2017. december 20. – Hírek és programajánló

H Í R E K   D É L B E N

Örökös szentségimádási nap
A gyulafehérvári főegyházmegyében a mai nap folyamán a Kolozs megyei Bonchidán tartják az örökös szentségimádási napot. Töltsünk időt Krisztus jelenlétében, csendesedjünk el, készítsük elő a szívünket és fogadjuk be Őt!

Karácsonyi hangverseny Székelyudvarhelyen
A székelyudvarhelyi Szent Miklós-plébániatemplomban ma este hét órától a dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskola diákjai karácsonyi hangversenyt mutatnak be. Az ünnepre- hangolóra várják a zenekedvelőket. A koncert miatt az esti szentmise elmarad.

Előadás Csíkszeredában
A  honfoglalás előttől az Európai Unió  utánig  előadás-sorozat  keretében holnap este hat órától Nagy Antal: A ,,betlehemi csillag” címmel tart előadást a városháza gyűléstermében Csíkszeredában. Az előadás nyitott, minden érdeklődőt várnak.

Könyvbemutató Székelyudvarhelyen
December 21-én, holnap este hat órától a székelyudvarhelyi Művelődési Házban kerül bemutatásra Both Zsuzsa Ünnepnaptár- népszokások című könyve. A könyvet méltatja Miklós Zoltán István, a Haáz Rezső múzeum igazgatója. Muzsikál Filep Márton és zenekara Székről. Várják az érdeklődőket.

Karácsonyi süteménygyűjtés Csíkszentdomokoson
Süteményeket gyűjtenek rászorulóknak Csíkszentdomokoson december 22-én, déli tizenkét és délután hat óra között az önkormányzati vendégházban. Várják mindazokat, akik szívesen adakoznak e nemes célra.

Adventi szeretetmorzsa Csíkszeredában
Több csíkszeredai civil szervezet néhány éve szeretetmorzsával lepi meg a városlakókat az adventi időszakban. 2017 december 22-én, pénteken délután négy órától Csíkszereda város karácsonyfájánál, a Tulipán Áruház közelében zsíros kenyérrel és forró teával várják a járókelőket, akiket arra szeretnének buzdítani, hogy időzzenek el asztalaiknál, hallgassák a felcsendülő zenét, és tartsanak néhány perc szünetet az időszakra jellemző vásárlási lótás-futásban.
A rendezvényen nem lesz gyűjtés, és a szervezők kérik, fogadják szeretettel az általuk felkínáltakat. Aki szívesen veszi apró, emlékeztető gesztusukat, az talán maga is gyakorolja majd másokkal szemben az irgalmasság testi és lelki cselekedett. A korábbi évekhez hasonlóan az idén alkalmat kínálnak arra, hogy az érdeklődők átvegyék a betlehemi Születés Temploma örökmécseséről meggyújtott Békelángot, amit hazavihetnek gyertyán, mécsesen és a szívükben. Az érdeklődőket kérik, vigyenek magukkal gyertyát vagy mécsest.

Szeleburdi szilveszter a piarista nővérekkel
A szatmárnémeti piarista nővérek 2017. december 30. – 2018. január 2. óév búcsúztató játékos mulatságot tartanak a gyermekekkel. Hívnak és várnak mindenkit, aki a nevelői küldetést ismerte fel magában, vagy a szerzetesi hivatással szeretne közelebbről megismerkedni.
Érdeklődni az oasismatercelestina@gmail.com e-mail címen lehet.

Ferences szilveszter Kolozsváron
A ferencesek szilveszterezni hívják az érdeklődőket 2017. december 31-2018. január 1. között a kolozsvári ferences kolostor dísztermébe (Victor Deleu 2-4). További információk a www.ferencesprogramok.ro honlapon vagy a 0746 774 701-es telefonszámon kapható.

Az új év első lelkigyakorlata
Szemlélődő lelkigyakorlatos hétvégét szervez a Szatmári Római Katolikus Püspökség világiak irodája január 12. és 14-e között.
Csendes, elmélkedő, szemlélődő lelkigyakorlatot kínál 2018. első hónapjának elején a Szatmári Római Katolikus Püspökség. A nagyszokondi Szent Ignác Lelkigyakorlatos házban napi nyolcszori, huszonöt perces meditációs ülésekkel, rövid impulzusokkal, a tapasztalatok megosztásával, teljes csendben tartják majd a lelkigyakorlatot. A kísérők, Kujbus Márta referens, valamint önkéntes munkatársai vallják, hogy a részvételt segíti a személyes imára, a hallgatásra való készség, valamint a nyitottság a szemlélődő imaformára.
A programról érdeklődni vagy arra jelentkezni a 0757 050 923-mas vagy a 0261 715 011-es telefonszámon lehet, január 9-ig.

Időjárás: Ma délnyugaton várható a legtöbb napsütés, az Erdélyi medence térségében, keleten, északkeleten felhősebb lesz az ég, és hószállingózás, gyenge havazás is előfordulhat. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. Délutánra -3 és +1 fok közé emelkedik a hőmérséklet.   Holnaptól egyre többfelé fordulhat elő havazás. 

MRE – Hírszolgálat, 2017. december 20.

About the author

maradmin

Leave a Comment