2017. április 29. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében holnap a csíkszentmiklósi plébániatemplomban tartják az örökös szentségimádási napot. A húsvéti időszakban is örömmel járuljunk a kenyér színe alatt rejtőző feltámadt Krisztus elé, megköszönve a megváltás ajándékát, dicsőítve és imádva Őt a legméltóságosabb Oltáriszentségben.

Bérmálás a Gyulafehérvári Főegyházmegyében
Holnap délelőtt tíz órakor a nyárádszeredai plébániatemplomban 20 fiatal részesül a bérmálás szentségében Jakubinyi György érsek kézfeltétele által. A főpásztor délután látogatást tesz az egyházközség filiáiban.
Május 1-jén, hétfőn délelőtt tíz órakor a nyárádköszvényesi plébániatemplomban 25, délután öt órakor pedig a mikházi templomban 16 fiatal részesül a bérmálás szentségében szintén Jakubinyi György érsek kézfeltétele által.

Búcsú Sepsiszentgyörgyön
A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-plébániatemplomban holnap délelőtt fél tizenegy órától tartják a Szent György búcsút, szónoka Bartos Károly kézdisárfalvi plébános. A szentmise keretében megáldják Hervai Katalin képzőművész-tanár új, Márton Áron püspökről a templom számára készített grafikáját.

Lelkinap fiúkat nevelő édesanyák számára
„Mutasd meg a fiúnak, melyik úton járjon, s akkor sem hagyja el, amikor idősebb lesz.”(Péld.22,6) – ezzel a mottóval rendeznek lelkinapot fiús anyukák számára május 6-án, Sepsiszentgyörgyön, a Szent József plébánián.
Sok édesanya számára a fiúk nevelése rendkívüli kihívást jelent, ezért szeretnék segíteni a résztvevő édesanyákat abban, hogyan viszonyuljanak fiaikhoz az egyes életszakaszokban, hogyan biztosítsák az egészséges kötődést, illetve hogyan segítsék az egészséges leválást a férfias érettség elérése érdekében, valamint miként igazgassák lépteiket a hit útján.
A program szombaton reggel kilenc órakor kezdődik, lesz előadás, tanúságtételek, majd délután hat órakor szentmisével zárul. Bejelentkezni a Gyulafehérvári Családpasztorációs Központ honlapján, a www.csalad.ro főoldalán megjelenő felhívásra lépve, vagy az eseménynaptárban a május 6-i eseménynél lehet. Szükség esetén információ a kertesz.maria@csalad.ro e-mail címen, vagy a 0743-152008-as telefonszámon kapható.

Hétvégi szentmise közvetítések
Holnap két szentmisét közvetítünk: délelőtt tíz órától Margittáról, délután hat órától pedig Sepsiszentgyörgyről.

Időjárás: A meteorológusok arra figyelmeztetnek, hogy holnap délután hat óráig lesznek időszakok, amikor heves esőzésekre kell számítani, villámlani fog, megerősödik a szél, helyenként szélvihar is kialakulhat, elszórtan pedig jégeső várható. Ezekre az időjárási jelenségekre inkább domb- és hegyvidéken kell számítani.
A lehulló csapadékmennyiség helyenként eléri a 20-25 liter/négyzetmétert, elszórtan – főként a Déli- és Keleti-Kárpátokban – pedig a 35-40 liter/négyzetmétert is. Hűvös reggelre ébredünk, napközben is csupán 11-17 fokot mérhetünk. 

MRE - Hírszolgálat, 2017. áprils 29.

About the author

maradmin

Leave a Comment