2017. december 18. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a Kolozs megyei Jegenyén tartják az örökös szentségimádási napot. Töltsünk időt Krisztus jelenlétében, csendesedjünk el, készítsük elő a szívünket és fogadjuk be Őt!

Szállást keres a Szent Család
Még ezen a héten a délutáni rózsafüzérek helyett a Szállást keres a Szent Család adventi ájtatosságot végezzük a rádióban, a megszokott időpontban, negyed hatkor. Buzdítjuk hallgatóinkat kapcsolódjanak be ebbe a szép adventi imádságba, készítsünk helyet a Szent Család és az Istengyermek számára otthonainkban, szíveinkben.

Jótékonysági koncert Csíkszeredában
A csíkszeredai Jó Arcok együttes szervezésében karácsonyi jótékonysági gálaműsor lesz ma este hat órától a csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Házában.  A 15, 25, illetve 50 lejes támogatói jegyek árából és a beérkező adományokból, a volt állami gondozottak, többnyire csíkszéki szegénysorban élő, többgyermekes családokat segítenek.  A jótékonysági koncertre olyan csíkszeredai és Hargita megyei énekeseket, előadókat hívtak meg, akiket ismer és szeret a közönség, példaképek lehetnek a fiatalok számára. Az adományozással kapcsolatosan András Ervinnél lehet érdeklődni a 0751 494 957-es telefonszámon.

Ünnepváró rendezvénysorozat Kovásznán
Kovászna Város Polgármesteri Hivatala és a Kovászna Városi Művelődési Ház december 18- 22.-e közötti időszakban Karácsonyi vásárt és Ünnepváró rendezvény-sorozatot szervez a Városi Központi Parkban, melyre minden érdeklődőt szeretettel vár.

Könyvbemutatók Székelyudvarhelyen
Ma este 18 órától a székelyudvarhelyi Művelődési Ház koncerttermében Hadnagy Jolán a farkaslaki Tamási Áron Művelődési Egyesület elnöke bemutatja a Tamási Áron nyomában Farkaslakán című albumot, amely Jakab Emil felvételeiből és Tamási Áron idézetekből van összeállítva.
December 21-én, csütörtökön este hat órától szintén a székelyudvarhelyi Művelődési Házban kerül bemutatásra Both Zsuzsa Ünnepnaptár- népszokások című könyve. A könyvet méltatja Miklós Zoltán István, a Haáz Rezső múzeum igazgatója. Muzsikál Filep Márton és zenekara Székről. Várják az érdeklődőket.

Hinni és remélni- Előadás Csíkszeredában
Csíkszeredában, a Novák cukrászdában december 19-én, kedden este hat órától Hinni és remélni címmel előadást tart László Rezső pálos szerzetes. A belépés díjtalan, várják az érdeklődőket!

Krisztus születése
December 19-én, kedden délután hat órától a Székely Nemzeti Múzeum, Bartók Termében  Sepsiszentgyörgyön lesz Dr. Reisinger János irodalomtörténész és bibliakutató vetített képes előadása és hiánypótló, gazdagon illusztrált művelődéstörténeti munkájának, A Biblia a magyar képzőművészetben című kötetének bemutatása.  A kötet a helyszínen megvásárolható, a belépés ingyenes.

Karácsonyi hangverseny Székelyudvarhelyen
A székelyudvarhelyi Szent Miklós-plébániatemplomban december 20-án, szerdán este hét órától a dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskola diákjai karácsonyi hangversenyt mutatnak be. Az ünnepre- hangolóra várják a zenekedvelőket. A koncert miatt az esti szentmise elmarad.

Előadás Csíkszeredában
December 21-én, csütörtökön este hat órától Nagy Antal A Betlehemi csillag című előadására várják az érdeklődő közönséget Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának gyűléstermébe.

Hátrányos helyzetűeknek gyűjtenek Csíkszeredában
Csíkszereda és környékén élő hátrányos helyzetű gyerekeknek szervez gyűjtést a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karán tevékenykedő Bölöni Farkas Sándor Szakkollégium. A szervezők felhívása szerint, elsődleges céljuk a tartós élelmiszerek gyűjtése. Az adománygyűjtés december 21-én zárul, bővebb információért a 0752–118 410-es telefonszámot lehet hívni.

Karácsonyi süteménygyűjtés Csíkszentdomokoson
Süteményeket gyűjtenek rászorulóknak Csíkszentdomokoson december 22-én, déli tizenkét és délután hat óra között az önkormányzati vendégházban. Várják mindazokat, akik szívesen adakoznak nemes célra.

Időjárás: A mai nap folyamán változóan felhős-napos időre készülhetünk. Hajnalban a keleti határszélen, napközben főként az Erdélyi medence térségében és délnyugaton fordulhat elő hószállingózás, egy-egy hózápor. Továbbra is szeles marad az idő. Fagyos, néhol ködös lesz a reggel, napközben -1 és +4 fok közötti értékekre számíthatunk.

MRE - Hírszolgálat, 2017. december 18.

About the author

maradmin

Leave a Comment