2017. április 25. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a csíktaplocai plébániatemplomban tartják az örökös szentségimádási napot. Húsvét vasárnapjától pünkösdvasárnapig tartó ötven napot ujjongó örömmel üljük meg: egyetlen ünnepnapként. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, fejezzük ki örömünket, imádatunkat és hálánkat.

Fatimai lelkigyakorlat Marosvásárhelyen
Ma egy három napos lelkigyakorlat kezdődik a marosvásárhelyi Szent Kozma és Damján templomban a Tudor negyedben, a Mária Iskola Lelki Család szervezésében. A program mindhárom nap délután öt órakor kezdődik imaórával, szentmisével és katekézissel. A fatimai üzenetek fontosságáról elmélkednek, mivel az idén a jelenések 100 éves évfordulója van. A lelkigyakorlatot: Hajlák Attila-István kérdivásárhelyi segédlelkész vezeti.

Alapkőletétel
Április 26-án, a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete meghív minden érdeklődőt az Összefogás Háza a Fogyatékkal élőkért Központ alapkőletételére. Az esemény holnap délelőtt tizenegy órakor a Böjte Csaba OFM által bemutatott hálaadó szentmisével kezdődik a csíksomlyói kegytemplomban, majd a NEN ADOM FEL együttes jótékonysági előadása következik. Délután egy órakor a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetének területén, (Csíkszereda, Hunyadi János utca, a tűzoltóság mellett) kerül sor a központ alapkőletételére.
 
Szent László regionális találkozó Almásfegyverneken
Április 27-én, csütörtökön Almásfegyverneken tartják a második Szent László regionális találkozót, amit a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség kezdeményezett az alapító király szentté avatásának 825. évfordulóján meghirdetett Szent László Évben. Fél hat órakor a helyi plébániatemplomban találkoznak a Biharról, Hegyköztóttelekről, Hegyközcsatárból, Micskéről, Szentjobbról, Berettyószéplakról, Szalárdról és Élesdről érkező zarándokok. A nagyváradiak Böcskei László megyés püspök vezetésével erre az alkalomra, illetve majd a többi regionális találkozóra is magukkal viszik a Szent László király koponyaereklyéjét tartalmazó „kapszulát”. A szent király életpéldáját kiemelve tanúságtételeket, tapasztalatokat osztanak meg egymással a zarándokok és konkrét irányvonalakat fogalmaznak meg a mai keresztény ember, illetve a plébániaközösségek életében. A találkozót este fél hét órakor egy Szent László király tiszteletére bemutatott szentmise zárja le, melynek főcelebránsa a megyés püspök, szónoka pedig Kurila Gábor szentjobbi plébános lesz. Az eseményt rádiónk élő adásban közvetíti!

Országos találkozó Szatmárnémetiben
Szatmárnémetiben tartja országos találkozóját a Bonus Pastor Alapítvány és az Új Remény Egyesület  április 28–30. között. Helyszín: Szatmárnémeti, Jean Calvin utca 2. szám, Református Gimnázium díszterme. Jelentkezni a 0265 254 460-as telefonszámon lehet. Bővebben az eseményről a bonuspastor.ro honlapon olvashatnak.

VII. Egyetemista kórustalálkozó Kolozsváron
A VII. Kolozsvári Magyar Egyetemista Kórustalálkozó április 26-án lesz a karnagyok és a Kolozsvári Magyar Diákszövetség szervezésében. Szerdán este hét órakor a kolozsvári Szent Mihály-plébániatemplomban fellép a Melodeus kórus, a Visszhang kórus, a Protestáns Teológiai Intézet vegyeskara és Alumni férfikara, az UniCante egyetemi kórus, valamint a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem Református Tanárképző Karának kamarakórusa.

Előadás Csíkszeredában!
A csíkszeredai Millenniumi-templom alagsorában április 29-én, szombaton este nyolc órától Ahogyan a nők felismerik a feltámadottat – Spiritualitásunk női arca címmel tart előadást Farmati Anna szociális testvér, Kolozsvárról. Az eseményre várnak minden érdeklődőt. Bővebb információt a szervező Reménység-csoportnál találhatnak a 0746-138763 telefonszámon, Nagy Enikő Zelma szociális testvérnél.

Kármelhegyi Boldogasszony és Skapulárés Imacsoportok Találkozója Csíksomlyón
Április 29-én, szombaton a csíksomlyói kegytemplomban találkoznak a Kármelhegyi Boldogasszony és Skapulárés Imacsoportok. A program délelőtt tíz órakor közös imádsággal kezdődik, majd fél tizenegy órától szentmisét mutatnak be, melyet katekézis követ. Kézdivásárhelyről autóbusz indul reggel nyolc órakor. Iratkozni lehet a kézdivásárhelyi Boldog Özséb plébánián.

Főpásztori látogatás Biharsályiban
Április 30-án, vasárnap Böcskei László megyés püspök a biharsályi egyházközségben tesz főpásztori látogatást és délután két órakor szentmisét mutat be a helyi plébániatemplomban.

Időjárás: Mától megerősödik a déli, délnyugati szél, mellyel együtt meleg levegő érkezik térségünkbe. Így többfelé mérhetünk 20 fok körüli maximumokat. Hajnalban csupán az erdélyi medence térségében számíthatunk gyenge fagyra. Helyenként alakulhatnak ki záporok, egy-egy zivatar.

MRE – Hírszolgálat, 2017. április 25.

About the author

maradmin

Leave a Comment