2017. december 16. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán Kidén, holnap pedig Györgyfalván tartják az örökös szentségimádási napot. Töltsünk időt Krisztus jelenlétében, csendesedjünk el, készítsük elő a szívünket és fogadjuk be Őt! 

Püspöki vesperás Temesváron
Temesváron, a Szent György-székesegyházban ma délután öt órától püspöki vesperásra kerül sor, amelyen Martin Roos püspök beiktatja a székeskáptalan új tagjait Kapor János temesvár-gyárvárosi plébánost, Mihail-Titi Dumitresc lugosi plébánost, szörényi esperest, Dorin Gyula Filip csákovai plébánost, Sebastian Mirciov vingai plébánost, és Bene Tamás csanádi plébánost; továbbá székeskáptalani prebendárius címet kap Toman Zoltán temesvár-belvárosi káplán és Bakó László püspöki titkár és szertartásmester.

Adventi gyertyagyújtás Nagyváradon
Ma este hét órakor a nagyváradi püspökség ünnepélyes gyertyagyújtást szervez a székesegyház előtti téren, a Szent László-szobor mellett. A szertartás után a katolikus Caritas munkatársai meleg teát és egy kis harapnivalót kínálnak az ünneplőknek. A két méter átmérőjű koszorút Böcskei László megyés püspök áldja meg.

Családos lelkinap Gyergyószentmiklóson 
Az igazi világosság, amely minden embert megvilágosít, a világba jött mottóval családos lelkinapot tartanak december 17-én holnap 12 órától a Szent Miklós Plébánia munkacsoportja szervezésében. A program keretén belül a résztvevők szentmisén, illetve közös ebéden vehetnek részt, de előadásokat is hallhatnak és a gyermekek számára külön foglalkozás is lesz. Jelentkezni a 0744 34 3034-es telefonszámon kell. Szeretettel várják a családokat! 

Karácsonyt váró kolozsvári iskolások énekkari hangversenye
A Romániai Magyar Dalosszövetség és az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület szervezésében december 17-én, vasárnap, délután 4 órától karácsonyt váró kolozsvári iskolások énekkari hangversenyére kerül sor a Báthory István Elméleti Líceum dísztermében. A műsor keretében népi karácsonyi énekek, kánonok és kórusművek csendülnek fel. Erre az alkalomra nagy szeretettel várják a szülőket, nagyszülőket és az érdeklődőket! Részletek a mai déli magazinban.

Szentmise a nagyváradi Vártemplomban
December 17-én, a hónap harmadik vasárnapján délután négy órakor a nagyváradi székeskáptalan tagjai, a jelenlevő papokkal és hívekkel közösen, esti dicsérettel (vesperás) egybekötött szentmisét végeznek a Kárpát-medence keresztényeinek egykori zarándokhelyén, a nagyváradi Vártemplomban. A szentmise főcelebránsa és szónoka Kóhr Balázs kanonok. 

Egyházművészeti előadás Nagybányán
December 17-én, advent harmadik vasárnapján délután fél öt órától Hogyan tovább örömhír? – Kell-e még alkotni templomainkban? címmel egyházművészeti előadást tart Sabău-Trifu Cristina egyházművész Nagybányán, a Krisztus Király plébánián. Várnak minden érdeklődőt. 

Karácsonyi hangverseny Nagyváradon
December 17-én, advent 3. vasárnapján este hét órakor kezdődik a keresztény felekezetek közreműködésével megrendezett karácsonyi hangverseny a nagyváradi római katolikus székesegyházban. Szeretettel várják a váradiakat, valamint az ott tartózkodókat!

Adventi ifjúsági imaórák Szatmárnémetiben
Szatmárnémetiben adventi imaórákkal készül az ifjúság Krisztus fogadására, vasárnaponként este hét órai kezdettel különböző helyszíneken. Az utolsó imaórára december 17-én kerül sor a Zárda templomban. Szeretettel várnak mindenkit. 

Hinni és remélni – Előadás Csíkszeredában
Csíkszeredában, a Novák cukrászdában december 19-én, kedden este hat órától Hinni és remélni címmel előadást tart László Rezső pálos szerzetes. Várnak minden érdeklődőt!

Hétvégi szentmise közvetítések 
Ma este hat órától ünnepélyes Mária köszöntöt közvetítünk Kovásznáról. Holnap délelőtt tizenegy órától Borszékről, délután öt órától pedig a nagyváradi Barátok templomából közvetítjük a szentmiséket.  

Időjárás: Ma sokfelé esőre, havas esőre számíthatunk majd délután már csak északkeleten és néhol délnyugaton várható kisebb havas eső. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a nyugati-északnyugati szél. Napközben 5 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.
Vasárnap kezdetben keleten lehet gyenge hószállingózás, valamint délután nyugaton egy-egy jelentéktelen hózápor. Többfelé élénk, néhol erős lehet az északi-északnyugati szél. Reggel országszerte fagyhat, és többfelé pára, köd is képződhet. 

MRE – Hírszolgálat, 2017. december 16.

About the author

maradmin

Leave a Comment