2017. augusztus 11. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében holnap a kotormányi templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, imádjuk Őt és engedjük, hogy jelenléte betöltse szívünket, egész lényünket.

Nagyboldogasszony-napi búcsúk a hétvégén
A gyulafehérvári főegyházmegyében a gyergyótölgyesi templomban az ünnepi szentmise augusztus 12-én, holnap délelőtt tizenegy órakor kezdődik. A búcsú napján tartják a Tölgyesről elszármazottak találkozóját is.
A kézdisárfalvi-szászfalusi Nagyboldogasszony templom búcsúünnepét augusztus 13-án, vasárnap déli tizenkét órától ünneplik. A hálaadó szentmise keretében Jakubinyi György érsek megáldja a belül felújított templomot.
Marosszentkirályon szintén augusztus 13-án, vasárnap déli tizenkét órakor lesz a búcsús ünnepi szentmise.
A nagyváradi egyházmegyében Sülelmeden holnap déli egy órakor, illetve Zsibón a délután öt órakor kezdődő búcsús szentmisék főcelebránsa és szónoka egyaránt Májernyik Mihály margittai plébános lesz.
Vasárnap, augusztus 13-án, déli tizenkét órakor ünnepli a margittai egyházközség a helyi Nagyboldogasszony búcsút. A szentmise főcelebránsa és szónoka Fügedy Antal Levente mezőbikácsi ezüstmisés plébános.
Tenkegörbeden szintén vasárnap déli tizenkét órakor kezdődik a búcsús szentmise, főcelebránsa és szónoka Lőrincz Ottó nagyszalontai plébános.
Feketeerdőn vasárnap délelőtt tizenegy órakor a magyar nyelvű szentmise szónoka Schall Tamás veszprémi plébános, az egy órakor kezdődő szlovák nyelvű szentmise szónoka pedig Mlinárcsik János, a nagyváradi Vártemplom plébánosa.

Kápolnamegáldás Ojtozban
Kézdimartonos filiájában, Ojtozban felújították a Szent Fábián és Sebestyén vértanúk tiszteletére épült kápolnát. Augusztus 13-án, vasárnap a délelőtt fél tíz órakor kezdődő hálaadó szentmise keretében Tamás József püspök megáldja a kívül-belül felújított istenházát.

Koncert a székesegyházban
A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség szervezésében és a Szent Cecília Kórusa közreműködésével augusztus 13-án, vasárnap este hét órakor „Ave Maria“ címmel koncert lesz a székesegyházban. A belépés díjtalan. Minden zenekedvelőt várnak.

Zarándoklat Budapestre
Az Erdélyi Mária Rádió háromnapos zarándoklatot szervez Budapestre, az augusztus 20-i ünnepségekre. Az eseményre két autóbusz indul: egyik Csíksomlyóról, a másik Nagyváradról. Jelentkezni Szász Nóránál lehetséges a 0744-472.178-as telefonszámon, illetve Mitra Líviánál, a 0743-782461-es telefonszámon.

Hétvégi szentmiseközvetítések
Holnap reggel nyolc órától Biharpüspökiből hallhatják a szentmisét, majd ugyanonnan vasárnap déli tizenkét órától búcsúmisét közvetítünk.

MRE - Hírszolgálat, 2017. augusztus 11.


H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a csutakfalvi templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, imádjuk Őt és engedjük, hogy jelenléte betöltse szívünket, egész lényünket.

Szent Lőrinc-napi búcsúk
A Csíktaplocához tartozó csibai Szent Lőrinc-kápolna búcsúját augusztus 12-én, szombaton délelőtt tizenegy órától ünneplik. A szentmisén Urbán Erik OFM, a csíksomlyói
kegytemplom igazgatója prédikál.
A Nagyváradi Egyházmegyében Biharpüspökiben augusztus 13-án, vasárnap déli tizenkét órakor tartják a Szent Lőrinc búcsút. Az ünnepi szónok Fodor József, általános helynök. A szentmisét rádiónk élő adásban közvetíti.

Lelkinap a Szűzanyával
A Mária Iskola Lelki Család, a Rózsafüzér Társulatok, máriás lelkületű csoportok és lelkiségek XII. találkozóját holnap augusztus 12-én tartják Székelyszálláson, a fatimai Szűzanya köszöntése alkalmából. A program reggel kilenc órakor a rózsafüzér elimádkozásával kezdődik, majd több elmélkedés következik, a Szűzanya fájdalmas, valamit örömútjának az imádkozása. A lelkinap az este hét órakor kezdődő szentmisével zárul. Az elmélkedéseket Hajlák Attila-István, kézdivásárhelyi segédlelkész tartja. Mindenkit várnak az imanapra.

