2017. december 15. – Hírek és programajánló

H Í R E K   R E G G E L

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Katonában tartják az örökös szentségimádási napot. Töltsünk időt Krisztus jelenlétében, csendesedjünk el, készítsük elő a szívünket és fogadjuk be Őt!

Szállást keres a Szent Család
December 15-ke és 23-ka között a délutáni rózsafüzérek helyett a Szállást keres a Szent Család adventi ájtatosságot végezzük a rádióban. Ma és vasárnap délután negyed hétkor kezdődik az ima, mivel öt órától lesz a szentmise közvetítés, a többi napokon marad a megszokott időpont, negyed hat. Buzdítjuk hallgatóinkat kapcsolódjanak be ebbe a szép adventi imádságba, készítsünk helyet a Szent Család és az Istengyermek számára otthonainkban, szíveinkben.

Előadás Csíkszeredában
A  Honfoglalás előttől az Európai  Unió utánig előadássorozat  keretében ma este hat órától Jánosi Csaba: Székelyföld csodálatos tájai címmel tart vetített előadást  a városháza  gyűléstermében Csíkszeredában. Az előadás  ingyenes, várnak minden érdeklődőt.

Csík körzeti ifjúsági nap
Készítsétek az Úr útját… mottóval tartják a csík körzeti ifjúsági napot december 16-án, holnap, Csíksomlyón, a Jakab Antal tanulmányi házban. A lelki napra, mely reggel kilenc órakor kezdődik, 14-25 év közötti fiatalokat várnak. Meghívott előadó: Kovács Imola. Bővebb információk a 0757-994563 –as telefonszámon kaphatók.

Adventi ifjúsági és gyereknap Tasnádon
Gazdag programmal várják a gyermekeket és fiatalokat Tasnádon, december 16-án, holnap, a német óvodában. A program reggel fél tízkor kezdődik adventi gyertyagyújtással, majd lesz számos műhelymunka, közös étkezés, közös liturgia, majd a napot betlehemezéssel zárják délután fél négykor. Várnak minden érdeklődő gyermeket, fiatalt.

Kerületi ifjúsági lelkinap Székelyudvarhelyen
Én ma is hiszem mottóval lelkinapot tartanak december 16.-án, holnap fél tíztől a Márton Áron Ifjúsági Házban. Meghívott előadók Kelemen Gábor és felesége, Beáta.

Várom az Urat – adventi keresztény zenefesztivál
Idén 17 éve annak, hogy a Várom az Urat jelzi a karácsony közeledtét, alkalmat ad az elcsendesedésre és a feltöltődésre. December 16-án Marosvásárhelyen, valamint 17-én Kézdivásárhelyen hangolódhatnak az elkövetkezendő ünnepre mindazok, akik részt vesznek az eseményen. A zenefesztiválokra a belépés díjtalan. Részletek a varomazurat.com honlapon.

Mária-áhítat Kovásznán
Kovásznán minden hónap harmadik szombatján Mária áhítatot tartanak szentmisével, rózsafüzérrel és gyertyás körmenettel. Hívják és várják a háromszékieket december 16-án, holnap este hat órakor a helyi plébániatemplomba. A szentmisét rádiónk élő adásban közvetíti.

Adventi vásár Máramarosszigeten
A Borromeo Szent Károly plébánián adventi programmal várják a híveket a hétvégén. Szombaton, december 16-án, délután négy órától adventi játszóház lesz, hat órától szentmise, majd hét órától a plébánia kórusának koncertje kezdődik. Közreműködik Vizauer Kinga csellón és Blegya-Eiben Gellért orgonán.
Másnap, december 17-én, a szentmise után, délelőtt tizenegy órakor lesz az adventi vásár ünnepélyes megnyitója, melynek keretében lesznek kulturális programok, valamint adventi imaóra. A vásár ünnepélyes bezárása délután öt órakor lesz. Részletek a mai déli magazinban.

Sírkőszentelés Küküllőkeményfalván
P. Bíró J. Antal atya emlékére sírkőszentelés lesz a küküllőkeményfalvi római katolikus temetőben december 16-án, holnap délután négy órától. Antal atya egy éve hunyt el 76 évnyi papi szolgálat után 99 évesen, kérésére szülőfalujában temették el. A szentelést követően a megemlékező szentmisét a zeteváraljai római katolikus templomban Böjte Csaba OFM ferences atya mutatja be, akit hosszú éveken át helyettesített az idős Antal atya Szászvároson. A szentmisét adventi gyertyagyújtás előzi meg délután öt órától.

Adventi lelkinap Baróton
December 17-én, vasárnap délután három órától adventi lelkinap lesz Baróton, a plébánia hittantermében Farkas Ibolya szociális testvér vezetésével. Várnak mindenkit!

Egyházművészeti előadás Nagybányán
December 17-én, advent harmadik vasárnapján délután fél öt órától Hogyan tovább örömhír? – Kell-e még alkotni templomainkban? címmel egyházművészeti előadást tart Sabău-Trifu Cristina egyházművész Nagybányán, a Krisztus Király plébánián. Várnak minden érdeklődőt.

Adventi ifjúsági imaórák Szatmárnémetiben
Szatmárnémetiben adventi imaórákkal készül az ifjúság Krisztus fogadására, vasárnaponként este hét órai kezdettel különböző helyszíneken. Az utolsó imaórára december 17-én kerül sor a Zárda templomban. Szeretettel várnak mindenkit.

Időjárás: Ma túlnyomóan felhős lesz az ég, ismét sokfelé várható eső, zápor. Szeles időre készülhetünk, az enyhe hajnalt követően a maximumok 8 és 15 fok között alakulnak.

MRE – Hírszolgálat, 2017. december 15.

About the author

maradmin

Leave a Comment