2017. augusztus 3. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai napon Sepsiszentgyörgyön, a Szent Gellért plébániatemplomban tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra, fejezzük ki ily módon is Krisztushoz való hűségünket és ragaszkodásunkat.

Elsőcsütörtöki szentségimádások
A Mária Rádió nagyváradi stúdiójának kápolnájában minden hónap első csütörtökén csendes szentségimádást tartunk. Reggel fél kilenctől szentmise lesz, majd kilenctől délután háromig várjuk az engesztelni vágyókat.
Szentségimádás lesz ma az alsódobói Isteni Irgalmasság kápolnában is. Délután három órakor elimádkozzák az isteni irgalmasság rózsafüzért, majd a többi rózsafüzéreket. Este hat órakor szentmisét mutatnak be, amely szentségi áldással fejeződik be. Az imaalkalom alatt gyónási lehetőség lesz.

Kiállítás Szatmárnémetiben
33. Spirituális útvonal címmel kiállítás nyílik a szatmárnémeti Művészeti Múzeumban ma délután öt órától. A tárlat Sabău-Trifu Cristina alkotásait mutatja be. A művésznő 1985-ben végezte a kolozsvári Ion Andreescu Képzőművészeti Intézet textil szakát, de elsősorban festőnek vallja magát, többek között Miklóssy Gábor tanítványa volt. Három évtizede folyamatosan foglalkozik egyházművészettel. Számos munkája található szerte az ország római katolikus és görögkatolikus templomaiban, kápolnáiban, készített papi ruhákat, szentélyek berendezési terveit és dolgozott Szatmárnémeti több görögkatolikus temploma számára.
Az ünnepélyes megnyitón Kincses Márk bariton és Balaskó Balázs zongorista közreműködnek. Minden érdeklődőt várnak.

Rádiós önkéntes-találkozók
Augusztus 5-én, szombaton délelőtt tíz órától Gyergyószentmiklóson, a Szent Miklós plébánián, majd délután négy órától Csíksomlyón, a régi nyomda épületébe várjuk önkénteseinket és minden érdeklődőt.
Augusztus 6-án, vasárnap promóciós munkatársunk, Szilágyi László Kőhalomra látogat, ahol a fél tizenegy órától kezdődő szentmise végén beszél a Mária Rádióról, majd Homoróddarócon a déli egy órás szentmise előtt. Ugyancsak vasárnap délután három órától Sepsiszentgyörgyön lesz önkéntes-találkozó a Krisztus Király templom hittantermében.
Augusztus 7-én, hétfőn két találkozó is lesz: Kézdivásárhelyen délelőtt tíz órától a Boldog Özséb templom hittantermében, majd délután három órától Székelyudvarhelyen, a Szent Pió lelkigyakorlatos házban.
Augusztus 8-án, kedden délelőtt tizenegy órára várjuk az önkénteseket Marosvásárhelyen, a Deus Providevit házban.
A további találkozókról hírműsorainkban tájékoztatjuk hallgatóinkat.

Gyógynövény tanfolyam Udvarhelyszéken
50 órás gyógynövény-ismereti és felhasználási tanfolyamot szervez az Életminőségért Alapítvány Udvarhelyszéken, augusztus és október közötti periódusban. Az első találkozás Székelyudvarhelyen lesz, augusztus 12-én, szombaton, 9-17 óra között a Bethlen Gábor 73 szám alatt. Jelentkezési határidő: augusztus 8. Mivel a helyek száma korlátozott, ezért kérik, hogy a jelentkezéshez egy rövid motivációs levelet csatoljanak, amelyben megindokolják, hogy miért szeretnének részt venni a tanfolyamon. Ez alapján dől el, hogy ki vehet részt az ingyenes képzésen. Érdeklődni és jelentkezni Pakot Mónikánál lehet a 0745-570.005-ös telefonszámon.

Lelkinap a Szűzanyával
A Mária Iskola Lelki Család, a Rózsafüzér Társulatok, máriás lelkületű csoportok és lelkiségek XII. találkozóját augusztus 12-én tartják Székelyszálláson, a fatimai Szűzanya köszöntése alkalmából. A program reggel kilenc órakor a rózsafüzér elimádkozásával kezdődik, majd több elmélkedés következik, a Szűzanya fájdalmas, valamit örömútjának az imádkozása. A lelkinap az este hét órakor kezdődő szentmisével zárul. Az elmélkedéseket Hajlák Attila-István, kézdivásárhleyi segédlelkész tartja. Mindenkit várnak az imanapra.

Vírtuózok Gálakoncert és mesterkurzus
Augusztus 12—én este hét órai kezdettel a csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Házában Virtuózok Gálakoncertet szerveznek, a programban résztvevő fiatal erdélyi, székelyföldi művészek fellépésével.
A Gálakoncertet mesterkurzus követi, augusztus 13-18 között Gyimesközéplokon a Borospataka Skanzen Panzióban, ahol  meghívott világhírű professzorok előadóművészek oktatják az 50 fős hazai diákokat, szaktanárokat. A mesterkurzust koncert zárja augusztus 18-án péntek este hét órától Borospatakán.
Minden klasszikus zenét kedvelő, érdeklődött várnak.

Időjárás: Továbbra is marad a forróság. 15 megyében narancssárga, a többi megyében sárga kód lesz érvényben. Gyenge, északon mérsékelt marad a légmozgás. Hajnalban 18-22, napközben 36-40 fok közötti értékeket mérhetünk, a hőmérséklet- páratartalom mutató pedig eléri és sok helyen meg is haladja a kritikus 80-as szintet. A kánikula előreláthatólag a hétvégén is folytatódik, sok napsütésre készülhetünk. Az UV-sugárzás szintje 11 és 15 óra között többfelé nagyon erős fokozatot érhet el, gondoskodjunk bőrünk védelméről, viseljünk napszemüveget, szalmakalapot!

MRE – Hírszolgálat, 2017. augusztus 3.

About the author

maradmin

Leave a Comment