2017. december 1. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a mai nap folyamán Kiskapuson tartják az örökös szentségimádási napot. Szánjunk időt a szentséglátogatásra, fejezzük ki ily módon is Krisztushoz való hűségünket és ragaszkodásunkat.

Első pénteki keresztút a Székely Kálvárián
Ma délután 5 órától keresztúti ájtatosságot tartanak a szejkefürdői Ugron-kápolna felé vezető Székely Kálvárián. Várják a székelyudvarhelyieket és környékbelieket, akik családjainkért felajánlanak egy keresztútjárásnyi időt és imát. Időjárástól függetlenül minden alkalommal megtartják a szabadtéri ájtatosságot – ajánlatos ennek megfelelő lábbelit és öltözéket viselni.

Virrasztás Sepsiszentgyörgyön
A sepsiszentgyörgyi Krisztus király plébániatemplomban ma este tíz órától virrasztás lesz, amelyet rádiónk élőben közvetít. Várják a kedves híveket, hogy kapcsolódjanak be az imába.

Hétvége a piarista nővérekkel
A szatmárnémeti piarista nővérek december 1–3. között hívnak és várnak mindenkit, aki a nevelői küldetést ismerte fel magában, vagy a szerzetesi hivatással szeretne közelebbről megismerkedni. Érdeklődni az oasismatercelestina@gmail.com e-mail címen lehet a program kezdetéig.

Ifjúsági találkozó és adventi gyertyagyújtás Resicabányán
Holnap a resicabányai Havas Boldogasszony plébánián tartják a hegyvidéki főesperesség fiataljainak találkozóját. A rendezvény délelőtt tíz órakor kezdődik. Lesznek előadások és kiscsoportos tevékenységek. Délután fél három órától Boldog Chiara Luceról tartanak előadást. A templomban délután négy órakor kezdődő liturgia keretében a fiatalok meggyújtják az első adventi gyertyát. A találkozóra az egyházmegye több plébániájáról is várnak résztvevőket, lelkipásztorokat és fiatalokat.

Előadás Csíkszeredában
A csíkszeredai Szent Ágoston plébánia Jó Irány családos közössége szervezésében holnap délután három órakor  Gyógyító és megbetegítő Istenképek címmel előadást tart Sebestyén Ottó csíkzsögödi plébános, a KALOT és az Erdélyi HÁLÓ egyesület vezetője. Az előadásra a plébánia hittanteremben kerül sor. Várnak minden érdeklődőt

Első szombat Csíksomlyón
A csíksomlyói kegytemplomban holnap, első szombaton a szentmise este hat órakor kezdődik. Ezt megelőzően, délután 5 órától az engesztelő imaórát a csíkzsögödi hívek végzik, majd ők vezetik a rózsafüzér imádkozását és szintén ők viszik a Szűzanya kegyszobrának a másolatát a templom előtti téren. A szentmise főcelebránsa és szónoka Tamás József püspök. Mindazok, akik nem tudnak elzarándokolni a kegyhelyre, a szentmisébe bekapcsolódhatnak a csiksomlyo.ro honlapon követhető élő közvetítés révén, vagy az rádiónk hullámhosszán.

Várom az Urat – adventi keresztény zenefesztivál
Idén a 17. éve annak, hogy a Várom az Urat jelzi a karácsony közeledtét, alkalmat ad az elcsendesedésre és a feltöltődésre. December 9-én Kolozsváron, 10-én Székelyudvarhelyen, 16-án Marosvásárhelyen, valamint 17-én Kézdivásárhelyen hangolódhatnak az elkövetkezendő ünnepre mindazok, akik részt vesznek az eseményen. Az eseményekre a belépés díjtalan, részletek a varomazurat.com honlapon és a mai déli magazinban.

Szent Borbála-napi búcsúk
A petrillai egyházközségben holnap ünneplik a Szent Borbála-búcsút. A déli tizenkét órakor kezdődő szentmisén Bodor Attila teológiai tanár, kudzsiri plébános tartja a szentbeszédet.
Kapnikbányán vasárnap déli tizenkét órakor a búcsús szentmise homíliáját Szmutku Róbert, nagybányai plébános mondja.
A petrozsényi plébániatemplomban december 4-én tartják a Szent Borbála-napi búcsút. A román nyelvű szentmisén hétfőn, délelőtt fél tizenkét órakor Veres Stelian, a kolozsvári Szent Mihály plébánia segédlelkésze prédikál. Délután öt órakor a magyar nyelvű szentmisén az ünnepi szónok Ágoston Ferenc krasznabélteki plébános lesz.

Rádiós önkéntes-találkozók
Elkezdődtek az év utolsó önkéntes-találkozói. Ma két helyszínen is lesz találkozó: Gyergyószentmiklóson délelőtt tíz órától, a Szent Miklós plébánián, majd délután négy órától Sepsiszentgyörgyön, a Krisztus király altemplomban. Holnap első szombaton Csíksomlyóra várjuk önkénteseinket délután négy órára a régi nyomda épületébe. December 4.-én, hétfőn délután négy órától Nagykárolyban a Szent László közösségi házban, majd 6-án, szerdán délután fél ötkor találkozunk az önkéntesekkel Kolozsváron a Szent Mihály Nőszövetség dísztermében, 7.-én, csütörtökön délelőt fél tizenegykor pedig Marosvásárhelyen a Deus Providevit házban.

Időjárás: A mai hideg reggelt követően sem számíthatunk nagy felmelegedésre,a délutáni maximumok 3 és 6 fok között alakulnak. Hétvégére újabb havazás várhatós.

MRE – Hírszolgálat, 2017. december 1.

About the author

maradmin

Leave a Comment