2017. december 13. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Tematikus nap a Mária Rádióban
Bár a bűn következtében az ember elszakadt Istentől, mégis a megígért Megváltó érkezése, újra bizalommal és reménnyel töltötte el. Az adventi időben várakozunk, készülünk, hogy mi is találkozzunk Vele. Óriási kegyelem azonban, hogy minden szentmisében, személyesen jön el hozzánk, a szívünkbe költözik és ott, abban a pillanatban Isten és ember, az ég és a föld találkozik. Milyen helyet foglal el az életünkben az Eucharisztia? Hálásak vagyunk érte? Vigyázunk-e lelkünk, testünk tisztaságára, hogy minél többször magunkhoz vehessük? Ezekre és hasonló kérdésekre keressük a választ a mai nap folyamán a tematikus műsorainkban. Tartsanak velünk Önök is!

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán  Szászfenesen tartják az örökös szentségimádási napot.  Töltsünk időt Krisztus jelenlétében, csendesedjünk el, készítsük elő a szívünket és fogadjuk be Őt!

Mária-áhítat Kovásznán
Kovásznán minden hónap harmadik szombatján Mária áhítatot tartanak szentmisével, rózsafüzérrel és gyertyás körmenettel. Hívják és várják a háromszékieket december 16-án, este hat órakor a helyi plébániatemplomba. A szentmisét rádiónk élő adásban közvetíti.

Pál József plébánosra emlékeznek Lónyán
A petrillai egyházközség filiájában, Lónyán, december 16-án Pál József egykori plébános halálának 35. évfordulójára emlékeznek. Szombaton, délelőtt tizenegy órakor látogatás és közös imádság lesz Pál József plébános sírjánál a lónyai temetőben. Déli tizenkét órakor a helyi templomban ünnepélyes szentmisét mutatnak be két nyelven, melynek főcelebránsa Jakubinyi György érsek. Zenei szolgálatot végez a Mustármag együttes.
A liturgiát követően bemutatják a kolozsvári Verbum kiadónál megjelent Nincsenek hősök, csak küzdő emberek című emlékkönyvet a szerkesztő, Barth Ottó plébános, Osváth Judit lektor és Szőcs Csaba igazgató közreműködésével.

Várom az Urat – adventi keresztény zenefesztivál
Idén van 17. éve annak, hogy a Várom az Urat jelzi a karácsony közeledtét, alkalmat ad az elcsendesedésre és a feltöltődésre. December 16-án Marosvásárhelyen, valamint 17-én Kézdivásárhelyen hangolódhatnak az elkövetkezendő ünnepre mindazok, akik részt vesznek az eseményen. A zenefesztiválokra a belépés díjtalan.

Adventi lelkinap Baróton
December 17-én, vasárnap délután három órától adventi lelkinap lesz Baróton, a plébánia hittantermében Farkas Ibolya szociális testvér vezetésével. Várnak mindenkit!

Családok Adventje Csíkszeredában
December 17-én, vasárnap negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Családok Adventje a Családlánccal nevű rendezvény. Lehetőség nyílik kezműveskedésre, és sok más meglepetés várja a gyerekeket. A programot kis karácsonyváró műsorok színesítik, majd délután öt órakor Angyaljárásra lehet számítani. A rendezvény ingyenes várnak minden érdeklődőt.

Kórushangverseny Gyergyószentmiklóson
A Hargita Megyei Kulturális Központ, a Hargita Megye Tanácsa és a Gyergyószentmiklósi Örmény Katolikus Plébánia szervezésében a Csíkszeredai Régizene Fesztivál által életre hívott Fesztiválkórus koncertje fog felcsendülni Gyergyószentmiklóson az Örmény Katolikus Templomban december 17-én, advent harmadik vasárnapján a délelőtt tíz órás szentmisét követően. Karvezetők: Szabó András és Ványolós András. Minden zenekedvelőt várnak.

Karácsonyi koncert Sepsiszentgyörgyön
A sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum  december 17-én tartja karácsonyi koncertjét a Szent József-plébániatemplomban, a délután hat órakor kezdődő szentmise után. Fellépnek az iskola kórusai, zenekarai, kamaraformációi: a DóReMi kicsinyek kórusa, az Andantino gyerekkórus, a Campanella gyerekkórus, a Reménység zenekar, a Szerenád zenekar, az iskola rézfúvós kvintettje, a Canticum Énekegyüttes, a Gyűszűvirág Régizene együttes és az Eufónia ífjúsági kamarakórus.
Karvezetők, irányítótanárok: Sebestyén-Lázár Enikő, Mihály Imola, Lőfi Gellért Attila, Sebestyén Lajos és Sipos Zoltán.
A koncertre a belépés díjtalan, várnak minden zenekedvelőt!

Adventi délután Sepsiszentgyörgyön
A sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-plébániatemplomban december 17-én, vasárnap délután három és hat óra között adventi délutánra hívják a családokat és lelkiségi csoportokat. A programot az altemplomban tartják, ez idő alatt a hittanteremben gyerekfoglalkozás van.

Időjárás: Ma erősen felhős, borongós az ég. Többfelé csapadékos időre van kilátás, néhol havas eső, havazás válthatja az esőt. A reggeli órákban helyenként ködre is számítani lehet. Délután nyugat felől felszakadozik a felhőzet, egyre inkább csak délen eshet gyenge eső. A légmozgás mérsékelt marad, reggel -6 és +3, napközben 4-11 fok valószínű. 

MRE – Hírszolgálat, 2017. december 13.

About the author

maradmin

Leave a Comment