2017. április 7. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Sepsibükszádon tartják az örökös szentségimádási napot. Nagyböjt folyamán járuljunk gyakrabban az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, engeszteljük Őt bűneinkért és engedjük, hogy jelenléte formáljon, alakítson bennünket.

Elsőpénteki keresztút a Székely Kálvárián
Ma délután öt órától keresztúti ájtatosságot tartanak a szejkefürdői Ugron-kápolna felé vezető Székely Kálvárián. Várják a székelyudvarhelyieket és környékbelieket, akik családjainkért felajánlanak egy keresztútjárásnyi időt és imát. Időjárástól függetlenül minden alkalommal megtartják a szabadtéri ájtatosságot – ajánlatos ennek megfelelő lábbelit és öltözéket viselni.

Nagyböjti triduum Csíkszentkirályon
Tamás József püspök tartja a csíkszentkirályi egyházközségben a nagyböjti triduumot április 7-9. között. A lelkigyakorlatos szentmisék mindhárom nap délután hat órakor kezdődnek.

Ifjúsági keresztút Kolozsváron
A kolozsvári Katolikus Egyetemi lelkészség és a Római Katolikus Teológia kar közös szervezésében az utolsó ifjúsági keresztútra várják a fiatalokat ma este hat órai kezdettel a Római Katolikus Teológia Kar kápolnájába a Szentegyház utca 5 szám alá. A keresztutat boldog emlékű Márton Áron püspökünk szavaival, gondolataival szeretnék ünnepélyessé tenni. Várnak mindenkit, aki szeretne bekapcsolódni az imába.

Virrasztás Sepsiszentgyörgyön
A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király plébániatemplomban ma este tíz órától virrasztás van, mely a reggel fél hét órakor kezdődő szentmisével ér véget. Jövő héten, nagypénteken is szerveznek virrasztást. Hívnak mindenkit, hogy minél többen kapcsolódjanak be a közös imába. Mindkét virrasztást rádiónk élő adásban közvetíti.

Fáklyás, gyertyás keresztút a családokkal
A nagybányai Krisztus Király Plébánia fáklyás, gyertyás keresztútra hívja a családokat április 8-án, holnap a Kereszthegyre. Az indulás este fél nyolc órakor lesz a plébániáról.

Szabadtéri passiójátékok Virágvasárnap
Április 9-én, Virágvasárnap a szentegyházi Szent Gellért Alapítvány keretében működő Szent Imre Társulat  szabadtéri passiót játszik. A negyven perces misztériumjáték zenére és pantomimre épülő produkció, mely a megváltás történetét mutatja be Jézus szenvedésétől a Szentlélek eljöveteléig. A csíkcsicsói templomkertben vasárnap reggel 9 órakor, a csíkmadéfalvi templomkertben vasárnap délben 12 órakor mutatják be.
Marosvásárhelyen a Szent Imre kollégium diákjai és a városban tanuló középiskolások, egyetemisták mutatják be a Jézus Krisztus szenvedéstörténetét megjelenítő misztériumjátékot. Várják mindazokat, akik velük együtt elkísérnék a Megváltót szenvedésének útján, a marosvásárhelyi Nemzeti Színház jobb oldalán lévő szabadtéri színpadon, vasárnap délután 5 órára.
Kolozsváron, a ferences templom előtti Karolina téren, a déli 12 órakor bemutatott szentmise után elevenítik meg Jézus Krisztus szenvedéstörténetét a fiatalok.

Nagyböjti hangverseny Zetelakán
„Klasszikus zenét Hargita megyének” mottóval nagyböjti hangversenyt szerveznek a zetelaki római katolikus templomban április 9-én, vasárnap délelőtt tizenegy órától. Műsoron Joseph Haydn „A Megváltó utolsó hét szava a keresztfán” című műve. Közreműködik a Székelyföldi Filharmónia vonószenekara. Vezényel Dénes-Worowski Marcell.

Lelkigyakorlat Tusnádfürdőn
A tusnádfürdői plébániatemplomban április 9-én, Virágvasárnap kezdődik a nagyböjti lelkigyakorlat, majd folytatódik nagyhétfőn és nagykedden. Az este hat órakor kezdődő szentmiséket Becze Lóránt székelykáli plébános tartja.

Nagyböjti imaórák Szatmárnémetiben
Végéhez érkeztek a nagyböjti vasárnap-esti imaórák a szatmárnémeti katolikus ifjúság szervezésében. Az ifjúsági imaórákat keresztúti ájtatossággal zárják a Kálvária templom udvarán, április 9-én, vasárnap este nyolc órától. Korosztálytól függetlenül várnak mindenkit Jézus szenvedés útjának a közös elmélkedésre.

Triduum Fenyéden
A fenyédi plébániatemplomban nagyböjti triduum lesz április 10-12. között. Az este hét órakor kezdődő szentmiséket Csíki Szabolcs medgyesi segédlelkész tartja.

Időjárás: Ma országszerte kialakulhat gyenge eső, de nem kell jelentős mennyiségű csapadékra számítani. Továbbra is szeles marad az idő. Az erdélyi medence térségében gyenge fagyra is számíthatunk. Napközben 6 és 13 fok között alakul a levegő hőmérséklete.

MRE – Hírszolgálat, 2017. április 7.

About the author

maradmin

Leave a Comment