Búcsú Érsemjénben
Augusztus 13-án, vasárnap ünneplik az érsemjéni Szent Zsuzsanna és Szent Tibor tiszteletére szentelt templom búcsúját. Az ünnepi szentmisét déli tizenkét órakor Böjte Csaba, ferences atya mutatja be.

Orgona-szaxofon koncert Kolozsváron
A kolozsvári magyar napok keretében augusztus 13-án vasárnap orgona-szaxofon koncertre kerül sor a kolozsvári Szent Mihály templomban este 7 órai kezdettel. Előadók Réman Zoltán szaxofonon és Potyó István orgonán. A belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várnak.

Nagyboldogasszony búcsú Szentdemeteren
Hétfőn, augusztus 14-én, az előesti szentmise este 8 órakor fog kezdődni a Lourdes-i oltárnál. A szentmisét gyertyás körmenet követi. A szentmise szónoka Főtisztelendő Sebestyén Péter, a marosvásárhelyi Szent Imre plébánia plébánosa lesz. Nagyboldogasszony ünnepén, augusztus 15-én az ünnepi szentmise délután 1 órakor fog kezdődni ugyancsak a Lourdes-i oltárnál. A szentmise szónoka Főtisztelendő Jakab Gábor, a kolozsvári Jézus Szent Szíve plébánia plébánosa lesz.

Gyerekek evangelizációs hete Sepsiszentgyörgyön
A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király plébánián augusztus 14-20. között evangelizációs hetet tartanak a gyerekek számára. A templomkertben felállított sátrakban pedagógusok vezetésével, önkéntesek felügyelete alatt zajlanak a foglalkozások naponta délelőtt tíz órától délután négy óráig. Szombaton reggel kilenc órakor Gelencére zarándokolnak. Az egyhetes rendezvény augusztus 20-án, vasárnap délelőtt fél tizenegy órakor a hálaadó szentmisével zárul.

Ünnepel az Élet a Lélekben imacsoport
A sepsiszentgyörgyi Élet a Lélekben imacsoport augusztus 16-án ünnepli fennállásának 23-ik évét. Az évforduló alkalmából találkozót tartanak a Krisztus Király plébániatemplomban, melynek keretében délután öt órától szentségimádás, hat órától szentmise, utána pedig tanúságtételek lesznek. Az ünnepi szentmise szónoka  Dávid György helyi plébános lesz. Várnak mindenkit a közös ünneplésre!

Zarándoklat a Szűzanya jelenéseinek helyszínére
A Szatmári Római Katolikus Püspökség zarándoklatot szervez szeptember 26. és október 8. között. Az utazás során több híres zarándokhelyet keresnek majd fel, mint pl. Lourdes, Santiago de Compostella, Fatima és egyebek. Jelentkezni a Püspökségen lehetséges Mekker Enikőnél. Egyébb információkat a 0261-714955-ös vagy a 0744-483444-es telefonszámokon kaphatnak. A zarándokút részletes leírását megtalálhatják a szatmariegyhazmegye.ro oldalon is, a zarándoklatok link alatt.

Megemlékezés és konferencia Márton Áron püspökről
A Márton Áron Múzeum és a Márton Áron Egyesület Csíkszentdomokosért szervezésében hatodik alkalommal kerül sor konferenciára a nagy püspök szülőfalujában augusztus 26-án. A megemlékezés délelőtt tíz órakor kezdődik, a Jakubinyi György gyulafehérvári érsek főcelebrálásával bemutatott szentmisével. Az emlékezés a művelődési ház nagytermében folytatódik, ahol több előadás is lesz a délelőtt folyamán. Az eéőadások végén Kovács Gergely posztulátor ismerteti Márton Áron püspök szentté avatási ügyének legújabb fejleményeit. A megemlékezést Zágoni Balázs dokumentumfilmjének megtekintése zárja. Bővebb információ és bejelentkezés Bőjte Csongornál a 0746-721.691-es telefonszámon vagy a bojtecsongor@gmail.com e-mail címen.  Részletek a mai déli magazinban.

1Úton nemzetközi zarándoknap a Mária-úton
Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre az 1úton Nemzetközi Zarándoknap augusztus 26-án a Mária Út teljes szakaszán. A zarándoklat, amely Mariazelltől Csíksomlyóig halad kisebb szakaszokra lebontva, ökumenikus jellegű. Bővebb információk az 1uton.mariaut.hu címen találhatók.

Időjárás: Ma egy újabb hidegfront hatására a délutáni óráktól ismét záporok, zivatarok alakulhatnak ki, melyek között egy-egy heves zivatar is előfordulhat. A középső tájakon élénk, máshol gyenge, mérsékelt lesz a délkeleti szél. 30-37 fok között alakulnak a maximumok.

MRE - Hírszolgálat, 2017. augusztus 11.

About the author

maradmin

Leave a Comment