április 22. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a holnapi nap folyamán Csíkszentléleken tartják az örökös szentségimádási napot. Húsvét vasárnapjától pünkösdvasárnapig tartó ötven napot ujjongó örömmel üljük meg: egyetlen ünnepnapként. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, imádatunkat.

Bérmálás Nyárádremetén és Vármezőn
Elkezdődtek a bérmálások a gyulafehérvári egyházmegyében. Holnap délelőtt tíz órakor a nyárádremetei plébániatemplomban 82, délután öt órakor pedig a vármezői templomban 15 fiatal részesül a bérmálás szentségében Jakubinyi György érsek kézfeltétele által.

Aranymisék Székelyudvarhelyen és Nagyenyeden
Holnap, április 23-án, Székelyudvrahelyen, a Kis Szent Teréz-plébániatemplomban a fél tizenkettőkor kezdődő nagymise keretében ünnepli pappá szentelésének ötvenedik évfordulóját Hajdó Vilmos szentszéki tanácsos, c. esperes, nyugalmazott plébános.
Ugyancsak Húsvét 2. vasárnapján a nagyenyedi Árpád-házi Szent Erzsébet plébániatemplomban déli tizenkét órától Szabó Dénes esperes, plébános hálaadó szentmisét mutat be pappászentelésének ötvenedik évfordulóján. A jubilánsokat Isten Szolgája Márton Áron püspök szentelte pappá 1967. április 2-án a gyulafehérvári székesegyházban.

Szerzetesi fogadalomtétel Temesváron
Április 23-án, fehérvasárnap, a délelőtt tizenegy órakor kezdődő ünnepi szentmise keretében Miklós Renáta nővér ünnepélyes örök fogadalmat tesz a Miasszonyunkról nevezett Iskolanővérek Kongregációjában. Az ünnepi szentmisére és fogadalomtételre a szerzetesrend temesvár-józsefvárosi templomában kerül sor. A liturgiát Roos Márton megyés püspök mutatja be.

Búcsú Csíkszentgyörgyön
A csíkszentgyörgyi templomban holnap déli fél egy órakor ünneplik az egyházközség védőszentjét. A szentbeszédet Ilyés Zsolt, csíkszentkirályi plébános mondja.

Isteni irgalmasság búcsúk
Húsvét második vasárnapja az Isteni Irgalmasság vasárnapja. A Gyulafehérvári Főegyházmegyében, Erzsébetbányán, az Isteni Irgalmasság titulusú plébániatemplom búcsúünnepe holnap délben fél egy órakor kezdődik. A szentmise szónoka Fekete József nyugalmazott plébános. 
A vágási egyházközség filiájában található alsódobói Isteni Irgalmasság kápolnában a búcsús szentmisét holnap délután négy órától tartják. Ünnepi szónok Kovács Csaba Antal ferences atya Székelyudvarhelyről. 
A Szatmári Egyházmegyében, a szatmárihegyi templom búcsúját holnap déli tizenkét órakor ünneplik – tudtuk meg a romkat.ro honlapjáról.

A nagyvárad-újvárosi templom főoltárképének megáldása
Holnap délután öt órakor Böcskei László megyés püspök szentmisét mutat be a nagyvárad-újvárosi plébániatemplomban, melynek keretében megáldja a templom Szent László királyt ábrázoló, felújított főoltárképét. A szentmise végén a piliscsabai Boldog Özséb Színtársulat bemutatja a „Virág ország gyökerén” című Szent László-életrajzot.

Hétvégi szentmise közvetítések
Holnap két szentmisét közvetítünk: délelőtt negyed tizenkettőtől Óradnáról, délután hat órától pedig Nagyváradról, a Székesegyházból.

Időjárás: Továbbra is marad az évszakhoz képest hideg idő, többfelé hajnali fagyokkal, ám tovabbi havazás már nem várható. A hajnali hőmérsékletek -3 és 4, a délutáni maximumok pedig 4 és 10 fok között alakulnak a hétvégén. Jövő hét elején újabb hidegfont hoz majd ismét csapadékot. A mostani előrejelzés szerint, az igazi tavasz visszatérésére még néhány napot várni kell! 

MRE – Hírszolgálat, 2017. április 22.

About the author

maradmin

Leave a Comment